2008 mot sitt slut!

Får väl också skrivet Gott nytt år inlägg, med en otippad rubrik.

Har idag följt med skogsföräldrarna mina på deras tradition att gå ut och laga mat i skogen. Detta år var vi dock inte lika många som vanligt, det var bara jag mamma pappa och linus, men det var trevligt ändå, och gott! Nu sitter jag och väntar på att nagellacket ska torka, sen ska jag bärja torka håret och klä mig, är lite i stress känner jag. Har inte ens testat vad jag ska ha på mig så jag håller tummarna för att det blir bra ändå!

Gott nytt år på er folk!

Detta år har för övrigt vart ett av det värsta någonsin, och bästa. Så ja, lite blanade känslor, det har hänt mycket.

för en lång lång tid

a jösses, jag är så trött och har så ont i huvudet att jag inte vet vart jag ska ta vägen ritkgit.

Igår åkte jag skridskor i alla fall, hade jag inte gjort på många herrans år förän igår. Men det gick rätt bra, kul var det också, åkte runt med Patricia och Kim. Måste bara tala om att min bror var så väldigt duktig. Jag steg upp på isen, på rangliga ben och vågade inte riktigt åka, så jag ropade Kim till mig så att jag hade något att hålla i, han kom i lite fart och skulle visa sig duktig och göra en snygg inbromsning, och nog var den snygg alltid, han landade på ryggen och gled några meter framåt, det tyckte jag var himla kul! Haha, efter dte var det middag hemma, både Kim och Linus orkade pallra sig hem till oss så det var trevligt. Sen tog jag mig hem till Irma där jag även fann Lydia, vi satt och tjatade som vanligt och såg en Beckfilm jag inte förstod någonting av. De skjöt lite folk och sen var den slut i princip. Inte fick jag sova heller, men det var trevligt det med. Runt halv 5, 5 kanske vi somnade. Sen var det upp och hoppa och in till stan, gick en stunde med flickorna två sedan åkte jag och träffade Moster osv en sista gång innan de åkte hem. Efter det var det tomtecup som gällde, Irma spelade och de var duktiga, nerverna satt som utanpå haha. Så ja, en intensiv dag har det varit men jag har träffat de flesta för en gångs skull i alla fall. I morgon är det nyår, kvällen börjar med middag hos Natalie, sen får vi se vad som sker.

Lite för mycket text och lite för lite intresse kanske. Nu ska jag sova! För jag har tydligen bestämt att jag ska in till stan ännu en gång i morgon bitti. Varför? Jag vet inte, jag är snäll!

Godnatt

winterland

Det är faktiskt 6 minusgrader ute, då kan man inte gå ut med blött hår. Därför blev det ingen träning endå, eftersom jag direkt efter skulle åka skridskor, vilket i sin tur skulle innebära att jag hade behövt stå och torka håret en evighet tills det var snustort. Bara så ni vet. Jag är inte kass, det är vädret.

Nu är den stora frågan vad man ska ha på sig en iskall dag som denna för att inte frysa ihjäl redan innan man kommit ut.

in a barbieworld

Hejsan svejsan. Här sitter jag och dricker te. Mitt rum är fullt med leksaker, Patricia har nämligen med sig det mesta, dockan Scrollan, ankan Foffi, alla små gummor, den nya barbiedockan hon fick i julklapp, och hela barbiedockans och Scrollans garderob, plus lite mer smått och gått som servicen och "sängen" till Scrollan. Scrollan, ankan, gummorna och barbiedockan har hon dock bäddat ner i min soffa, så nu måste jag viska på mitt rum så att de inte vaknar. Haha, jag hade nog trivts med att vara fem år igen.

Det blev inte mycket av denna kvällen alls faktiskt, Irma skulle höra av sig, men hon kanske gick vilse någon stans? Skämt å sido. Ett bad tog jag mig istället, var ju inte helt fel det heller.

I morgon ska jag träna, inget snack om saken! Så blir det. Dock bangade Natta ur nu, skulle tydligen till Borås, men men inga sura miner för det inte! Förmodligen är det inte alltför mycket folk där heller, härligt. Kanske kan få mor min att röra på sig och simma några längder medans jag crawlar på?:)

Nu ska jag i vilket fall sova gott!



Med nedanstående bild på Barbien vill jag bara säga, med risk för att låta lite väl så där.., att det kanske inte är så konstigt att vissa saker är som de är i dagens samhälle. Mitt namn på den bilden blev lite väl stort med ja, men det orkar jag icke ändra på nu.


Art´

Ville bara tala om för omvärlden att jag idag har fått finaste julklappen detta år av min femåriga kusin Patricia som är på besök. En riktig färgklick i mitt rum! Misstolka mig inte, för jag tycker faktiskt att den är fin. Här är den och i denna stund pryder den min vägg :)




Shane Macgowan

Välommen tillbaks mitt griniga jag!

Har spenderat dagen i sängen och sedan i stan med mor och far. Att handla skor med dem är ju värre än vad de tycker det är med mig, jag lovar! Det var väl i alla fall trevligt, fick bytt en julklappsskjorta och köppt lite armband och en halsduk/sjal. Ikväll blir det bowling! Och kanske lite tomtecupsfotboll att kika på med irma och johanna innan det? Beroende på hur fort maten här i huset blir klar :)
 I morgon vill jag träna, men alla och jag själv vet ju hur det brukar gå när planen är morgonen, speciellt eftersom jag lovat en sväng i stan med malin runt 11-tiden. Senare kommer min moster med man och barn! Trevligt trevligt, träffar dem alldeles för sällan, speciellt lilla Patricia på 5 år, som i och för sig gärna bestämmer allt som sker i hennes närhet.

Det lär dyka upp en eller annan bild på henne antar jag.

hej!

unfresh

Julen över då, inte lovet dock, som tur är. Självaste julafton spenderades ganska normalt och trevligt (med familjen) bortsett från att jag fick hosta och snora mig igenom den, spenderade mesta tiden i soffan, det har jag även gjort hela dagen idag. Det positiva är ju att det finns så mycket film på tv nu så här i juletid. Min överläpp som svullnade upp blev normal igen, idag har dock underläppen fått för sig att svullna upp den med. Inte nog med det och febern/förkylningen så har jag även fått en massa utslag, framförallt på armarna, känns ju bra. Så stan med Malin i morgon som hon så gott tjatar om lär nog inte vara aktuellt, tyvärr.

Men hur som helst, en bra jul och så vidare. Nu ska jag försöka sova av mig sjukdomen, igen.

Dan före dan.

Jahop, och se där ja, då var vi nu här, dan för dan, eller snarare kvällen/natten döre dan, kvällen då inga barn kan sova i väntan på tomten, kvällen då stöket är färdigt, då paket ligger inslagna i mängder av papper och snören, då gröten är kokad och maten påbörjad. Japp, Dan före dopparedagen -tycker personligen just de orden är oerhört fula.

Men sen finns det ju även folk som inte alls gillar detta, som min vän. Jag tycker lite synd om henne, inte för att hon inte firar dagen egentligen, utan för att alla (tror jag?) hon umgås med gör det. Kan tänka mig att det blir lite segt då. Hoppas hon får en bra dag ändå :)

Mina föräldrar har idag förvånat mig lite. De har köppt, inte en, utan två stycken ljusslingor, i form av stjärnor som de satt i våra två badrum. Det ger en viss mysstäming och det ser faktiskt inte helt dumt ut, men det känns inte riktigt som dem.

Nu är jag sådär jätte trött igen, och verkligen inte frisk! Skönt att jag inte behöver röra mig en milimeter utanför huset i morgon utan att känna skuld för det. Jul på liseberg var jag idag och besökte för andra gången detta året, denna gång med Malin. Man kan väl sammanfatta det med ungefär ett ord -kallt. Eller två kanske för det var rätt trevligt också. Nu ska jag lägga mig och sova och vänta på tomten.

Godnatt so long!


00.35

Blogglat, lite grann ja. Senaste dagarna har jag hunnit med att besöka farmor och äta lunch där, besökt staden med Kim, hälsat på Irma med familj vilket var ett bra tag sen. Inte jättemycket med andra ord. Ikväll har jag haft besök av irma, snack och te typ, senaste har vi försökt rimma på mina julklappar, men hittills bara åstdakommit ett enda, och det är ditt malin! Spännande va? Irma sitter kvar på golvet och målar julkort. Själv sitter jag med tandbortsen i munnen och mår inte alls bra plötsligt. Mina läppar har svulnat upp som bara den, överläppen i alla fall, ingen aning om varför. Magen gör ont, och även halsen, snart börjar nog huvudet med, känner av det lite smått, så det är dax för sömn! Hoppas svulnaden på läppen går ner till i morgon för det är inte skönt! Känns som om hela överläppen sticker ut 5 cm om man ser ansiktet i profil. Så illa är det dock inte, men känslan.

Har ännu en gång hittat en mängd inspirerande bilder i gömmorna här hemma, sånt gör mig alltid glad!

Godnatt!

20 December

Staden med Kim nu! Bättre sent än aldrig antar jag. Måste fixa de sista julklapparna som ska med till trollhättan och släkten i morgon, så ja in i julruchen där det knappt finns andrum är det nu som gäller!

Ikväll blir det Liseberg, tror jag? Hoppas jag hinner hem mellan, för annars lär jag inte vakna frisk i morgon.
Hejsan svejsan.

I'll give it to someone special

Lov som sagt, städat rum, nybäddad säng. Som väntat är jag helt slut nu när det äntligen finns tid att ta det lugnt, så kvällen kommer ändas att bestå av lugn och ro, de serier jag missat och en bra film kanske? Det känns lite som jag sprungit ett maratonlopp (inte för att jag har den blekaste om hur det känns då jag aldrig gjort det men), skulle nog kunna sjunka ihop till en hög på golvet om jag tillät.

The number one and only jullåt!
Kanske inte alls, över huvud taget. Haha
Last Christmas - Wham

Finally- med sjutusen utropstecken ungefär.

Hej!

Nu är det jullov för min del gott folk! Underbart. Kom precis hem från skola där vi hade lite avslutning (lek och pepparkakor i klassrummet) och en runda på stan med Camilla och Malin. En del julklappar har jag nu fått köppt, äntligen. Allt känns pretty great just nu. Ännu bättre känns det nog när jag städat och fått lite stämning, för här, i mitt rum framförallt, ser det ut som ett bombnedslag gånger 2! Efter de senaste förj'ävliga veckor fyllda av stress, är ju inte så kponstigt att jag inte orkar hålla ordning? Tycker inte jag i alla fall. Men nuuuuuuu.

Sova som jag vill, inte plugga, umgås, äta gott, umgås ännu mer, slå in klappar, träna osv....... Det är baara positivt nu!

Jag har förövrigt fått en praktikplats nu tydligen, min lärare hade något som han tyckte passade för mig och Ksanet, jag vet inte så mycket om det än men det innebär i princip att jag ska fota en musiktävling för 13 till 19åringar. Ja det blir nog bra, fast hade inte vart fel att vara i skolan heller.

tvi!

åh vad skönt, VAD BRAAAAAAAAAA! Är så glad för dig min vän, och så lättad! Hade vart trevligt om svinet kunde få livstid men så bra är dock inte lagarna, men sitt straff ska han ha! Helst många gånnger om. Fan om det inte blir så.

fotoredovisning

Fotouppdraget redovisat!
Jag är egentligen bara nöjd med den första men kan bjuda på de andra ändå!
3 bilder var uppgiften, ett råvarustilleben, en bild på antingen en varmrätt efterrätt eller en förrätt, och en bild på mat ur ett annorlunda perspektiv.


Ett råvarustilleben


En efterrätt


Ur ett annorlunda perspektiv
Jag tror bilden behöver en förklaring men jag orkar inte ge en. Tanken är i alla fall i korta drag att vända på (bokstavligt talat) den klassiska bilden av bilden på en maträtt.

För en gångs skull såg mittenbilden bättre ut när jag visade den på storbild än vad den gör i min dator, det är inte positivt någon stans då skolans projektorer i vanliga fall förstör färgerna i bilderna totalt.

Bilderna bör dock ses i större format än detta.
Hej!

you give love a bad name

Som vanligt när jag bestämmer mig för att plugga hela natten blir jag klar ganska tidigt. Klockan är väl i och för sig lite i senaste laget för att jag ska vakna upp utvilad i morgon men ändå. Nu har jag bara svenskan kvar att korrekturläsa, samhällsuppdraget i och för sig, men det ska vara inne efter lovet och jag har i alla fall kommit en bit på vägen, och så projektplanen som jag fortfarande inte förstår hur jag ska skriva eftersom jag redan skrivit den så fint, vilket inte dög. Men det är egentligen bara två saker, så ja det känns skönt. Listan var nog fan uppe i tvåsiffrigt en stund! Okej, det är redovisning av fotouppdraget i morgon, men dte är så gott som klart, bortsett från yttepyttelite i det skriftliga som jag måste fråga om. Redovisning låter så himla omständigt! När det gäller redovisning i foto är det till skillnad från alla andra redovisningar ganska mysigt, segt ja visst, men ändå trevligt, eller nåt haha. Vi är 6 tjejer i treans fotoklass och vår lärare är hur kul som helst! (MIsstolka inte!!) Och vad vi gör är att kika på varandras bilder och kommentera dem i princip.

Nu behöver jag en dusch! Hoppas inte grannarna blir alltför störda, jag lovar att jag ska duscha fort! Snart...

Värst vad låtar som vart med i idol som dyker upp i min hjärna nu då...
Lyssnar dock på en bättre ickeliveinspelning än denna, but still Bon Jovi
you give love a bad name

The Cure!

Hej!

Idag på träningen var det inte alls många simmare, endast 5 i min och Fridas två grupper - sammanlagt. Kan bero på att vi hade avslutningen i Måndags men..

Nu sitter jag och knarkar lite The Cure, mycket bra. Gör även lite mat på samma gång, och sedan ska jag försöka slänga ihop en snygg efterätt, det är inte min starka sida! (Smaka gott brukar det allt göra, men jag har problem med att lägga upp sådant snyggt, hur svårt kan det egentligen vara?) Det är nämligen så att det i morgon ska redovisas fotouppdrag i skolan. Jag är som vanligt sent ute, denna gång mer än innan kanske? Det kommer i vilket fall att gå bra. För ikväll/natt ska jag sitta uppe tills jag är nöjd, utan att få panik över skolan, jajemän! För i morgon är det sista skoldagen detta året, och det enda jag ska göra är i princip att visa min bilder och berätta lite om dem, det är inte så ansträngande! Ja, jag skulle nog kunna sitta uppe hela natten känns det som, blev lite sådär småpepp nu så här i det slutgiltiga slutet. Matten gör ju ingenting om man somnar på? Jag lär ju ändå ha glömt bort vad det är han går igenom när jag kommer tillbaka vecka 8 efter lov och APU. Så ja.... Feels good,

Lite The Cure då?
Ni kan få låten som för stunden är uppe lite mest över allt just nu. Bra är den för det!

The Cure - Friday I'm in love

17 December ONSDAG!

Oj vad jag är duktig. Eftersom pappa försov sig i morse gjorde jag det med. (Om ingen väcker mig är det svårt, är ju så kass på att vakna!) Med ungefär en timme, kom dock bara en kvart sent till fotolektionen som som vanligt var helt meningslös. Fått skjuta upp naturprovet, så nu har jag plötsligt inte alls lika mycket att göra som jag trode (dock en del ändå). Kommer förmodligen bli ett rent helvete direkt efter jullovet men det får jag ta då. Förhoppningsvis har jag lite mer kraft då, både i och med lovet och att det då endast kommer vara 5 månader kvar. Dessutom är det APU direkt efter lovet vilket innebär paus i alla kurser så att man möjligen kan börja från noll efter det med inga rester. Bortsett från naturen, som dock slutar nästan då så den slipper jag förhoppningsvis resten av terminen. Efter sportlovet hoppas jag endast kunna fokusera på mitt projektarbete och de 4 kurser jag då kommer att läsa.

Allt känns plötsligt lättare igen, trots att det är en bit kvar tills allt känns helt bra. På fredag ska jag försöka få ordning på julklappar och lördag ska vara min första lördag på hur länge som helst, då jag ska slippa ha en enda stressad tanke på plugg! Förhoppningsvis. På söndag ska jag nog till kära farmor och äta lunch :)

På Fredag får vi dessutom lov!

ja, suck.

och så har farsgubben kommit i media ännu en gång.
Bara för det gick det inte att länka. Men om man orkar så är det på "sena västnytt" 22.15 denna kväll och i minut 7.27
och jag måste faktiskt säga att jag håller med i det han säger. Och vilken ljus framtid det lär bli när man skär ner på de (eller oss snarare) som är framtiden. Jo tjena!

Självklart fastnade jag i den oändliga filmen Titanic, bara för att jag inte redan kunde den utan till. Nu lär jag verkligen sova!
Godnatt.

Nu äntligen börjar Celine Dions instrument att sjunga, vilket innebär att filmen är slut. Senaste halvtimmen har gått ut på att Jack och Rose ligger i vattnet och väntar på att dö i princip.

En kvinnas hjärta är en djup ocean av hemligheter Är en av de sista repliker i filmen, låter rätt klokt.

En tecknad direktörsfru

Någon dag för en vecka sen eller två var jag inne och klickade runt lite på tradera. Hittade en del fina skinnjackor som jag drömde mig bort i.. La även ett bud på en av jackorna "jag kommer ju aldrig vinna detta ändå" så med den tanken låter det ju rätt korkat att ändå lägga ett bud, speciellt eftersom jag egentligen inte ville vinna. Hursom! Dagen efter fick jag självklart ett mail där det stod att jag vunnit auktionen med skinnjackan. Tur för mig var väl att jag i alla fall var smart nog att buda på en snygg jacka. Så jag fick betala jackan, trots att jag egentligen inte hade råd, och idag kom den hem till mig. Och vet ni vad? Jag ångrar mig inte! Den var snnygg och passade och jag kommer aldrig mer använda min gamla mycket fula skinnjacka (som inte ens är skin), det vill jag lova! Och i vår kommer jag vara ännu gladare, för då har jag ju redan köppt mig en jacka och slipper lägga pengar på det då. För jag har jur faktiskt vart ute efter en så det var väl ödet (eller bara min korkade hjärna som för en gångs skull fick en bra konsekvens)
Så om jag plötsligt blir sjuk under jul så vet ni varför,-för lite kläder

Siffrorna på mitt konto visar lägre, men äh! Se det som en julklapp till dig själv Katri!

Nu var det om morgonens jordskalv i tvn, och det var en liten dam där, eller dam är nog en taskig bemärkelse kanske, hur som helst, en kvinna, som verkligen såg ut som Carl Bertil Johnsons mamma, dessutom pratade hon lika dant.

Ja men ni vet, Carl Bertil Johnsson? Som går varje jul? Vet ni inte så se det i år. Brukar vara runt 10 på kvällen tror jag. Är väl inte överdrivet kul, men uppväxt i en vänsterlutande familj som jag är så är det ju ett måste.

Hoppas inte damen/kvinnan tar illa upp av att jag liknade henne med en tecknad direktörsfru.

Här!
Ni kan få en bra låt om ni vill också
Mando Diao - The band


appel in the studio

Igår kände jag mig rätt duktig. Gjorde svenska redovisningen som gick helt okej, gjorde samhällsprov som inte gick helt bra men mycket bättre än jag hade förväntat mig, och fotade även i studion till uppdraget. Idag har jag dessutom nästan skrivit klart svenskarapporten, fattas bara lite korrekturläsning och sådant.


äpplen i studion, 15-12-08
Detta är dock inte min slutfärdiga bild till uppgiften


reaktion?

Jag såg precis ett väldigt intressant fel här nedan.

Rubriken är
24 December. 3e Advent.
och ingen har reagerat?

16 December

Jag har två små simmare, de är 7 år båda två, och de påminner helt sjukt mycket om två små ekorar vid namn piff och puff. De pratar fort och obegripligt, retar hunden pluto (tränarna) och bara skrattar. Trots att det kan bli grymt jobbigt ibland då man ska ha tid till alla de andra  så är de ju trots allt otroligt söta!

Igår hade vi lite avslutning på träningen, vilket är min favorit på hela terminen eftersom jag då får kasta klubbor i vattnet! Haha, så snäll är jag. Vi kör lite tävlingar, sen får de dyka ner och hämta sina priser på botten :) Jag och Helena fick även lite avslutningspresenter i form av blommor och choklad, mycket snällt, rörda blev vi allt.

Jag var även själv i vattnet för en gångs skull, det var kul, och uppskattat. Efter det mutade jag min far med klubborna som blev över att komma och hämta mig eftersom jag skulle frysa om huvudet då mitt hår var blött, efter en stund funkade det. Väl hemma var Kim och hälsade på, trevligt trevligt, mat och sedan pepperkakor osv... Sen var det sömn. Och nu, idag sitter jag med svenskarapporten, sen har jag även en plan på att städa om jag hinner eftersom jag har mer att göra inom skolans värld.

Ha en trevlig tisdag gott folk.

4e

Ja och se där, lagom till sista timmen av detta dygn och denna vecka rann bägaren över och jag tappade ännu en gång humöret för jag vet inte vilken gång denna veckan. Det är alldeles för mycket. Samhällsplugg och sömn gäller nu. Ny dag i morgon.


Släng det gärna, mer än gärna, men inte rakt i ansiktet på mig!

24 December. 3e Advent

Det var för övrigt volleyboll i högklass som gällde i fredags!


Team Camilla, Katri. Oj vad duktiga vi var!
Fattas bara några centimeter så hade vi knockat varandras huvuden!

svenska 2

'Då blir solen en bara en kalla stjärna som kommer att kallas för en svart ”dvärg”.'
Ja, jag har skrivit den meningen på fullt allvar, det var ju himla tur att jag fick syn på det innan jag ska upp och redovisa i morgon (eller torsdag), för i nervositetens hetta är det lätt att man läser rakt av. Ja det hade blivit intressant.

Är man trött när man skriver så och heter Katri eller vad?

sunday

Föräldrarna mina verkar ha fått julfeber idag, vilket jag inte klagar på för det är rätt mysigt. Det är julmusik på hög volym, trixande och fixande, och inte minst bakande. Själv sitter jag instängd på mitt rum jobbar på svenskarapporten. Kommit en bit i alla fall, kan dock förbanna mig lite över att jag valt ett ämne att skriva om som jag inte har någon som helst kunskap i. Allt får ju/eller ska vara påhittat så det är ju rätt lugnt i och för sig, det är bara det att vad jag skriver visar så oerhört tydligt att jag inte har den blekaste aning om vad jag skriver om. Vad som är ännu roligare är att redovisningen av detta inte bara ska hållas för min kära mediaklass, utan även för några kottar från naturklassen som förmodligen kommer skratta högt inombords när jag börjar pladdra på om olika grundämnen osv, och med dessutom med inga relevanta begrepp.

Jaja, inte mycket att göra, för börja om tänker jag inte göra, igen.
Känner mig på rätt gott humör för ovanlighetens skull :)

Jullåten som vart med på jul i detta hem så länge jag kan minnas
Snart kommer änglarna att landa - Ulf Lundell


mittinattensnurr

Solen är rätt gammal ändå. De påstår att den är runt 4,6 miljarder år gammal idag. Men det lär man ju sagt för flera tusen år sedan också om man nu visste det då? Jag menar, en miljard år är ju ingenting att inte avrunda, så ja, i flera tusen år har solen varit runt 4,6 miljarder år, och det kommer den förmodligen vara ett bra tag till. Man räknar att solen kommer att bli 12 miljarder år, så det är en bit kvar. 12 000 miljoner år ska solen bli, den är idag 4 600 miljoner år. Den årsräkning vi använder idag har bara använts i 2008 år, så ja, man kan ju ganska lätt tänka sig oändligheten, även om det är omöjligt.

Sånt här gör mig helt snurrig, jag kan inte för mitt liv förstå hur forkare och vetenskapsmän tror att de räknat ut detta. På vilka grunder? Okej, svara inte på dte föresten, skulle inte förstå mer för det. Jag vet inte om jag tror på vetenskapen. Men jag har inte sagt inte!

Ja, i fall ni ville veta vad jag tänker på i denna stund alltså!

fortsätt simma, fortsätt simma

En hel dag i simhallen har jag alltså spenderat nu! Hela första passet fick jag ta hand om de små simmarna ensam, men det gick verkligen bra! Både för mig och för dem, det gillar vi skarpt! Till lunch kom både Helena och Pernilla som förstärkning och sällskap, dock började Helenas knä bli helskumt igen, stackarn kunde inte ens gå, så jag följde med henne till sjukhuset där vi fick sitta ett tag. Sedan åkte jag tillbaka och Helena hem med sin mor. Inte mycket alls i pass 2, otroligt kort var det dessutom så det var lugnt, och även där gick det bra. Sen, efter sista lagkappen, tåg jag och Pernilla oss till tåget med de två sista simmarna för att åka hem. Självklart var tåget sent, men det störe inte mig alls faktiskt, var ju riktigt skönt ute, ingen sarkasm alltså! :) Nu är jag hemma, lite senare än beräknat och jag fick erbjudanet om att sticka upp till Irma och leka med henne och Natalie, vilket var ett tag sen! Och jag vill verkligen, men det går inte, jag måste plugga, och jag ska plugga. Det finns inga alternativ. Men en helt okej dag har det varit i alla fall, jag trode att det skulle bli tio gånger värre!

Kameran hade jag såklart med mig!
Fick dock inte fram den förrän det var dax för hemväg.


Väntan. Robert och Sebastian.


Mera väntan. Robert, Sebastian och Pernilla.
Pernilla försöker fly undan kameran, misslyckat!
Tomteluvan sprang hon omkring med huvudet hela dagen efter att ha haft avslutning för de minsta teknikarna på morgonen.

13 December, Lucia

07.10

Jag vill mest bara gå tillbaka till sängen och sova ett par timmar till, minst. Men det går icke. Nu är det strax avgång mot allingsås som gäller, vi får se hur detta går. 10 ungar och en trött och orutinerad Katri, heja mig! Luciatåget sjunger på tv, förr brukade jag och mamma gå upp för att se Luciatåget på tv. Eller upp skulle man ändå, men mamma gjorde frukost och så satt vi vid tv:n och åt, mysigt. På senare år har väl detsamma vart målet men det brukar sluta med att jag somnar skönt i soffan ganska fort, om jag ens kommer dit. Sjukt att man blivit så trött!

Önska mig och alla små simmare lycka till idag!
Trevlig Lucia! (om man kan säga så?)

and you, i don't get the complaining

se på mig!

Jag förstår inte människor, som tror att de kommer på fortare om de ställer sig som en vägg precis framför dörrarna i bussar och spårvagnar när andra ska gå av. Sen förstår jag inte heller detta hejdlöst blinkade som dyker upp i varenda vrå så här i juletid. Nu är det ju säkert så att hälften av de som läser detta förmodligen har dessa blinkande lampor i sitt eget hem, men det hjälps inte! Är det inte jobbigt att ha blinkande i ögonvrån hela dagen ut? Det tycker i alla fall jag, och då har jag inte ens några lampor som borde störa mig, men där tar ni fel! Det är nämligen så att de som bor runt om mig har detta blinkande i varenda fönster, i olika färger, och byter färg och blinkar gör det som mest på kvällarna då man slått sig ner framför tv:n för att få sig en lugn stund!

Nåt annat som stör lite, men som egentligen mest är komiskt är grannarna på andra sidan, mitt emot mig alltså. Det är gruppboende med mycket trevliga vuxna! Det är bara det att en av de som bor där har någonting för hög ljudvolym, speciellt när denne spelar supermario! Ja ni vet det där ljudet? Jag hör det när jag är inne hos mig när både denne och jag har både fönster och dörrar stängda. Ja ni kan ju tänka er? Kan dock inte låta bli att le lite varje gång jag kommer hem eller går ut då man hör det ännu tydligare, det är inte bara super mario, utan även musik. Idag var det Jan Johanssens Se på mig som spelades på högsta volym!


så seeeeeee på mig, oho, en hand i stormen!

12 December

Sådär! Spelat volleboll och så nu. Var faktiskt rätt roligt, och vi gick vidare till b-slutspel och åkte ut nästan lika fort igen, men ja, det var kul! Och vi förlorade bara med en poäng. Har osynliga blåmärken och är röd på hela armarna. Jag är inte så bra på det där med att ta bollen på rätt sätt, men det gick ju i alla fall! Vem som vann det hela har jag ingen aning om, lärarna kanske? Där orkar man ju inte sitta i värmen och bara glo, dessutom verkade Jonas tycka det var okej att vi gick så. Vi var bara 4 i vårt lag, men vi fick spela ändå, och ja det gick ju. Snyggast tröjor och band i huvudet hade vi med, kanske. Lärarnas entré in var lite intressant med. De kom in på led med ljus i händerna och vita rockar på sig, stannade och tiil musiken slet de av  sig sina vita rockar och sedan höll de upp vandringspokalen som de vann förra året.

Trevlig förmiddag, nu ska jag äta till att börja med.


Nödvändigt vetande.

Nytt inlägg, igen ja.

I morgon är det volleyboll som gäller. Kunskapsgymnasiets årliga turnering? Hade vart kul, om vi hade haft ett lag. Vi åker i alla fall dit ändå och ser om det går att lösa, vi är ju bara en man för lite. Kanske att lärarJonas kunde hoppa in på den tomma platsen? Hade ju vart lite kul! Annars får vi väl sitta och kolla på och tugga pepparkakor och dricka julmust!

Det slog mig att jag glömt nämna!
Den 3e December i år skulle min morfar ha fyllt 100 år.


Nästan dax för sömn snart, ska ju upp gristidigt för att vara mig i morgon så att jag hinner ta mig till andra sidan stan och spela/kolla på volleyboll.


För nästan ett år sedan (28/12 för att vara exakt) var jag och malin på bio.
Då togs den här bilden. Minns dock inte vad vi såg? Bara så att ni vet.
Anteckna!

moment of poetry nr3

och så var det dax igen!

Jonas har en hund, som är rund, och han bor i lund.
Niklas har en häst, som vill gå på fest, och tror att han är bäst.
Julia har en råtta, som gillar att spotta, och sitta på en potta.
Anton har en mus, som gillar snus, som bor i ett hus.
Ksanet har en get, som är fet, men tycker han e het.
Therese har en ko, som har en klo, och gillar att glo.
Linda har en mask, som äter snask, och är ett fnask.
Elin har en ål, som heter pål, och bor i ett hål.
Anita har en fisk, som gillar att få smisk, men inte disk.
Hanna har en mås, som gillar sås, och tror han är en gås.

by Malin och Katri as always.

11 December på vår underbara skola!

Oj vad alla runt om mig är amitiösa (stavning?) denna dag. Hade detta vart för ett år sedan så hade jag vart den som satt inne i mitt plugg och alla andra i spel eller höga diskusioner. Nu är det tvärt om, bortsett från att jag varken spelar spel eller har en högljudd diskusion med de andra (alla pluggar ju?), mest sitter jag och stirrar. Inte riktigt kanske, men idag har jag riktig jävla huvudvärk, och är sjukt sjukt sjukt trött på detta. Praktiken är vi tvingade att göra, om det så resulterar i att vi får gå ur trean med ett ofullständigt betyg.

Fine, om det hade varit så att det är ouppnådda mål som man måste göra på praktik för att få godkänt i kursen vi har som inriktning (i mitt fall foto). Men nu är det så, sa våran lärare by him self, att alla mål är inbakade i övriga delar av kursen eftersom att de inte kan garantera praktik. Stunden efter (eller innan?) sa han att vi visst kan få ig i våra inriktningar om vi inte gör vår praktik.

Med andra ord menar han att de tänker sätta ig på oss för att vi inte uppnår mål som vi redan minst en gång har uppnått! Har man uppnått ett vist mål så har man väl? Då kan de väl inte ändra på det? Jag fattar ingenting.

Anledningen till att jag inte vill göra praktiken beror endast på att skolan såg till så att vi missat hela första delen av naturkunskapen! Och efter det halva kursen. Det sistnämda har vi dock enligt lärarna valt själv så okej, det är inget jag tänker ta nu. Men att vi missade första delen av kursen beror på att vi inte fick kursen och det är ju helt okej, OM DE TALAR OM FÖR OSS ATT VI INTE FICK KURSEN!! Vilket de inte gjorde. Vilket i sin tur innebar att vi trode att vi skulle få kursen på vårterminen istället. Så visade sig inte vara fallet. Så där satt vi, med 50 poäng för lite och alla 50poängskurser jag inte läst var borttagna från skolans utbyd. Ja ni hör ju själva, vilken jävla planering.

Tillslut fick vi i alla fall naturkunskapen ändå, trots att vi missar en lektion i veckan, vi läser alltså kursen på halva tiden i princip. Plus att vi genom skolans jävla velande fram och tillbaka missade första veckorna, och därmed första delen, och därmed kan vi inte uppnå målen i kursen.

Därför vill jag inte ha praktik, jag vill lägga tiden på att läsa upp kursen, som skolan klantade till för oss. Men icke, allt är vårat ansvar. Okej, vi går i trean, mycket är nog vårat ansvar, men fan inte allt! I så fall kan lärarna lika gärna sluta?

Kul inlägg om skolan. Jag älskar det, verkligen! Förlåt att jag bepestat er med detta inlägg genomsyrat av hur jävlig jag tykcer att skolan och ledningen på denna skolan är. Är bepestat ens ett ord?

Ja, hej på er! Nu ska jag också försöka vara ambitiös. Vet fortfanade inte hur det stavas.

I think you only live to see the lights uptown

Jag skulle kunna skriva ett inlägg nu, om allt jag tänker och känner och tycker. Men det skulle bli så hatiskt så jag tror inte att någon hade vågat prata med mig mer. Jag är nämligen så sjukt trött, stressad och känner mig kvävd. Allt detta av skolarbeten, lärare på skolan, sättet saker hanteras på skolan, sättet saker och ting hanteras i klubben där jag är tränare.. Ja, trött och stressad helt enkelt.

9 December och Tisdag

- Pappa! Jag fick mvg på rapporten jag skrev om Rwanda för ett tag sen!!
Tittar lite skeptiskt på mig...
- Är det det högsta man kan få?
- ja?
- Ja, men grattis då!

Vilken koll!

Och ja, detta var ett sätt för mig att påpeka mitt betyg. Synd att jag inte alltid orkar hålla det som standard. Fick i alla fall lite kraft och insåg att det kanske inte är helt kört ändå?

Allt som sker kring att vara simtränare kväver mig tillsammans med allt annat just nu. Jag önskar jag hade tid.

31

Idag när klockan är nästan 14.30 har jag hunnit med följande:

  • Vaknat
  • Somnat om
  • Vaknat på nytt
  • Haft seriösa funderingar på att skita i skolan, igen
  • Ångrat mig
  • Ätit en macka till frukost
  • Ångrat mig igen
  • Tillslut pallrat mig iväg till bussen, i tid!
  • Missat bussen
  • Missat spårvagnen
  • Hunnit med bussen
  • Haft mattelektion
  • Gått och tränat
  • Ätit och samtidigt träffat bror i två sekunder (vilket skvallrar om vart jag åt)
  • Gjort matteprov (som jag tror gick bra! hoppas jag)
  • Suttit och gjort ingenting och kollat på Rickard och Therese som lekte med kameran
  • Knäppt av några bilder själv
  • Och nu sitter jag här och väntar på engelskalektion.

Ehm ja, i korta drag. Eller nåt.


En halvt (eller inte alls) seriöst redigerad bild på Therese och Rickard som Charlie's änglar.





mittinattenglad

Var på väg in i sömn, så hör jag låten på radion, som jag alltid hör, varje jävla kväll. Inte kommit på vilken det är. Men ikväll kände jag att jag får göra ett försök till att hitta den, och se där, jag hittade den! Vet inte vad det är med den riktigt, men det har retat gallfeber på mig de senaste veckorna, att jag inte haft låten. Men nu har jag den, och jag är glad.
Nu ska jag åter till sängen och sömn!

Jättekul video btw! Inte kanske


8 December

Till brasilien hade jag inte tackat nej att åka tillbaka till, nej. Det är något jag ska göra igen. På tal om ingenting sådär.

En annan sak på tal om ingenting är att jag igår såg en film, en av alla Wallanderfilmerna, som ju ändå är hyfsat ny, och som nästan alltid i svenska filmer känner man igen varenda skådis. Idag såg jag en till film, eller en bit av en film i alla fall, gjord 1996 har jag för mig, och vet ni vad? Nästan exakt samma skådespelare som i filmen från igår. Visst är det kul med svensk film! på 12år verkar inte mycket ha hänt inom skådespeleriet i detta land.

Slog mig ner i soffan bredvid pappa när jag kom hem från träningen förut, han kikade på nån svensk serie. Minst två av de från föregående filmer var med där, och de andra har man ju sett i sjutusen andra filmer. Ja, kul kul :) Eller inte. Jag vet inte riktigt.

Men Brasilien som sagt!

take it away, please

Den välkända paniken så här innan lov bryter fram nu. Nu nu nu, inte tidigare och inte senare. Det är nu. Nu som allt måste göras, nu som allt borde varit gjort och ja, nu då allt känns som om himlen skulle kunna rasa ner vilken sekund som helst. Så trött på skola så det finns inte, vår skola, våra lärare (vissa), våra icke fungerade system och ja, hela jävla skiten.

Är liet för trött för någonting just nu. Och på lördag är det dessutom tävling för mina kära simmare, vi får väl se om jag lyckas hålla mig själv på fötter året ut.

skola skola träning skola träning träning

I morgon ska jag i alla fall träna by my self, det har gått och blivit höjdpunkten nu för tiden. När jag själv får träna, inte stå på bassängkanten och säga vad andra ska göra och inte sitta framför datorn och försöka klämma fram omöjliga uppsatser eller bli förbannad på lärare som inte har någon tanke alls på att anstränga sig, utan bara mig själv i vattnet och köra på så hårt det går! :)

kent - 747

Finns nog inte ord för hur mycket jag just nu i denna stund vill ha mitt objektiv som jag förmodligen aldrg kommer att få.


tala till mig, 7 December

Jag har en del mål, outsagda och icke exakta någonstans, men jag tror att det i grunden handlar om kunskap och erfarenhet, att kunna förstå och se saker och ting utifrån andra perspektiv än sina egna.
I oerhörd förkortad verision är detta en del av vad jag vill ägna mig åt, när hur eller på vilket sätt är en annan fråga. Det ända jag vet är att det förmodligen inte lär finnas tid förrän skolan är slut.
Språk
Äventyr
Erfarenhet
Människor
Filosofi
Psykologi
Religion
Kultur

Nu ska jag ta mig ett bad. Många skulle nog se det som ett avslut på söndagen och denna veckan, men för min del blir badet nog en start. En start på allt som ska göras kommande vecka. Jag har nämligen tänkt se till att få mina saker gjorda nu, nätter, eller i alla fall sena kvällar, brukar vara lättast att plugga om man inte är för trött. Det är tyst och i princip ingenting annat som lockar och stör, bortsett från möjligen sömnen då. Men med tanke på att det är söndag och jag sovit länge och gjort absolut ingenting denna dagen så ska det nog gå en stund i alla fall. Sen hur närvaron i skolan påverkas av detta är en annan femma. Men allt brukar lösa sig, och gör det inte det? Ja, då får det helt enkelt göra det ändå. Nu är det ju inte så att jag tänkt strunta i skolan, utan snarare det motsatta, men jag kör på mina egna metoder. Min plan är dock inte att höja min frånvaro utan jag ska vara så duktig det bara går. Okej, jag vet att jag alltid säger så, men snart finns det inte så många fler val än att jag är illa tvungen att se till att göra som jag tänker och säger.

Men som sagt, bad och drömmar om framtiden nu och en liten stund till.


2a Advent

Trevligt trevligt.
Det vankas bak av lussebullar och pepparkakor.
Fattas bara lite snö som kan få ligga kvar en månad från nu, sen kan det blir vår :)

bad morning

Usch vad jag är bitter och grinig idag, på det mesta och de allra flesta.

Inte hittar jag den musik jag vill ha heller, usch.

vi är människor, och det är märkligt..

.. och kanske svårt och omöjligt ibland

Idag hela dagen har jag varit på hur bra humör som helst, förstår inte riktigt varför ens. Vaknade och klädde mig, bra musik i högtalarna och ja, bara glädje! Tog mig ut, in till stan, mötte mor och far och fixade födelsedagspresenter till småtjejerna och sedan åkte vi till Liseberg och träffade delar av släkten. Riktigt trevligt faktiskt, inte alltid jag tycker det. Kim var även där, i sina nya bågar, han ser så vuxen ut nu, min bror, så jag känner knappt igen honom, haha. Efter det var det mat och trevligt som gällde och nu, senare än jag trode är jag hemma så det blir nog bara till att fortsätta vara hemma resterande av denna kväll. Det bra humöret är kvar, känner mig dock lite seg efter dagens kyla.

Är lite sugen på att köpa julklappar nu, detta år känns det för en gångs skull som att jag har lite idéer, alltid roligare då. Vad jag däremot behöver i morgon och kommande vecka är att dyka djupt ner i ett mood som endast innebär plugg plugg plugg. Jag har skjutit på det så länge nu, och ja. Det är inte mycket mer än en vecka kvar av det mesta så, vad annat än skylla sig själv? Ska bara hitta det där jävla 'moodet' som faktiskt är rätt skönt att dyka in i, när man väl kommer dit. Ännu skönare är när allt är klart!

Nu vill jag som vanligt mest krypa ner och se en jättebra film.
- Kommer dock inte på någon.

Lite meningslösa bilder från dagen.
Vissa är väldigt skumt beskurna men jag orkar inte riktigt just nu:)


1. Slänggungan in action. Jag åkte, och tyckte nästan det var läskigt, mes har jag tydligen gått och blivit!



2. Isabella & Felicia

3. Felicia



4. MIg själv för en gångs skull, i ett inte jättesnällt perspektiv
5. Med fokusen på ölen, min stenseriösa bror och faster


6. Min kära moder som låtsas att hon inte märkt att kameran är framme och Mojje i bakgrunden som definitivt har märkt det och reagerar på blixten
7. Favoritgrodperspektivet -  Som dock inte förgyllde denna bild ett dugg.

Jerk it out - The Caesars

hög volym denna förmiddag, underbart!


julmust!

Jag skippade som väntat utgången. Hos Fia var det väl i alla fall lite trevligt. Istället för att ta mig till Malin när de andra tog sig in till stan så tog jag mig hem, hon var inte hemma än och jag orkade inte springa runt i rannebergen utan mål i flera minuter! Så ja, här sitter jag. Rätt skönt dock. Hade i och för sig varit trevligt om Malin ville komma hit ändå som jag skrev till henne nyss, men om jag känner henne rätt så blir det nog inte så. Istället ska jag nog ta mig en julmust och bara ta det lugnt. Är för en gångs skull, denna veckan, trött vid den här tiden! Helt bakvänt med tanke på att det är helg, men men! Ett avsnitt grey's kan det nog bli också. Ensam trevlig mysig fredagskväll med mig själv. Skål! (med julmust!)

dålig start, bättre avslut? 5 December

En dag som inte började alltför bra, lite lektion och sedan simmade jag med Malin. Även sol, bubbelpool och bastu, mycket trevligt. Det är något jag inte hade tackat nej till att ha hemma. Ikväll blir det att ta sig till Fia som fyllde sina 18 igår! Efter det är det utgång som är planen, för min del tillåter dock inte ekonomin detta så jag får hitta på något annat. Som till exempel att tralla över till Malin? :)

Bröderna Lejonhjärta seglar förbi på tvrutan, nu är det nästan slutscenen då Jonathan strax ska lyckas ta hornet och blåsa katla mot Tengil. Det ni. Haha. Får väl strax börja klä mig eftersom vi ska vara hos Fia redan klockan 6. NU blåste han i hornet och strax brinner Tengil upp i flykten. Han borde ha ett husdjur som är fäst vid honom och inte vid ett horn som gör ljud. Tänk på det!

Ikväll kommer även mina favoritjejer till Sverige, vilket betyder att jag ska till Liseberg i morgon så att jag kan få träffa dem. Det var nämligen så att Isabella önskade sig i 11års present en hel dag på Liseberg, och deras mamma ville ha svensk julmat, så ja. Hit anländer dem till min lycka! :)


Favoriterna Isabella och Felicia på bild x2! Tagna för drygt ett år sedan.

Jag är där när det smäller i washington

NU har jag skrivit min engelska uppgift som jag haft hur lång tid som helst på mig att göra och det tog inte ens en timme, ibland undrar jag varför jag är så kass på att få saker gjorda.

Glömt nämna att jag nu fått min glasögon, efter att haft dem på ett tag inser jag hur kasst jag ser. Det är ju inte så att jag inte ser, jag klarar mig utan dem och ser allt, men det är så mycket skönare att slippa att omedvetet anstränga ögonen och i och med det hela huvudet. Speciellt nu när jag är trött och ändå måste sitta vid datorn med plugget. Snart ska jag dock ge upp det.

Nedan har ni bild på det snygga pepparkakshuset jag och malin gjorde i förmiddags. Tomten på taket ser dock lite skum ut men han sitter där och vaktar, och agerar skorsten :)
Grymt mycket snyggare än förra året blev det! Så om några år är vi profs, haha.




Bjuder även på en fin bild på min normala vän Malin. Får se om hon skjuter mig för detta. I så fall så få rjag tacka för min tid på denna jord! :)

Tänkte även slänga upp en bild på mig i mina glasögon men jag har inga redigeringsprogram kvar på datorn för tillfället, och det är alldeles för mycket ful bakgrund på bilderna, så ni får allt vänta ett tag.

Sovgott

Build a bridge! 3 December.

Malin har varit här och häslat på idag, ett fint pepparkakshus fick vi till! Även några pepparkakor. Sedan gick hon och jag var hungrig som bara den, fick dock inte till någon mat. Senare ringde far (eller mor, minns inte?) och sa att de var på väg hem, då kände jag att jag kanske skulle slänga ihop lite mat till oss alla tre. Sagt och gjort! Och inget anade dem när de sedan ringde ännu en gång och sa åt mig att sätta på vatten till pasta (vattnet kokade redan och såsen var så gott som klar), istället för att avslöja mig frågade jag vilken pasta de tänkte göra, så att jag kunde slänga i pastan de ville ha i vattnet. Nu kokar pastan på sina sista minutrar så nu ska jag gå och ta hand om den och sedan äta.

Bilder på det underbart snygga pepparkakshuset kommer innan dagen är slut!
Hej!

still waiting. 2 December

Dagen har i princip beståt av matematik, kul! En trevlig fika med Natalie hanns dock med och även träning för min del! Skönt. Sedan ett besök hos bror Linus som hjälpte mig med mera matte, bjöd på mat gjorde han även, trevligt trevligt. Hans katt är dock lite knäpp och lät mig inte plugga ifred, pennan var tydligen väldigt intressant, bet mig gjorde hon också när hon inte fick leka med mitt sudd. Bortskämd! Nu ska jag se julkalendern och sedan göra ännu mer matte, sedan väntar sömn och den värsta dagen på hela veckan - onsdag.

1 December

I morse var det fullkomligt ommöjligt att komma upp ur sängen, detta ledde till att det inte blev någon skola alls idag då jag bara har en och en halv lektion. Nu sitter jag och funderar på om jag ska åka och träna, vilket jag verkligen vill men kanske är det skolan som behöver tiden just nu.

I vilket fall så är detta en av de bättre låtarna som tar plats på min dator.
Bittersweet Symphony - The verve


Det blir nog föresten till att lägga tiden på skola, kanske hinner träning sen ändå. Men först har jag tänkt se första luckan i julkalendern :)

RSS 2.0