when time is running out you wanna stay alive

Första advent.

Dagen till ära har jag kommit en lite längre bit på mitt projektarbete, fasta bara i planeringen så det är egentligen ett pyttesteg, men det bättre än inget, visst? Nu ska jag plugga till samhällsprovet som det slog mig att jag sagt till min lärare att jag ska gör i morgon, korkat av mig. Ska bara se till att hitta häftet jag ska plugga in med.
Annars har helgen vart lugn, som väntat inte så mycket pluggat som planen var men det får helt enkelt lösa sig, för jag orkar inte riktigt.

Rösta på mig! :)


http://www.pluggad.net/fotoskola/final.asp

Gå in där och rösta på bild 5 vet ja!
Gp har varje år en fototävling, lilla årets bild heter den, fick för mig att skicka in lite bilder. Sista delen hade temat rörelse. På varje del väljer juryn ut en bild som vinner just den delen, och 10 bilder som andra kan rösta på. Det blir alltså två bilder från varje del som går vidare till final. Denna gång blev min bild en av de 10 som man kan rösta på, så var snälla och rösta på min! Till kolckan 18.00 den 7e December har ni på er! Ni får självklart rösta på de andra bilderna, men i så fall tycker jag ni kan låta bli, ha ha! Nej men ja, gör mig glad och rösta på min som sagt.
Bild 5!

De som röstar är dessutom med och tävlar om biobiljetter, det ni!

Let the bitches die, 29 November.

Min dator lever! Skönt. Fick dock lämna in den några timmar igår, men ingen skada skedd i princip.

Idag har jag vaknat upp med mina vänner efter en trevlig kväll, bara film, mys och ja, snack och sånt vanligt. Har sedan tagit mig hem, skrivit klart min svenska, skickat in den. Dessutom har jag grundstädat mitt rum och till och med fått upp en ljusstake i fönstret! Vad kvällen har att bjuda på vet jag inte, just nu väntar jag bara på mat. Far min håller på med en pepparkaksdeg så det luktar dessutom gott i huset.

Massor musik har jag hittat som det var ett tag sedan jag lyssnade på, men idag, eftersom jag fått gå igenom min musik från a till ö efter som hela itunes så vänligt försvann när jag lämnade in datorn (ibland är det bar att jag är så smart att jag har en backup på det! annars vet jag inte vad jag hade tagit mig till)... Nu blev det en liten förlån parantes så jag tappade exakt hur jag skulle fortsätta, grejen var i alla fall att jag fick gå igenom all min musik och på så sätt hittar man en del bra och bortglömt!

Ni får ursäkta min underbara stavning, men jag är trött. som vanligt.

skål!

denna jävla teknik!

faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Förlåt, jag blev positivt efter träning faktiskt, det var skönt som alltid! Men sen kom jag hem och startade min dator och ja, jag vet inte vad den fått för sig. Den har återställt sig! Utan att säga till, utan fråga............ Det verkar dock bara vara c-hårddisken som fått för sig detta så mina skolarbeten verkar ha klarat sig. Har i och för sig de flesta av dessa på min externa men man gör ju inte en backup varje dag. Hur som helst, allt på skrivbordet är borta, massa program är borta, alla bokmärken i firefox är borta, massa inställningar är borta och allt ser annorlunda ut! Okej ja, det kunde vart värre, men bläääää för detta säger jag bara. Nu måste jag hålla på och ställa om och fixa program igen, bara för att jag skulle sätta mig och plugga! Och på tal om program så slog det mig just att hela CS paketet brukar försvinna vid sådana här tilfällen. Det slog mig precis och jag vågar inte kolla om det är borta, det tar nämligen sjutusen år att ladda ner igen,........... KUL!

Bitter(sweet symphony) 27 November

Fyndig rubrik för övrigt

onödigt. Jag hatar det ordet! Inte mot dig nu Malin haha. Bara insåg, ännu en gång att jag verkligen hatar det! Använder det förmodligen en hel del själv också, men ändå. Nu sitter jag i skolan och är ovanligt bitter. Väntar ännu en gång på att Malins historialektion ska sluta, tanken var att jag i denna stund skulle plugga men jag är alldeles för trött. Får ta en plugghelg, på ritktigt. Så fort hennes lektion slutat ska vi kila iväg och äta och sedan ska jag ännu en gång träna! Denna dag i sällskap med Louise. Trevligt trevligt.

Den där träningen som är drygt en timme bort är verkligen lockande nu! Inte tänka, och inte känna att man kan somna vilken sekund som helst. Ingenting.

Sitter här och försöker förgäves komma på något positivt att skriva så att jag slipper genomsyra er vardag med bitterhet men är lite för trött för sådant nu. Egentligen finns det nog en hel del, som att det snart är December, det är alltid bra. Nära till jul och i och med jul -LOV och ledighet. December innebär också att ännu en månad gått, och att det då är en månad mindre kvar tills vi kan släppa detta och inte ha mardrömmar om skolarbeten om deadlines. Inte för att det förekommer riktigt för min del men you got the point!

Positivt är även att småtjejerna, som inte är så små längre snart kommer till Sverige för en snabb visit, alltid lika roligt att träffa dem! (Kusiner som bor i Frankrike)
Mer då? jag vet inte riktigt, advent är alltid mysigt. Första infaller på söndag dessutom! På tal om det måste jag nog dra igång ett litet städryck där hemma så att det blir lite stämning! Det är något som satt sig under uppväxten -när det är jul, fest, eller om man ska åka bort någonstans då ska allt vara kliniskt rent! Folk som kommer till vårat hus i detta tillfälle skulle nog inte kalla det för kliniskt rent dock, de skulle bli alldeles för förvirrade av alla möbler och mattor. Men för mig som har lite koll så ;).....

Ska skriva lite på svenskauppgiften nu som denna gång innebär en arbetsansökan. Borde ju inte vara så jobbigt!

still here, 26 november

För stunden tycker jag det är så skönt att träna så jag vet inte. Hade jag inte haft skolan att tänka på hade jag nog tränat varje dag dessa veckor. Hur det än låter så vill jag ha ett jobb, en egen lägenhet och ingen skola som tar all tid! Det är lite tröttsamt det mesta just nu.

Har förmodligen inte nämt tidigare att det planerades Danmark i helgen, men det blir i vilket fall inte av, tråkigt. Dock blir min plånbok lite gladare och jag kan förmodligen ta det helt lugnt denna helgen vilket känns behövande. Bara film, film och film är något jag hade behövt och vill.

Ni vet, en såndär känsla, då man bara vill skrika,
skrika och skrika utan att det egentligen finns en anledning?
Bara sådär, på tal om ingenting.

Förra året hade jag och Malin biljetter till Lars Winnerbäck i Lisebergshallen den 27 oktober. Dagarna innan fick vi av någon anledning för oss att vi inte ville dit. Vi frågade alla vi kom på om de ville köpa biljetterna, även våra lärare - men ingen kunde. Vi fick med andra ord ta oss dit ändå.. Efteråt var jag så grymt glad att ingen hade velat köpa biljetterna, för det var så bra!
Detta kom jag att tänka på idag när jag satt på bussen från skolan till träningen och hörde låten För Dig av just Lars Winnerbäck. Varsågod!

Det var dock denna låten jag la upp för några veckor sen då Håkan sjöng.

when i wake up tomorrow, 25 November

Duktig har jag varit idag. Vaknade, tog mig ut i kylan för att gå på mattelektion - anntecknade flitigt, tog mit ut i kylan igen och gick och tränade, tog mig tillbaka till skolan och gjorde ännu lite mer matte tillsammans med camilla. Som frågetecken såg vi nog ut större delen av tiden men. Nu är jag hemma, fick på mig mjukiskläder fort som bara den när jag kom in i värmen! Är dock inte lika duktig längre, men det löser sig alltid. Okej så duktigt lät det inte, men jag tränade mellan skola och skola, därför kändes det duktigt, haha.

Eftersom våran fotolärare är snäll och låter oss hoppa den tidiga lektionen i morgon bitti, och min engelska lärare har låtit mig skjuta fram ett prov en stund så börjar jag inte för än halv 2 i morgon. Känns underbart! Vill dock hinna träna i morgon med, så kanske ska vara så duktigt faktiskt och åka hemifrån tidigare än jag behöver, en runda på stan hade även suttit lite fint. Kanske lämna lite cv:n här och där? Nej nog med amitiösheten för dagen! Nu ska jag hämta mina underbara duntofflor som jag fick av min vän malin för nån jul sen. Det är nämligen iskallt här som vanligt.

Stay alive forever

Okej, bara för det hittade jag precis en låt som jag glömt och som är mycket bra, berodene på vilket humör man är på:)
Forever - Breaking Benjamin


No games, 24 November

JAG VILL SE EN BRA FILM, ikväll! Verkar dock inte finnas någon på tv:n just idag bara för det. Det är så lätt att lägga sig på en soffa, eller ovanpå täcket i sängen med kläderna på och oborstade tänder, och somna hur underbart som helst. Annat är det när man gjort sig klar för sömn och bäddat ner sig under sina täcken (ja, plural), då passar det inte längre. Visst för att det är en av många mycket bra ting att få krypa ner under täcket, men det blir inte riktigt samma sak, framfröallt inte när man inte är trött på riktigt.

Matte pluggade jag lite idag, och det är ju så underbart när någon förklarar och man faktiskt förstår! Dock var det förmodligen de lättaste talen på hela kursen, men ändå.

Träningen idag gick helt wonderful! Första gruppen i alla fall, det är ungefär lika underbart som när man förstår något i matten, när ungarna verkligen lyssnar, tar till sig, och gör som man säger! Och dessutom, tycker att det är roligt!

Väldigt vad osammanhängande detta kändes, ska nu gå och fundera på om jag ska se en film och i så fall vilken, eller om jag ska sova tidigt som jag ett tag var så duktigt på. Kommer inte plugga mer denna dag, är trött, och gör ingenting vettigt, så varför inte lika gärna vila ut sig inför morgondagen? Oj vad vuxen jag är. Blir nog en bok och bra musik till att börja med. Dock har jag lite kris vad gäller musik, är i princip trött på all sådan för tillfället, det är lite jobbigt - måste ha något nytt.

Med hjälp av musik kan man dela in livet i perioder..

godnatt

Da vinci koden fick jag sett nu äntligen, den visades ju på tv så varför inte? Om än med 700 pauser som resulterat i att klockan nu är lite får långt gången en söndag kväll, jag som nästan blev bra på det där med att sova i tid. Huvudet är helt väck och jag orkar inte tänka, det händer som vanligt lite för mycket. Eller möjligen helt motsatt, jag vet inte riktigt. I morgon är det skola igen, det kräver tänkande, usch och fy. Har i alla fall bestämt mig för att träna på förmiddagen, längesen jag kände ett sånt här sug efter träning, känns riktigt bra. Har även tänkt flytta in i skolan denna veckan och vara amitiösare än någonsin! Nej inte riktigt, men lite mer än senaste tiden i alla fall. Massor med matte har jag planerat in, vi får väl se.

Ett jobb är något jag fortfarande inte har, och inte verkar få heller för den delen. Det är lite illa med tanke på att man faktiskt har utgifter. Och tragiskt men sant, så kostar det att hitta på saker, speciellt när det är vinter och svinkallt. Vill i alla fall jag påstå.

Here i am

Upp tidigt, tidigt i morse. Höll på att försova mig, chokad? Men det gjorde jag inte! Ledare för ungdom eller något hette kursen visst, har gått en kort verision av den innan så rätt onödigt. Men lite nyttigt lärde vi oss nog allt, däremot är det ännu en dag kvar av kursen, som jag förmodligen inte kan närvara på men.. Segt som bara den var det dock, och kallt.

Pernilla körde mig hem! Duktigt duktigt, dock var det bara så att hon övningskörde, men vi hittade rätt denna gången i alla fall! Sist jag åkte i den bilen blev det en väldigt onödig och lång omväg.

Öppnade denna tomma sida för att fylla med ord, hade nämligen något i tankarna men det är som bortblåst nu. Nu skickar i alla fall Johanna lite bilder som jag inte riktigt tror att jag vill se.

I say no - Anna Ternheim

Lång lång jättelång runda på stan blev det. Även bror Kim var med. Sedan jätteseg kväll hemma med Irma en stund innan hon for till människan som tar upp större delen av hennes tankar nu för tiden. Känns bra att se henne så här igen, även om det kan bli lite tröttsamt ibland ;)  Nu ska jag lägga mig och i morgon blir det upp tidigt för att gå på ledarutbildning som jag i detta läge ångrar att jag anmälde mig till. Kan väl vara nyttigt att lära sig lite dock. Fick köppt en jacka förut med, så nu slipper jag frysa ihjäl, även om det är på bekostnad av min trivsel. En helt vanlig everest jacka som alla andra människor i denna stad har. Svart. Egentligen ville jag ju inte ha en sådan, vet i och för sig inte vad det var jag ville ha alls så. Hur som helst, jag slipper frysa ihjäl! Det är huvudsaken.

Inte så händelserik dag med andra ord.

three little birds. 22 November

Som vanligt inte verisionen jag letade efter, men den här var ändå rätt skön.


Bob Marley - Three Little Birds

Gårdagen; Fick sova länge, sedan skola i inte mer än en kvart och sen hem. Träffade Irma och Johanna på hemväg och ännu en gång var det stopp på den älskade spårvagnstrafiken mellan gamlestan och Angered. Vi bara älskar det! Blev en lång omväg men vi kom tillslut hem. Väl hemma insåg jag hur otrevligt mycket jag frös och måste köpa mig en ordentlig vinterjacka. Hursomhelst, hemma fick jag inte vara längre än en halvtimme för då var det dax att åka och göra synundersökning osv... Efter det var det ännu en kall hemväg

Bestämde mig för att inte följa med Irma, Johanna och Lydia på nån mindre fest vid backaplan? Men ångrade mig i sista stund och fick Johanna att hoppa av bussen och gå med mig istället, snäll som jag är!

Ja kvällen då, ännu en helt okej kväll, inget jag egentligen inte kunde missat faktiskt, men det var nog bra att ta sig ut och träffa folk efter denna veckan så, och om inte annat så är det bara positivt att träffa Johanna och Lydia som jag inte i vanliga fall träffar alltför mycket.

Nu ska jag ta med mina föräldrar in till stan, eller vice versa? Jag ska försöka bestämma mig för ett par glasögon, köpa en vinterjacka - bryr mig knappt om vilken för jag orkar inte frysa mer, första bästa! nästan i alla fall. Vi ska även kika på skor till mamma.

Sen ska jag hålla mig inne och bara dega. Underbart att det är lördag och inte söndag som dagen efter brukar infalla på.

surr surr, 20 November!

Skola, sedan "fika" på mcd med Malin, där vi även träffade på min bror Kim. Efter det var jag duktig och simmade ett tag för att sedan möta upp min far. Vi såg till att boka synundersökning, finally! Och när vi ändå var där testade vi lite roliga glasögon med, haha nördigt. Nu är jag på ovanligt bra humör för att vara denna veckan, mina föräldrar kommer dock förmodligen inte vara på lika gott humör då de får se senaste månadens telefonräkning. Det är ju aldrig någon hemma när man ska prata med dem, då blir det dyra och gärna långa samtal till mobiler.

Det är prov i morgon, i samhällskunskap b. Men de som har ordning på mitt liv genom min underbara blogg vet också att jag inte kunnat fokusera alls denna veckan, därför får jag nog skjuta upp det, tyvärr. Hade varit skönt att ha det gjort.

Och folk, jag är fortfarande trött! Det är helt sinnessjukt, känns som jag inte sovit på en vecka drygt, vilket i och för sig kan stämma. Eller legat i sängen och blundat har jag väl gjort, men hjärnan har inte precis velat vila. I natt drömde jag till exempel att jag var med i Prison Break och vaknade upp halvdöd efter skottdrama och skulle tämja en tiger så att den kunde ta mig hem... Ja, ni hör ju! På tal om Prison Break är det ju faktiskt så att jag har ett avsnitt att kika på fortfarande, ska bli!

Fläkten i min dator har börjat surra oroväckande, det känns inte bra alls. Får hålla tummarna på att den håller sig till slutet av maj nästa år i alla fall.

Hej!

berg & dalbana 19 November, 2008

Jag hatar detta.
Att inte kunna fokusera på en enda sak, att tusen tankar om allt mellan himmel och jord flyger omkring i huvudet och bara samlar sig till en stor jävla klump som gör mig förvirrad utan någon som helst logik. På träningen idag kunde jag i alla fall fokusera en liten timme och det gick faktiskt rätt bra.

Nu sitter jag hemma i en gigantisk tröja med luva på mig, lär se grymt snygg ut. Är fortfarande trött trots ännu en jävla försovning, jag tror att jag åter igen tappade orken för skolan. Jag ska äta en clementin och sedan försöka lägga mig och drömma bra drömmar.

loose your hunger, you loose your way

För övrigt fick låten Shoreline (Anna Ternheims verision) för mig idag en helt ny betydelse. Dessutom är låten helt underbar att spela på högsta volym i poden på spårvagnen!

Lite seg i början! Så ge inte upp hoppet utan vänta cirkus 15 sekunder :)



Elefanter, 18 November

Kom precis från Louise, suttit där ett tag med henne och Fredrik och kikat på tv, ätit pizza och försökt förstå handlingen i Indiana Jones. Så trött och tankspridd att jag inte kunnat fokusera och när jag väl började hänga med i filmen, ja då lyckades Louise stänga av, och då kände jag att det var dax att lämna härskapet och dra mig hemåt och till sängen.

Dagen har jag spenderat med en tragiskt lång försovning, hållit mitt studenttal i skolan, ett mindre kul upplysningsförhör hos polisen i några timmar, fika med mor, och sedan simmat med Natalie, och efter det som sagt halvsovit och haft det trevligt hos Louise.

Nu väntar te!

Hjärnan har gått på tredubbelt högvarv de senaste dygnen, därav den enorma tröttheten som inte verkar släppa trots att jag fick sova hela 12 timmar i natt.

snöbollar från skyn! ,17 November

Julen är på väg, vet ni hur man vet det?
Det är kallt, självklart, julbelysningen dyker upp lite överallt, skyltar om julklappar och tips dyker även det upp titt som tätt, och datumet skvallrar också en hel del. Idag föll det dessutom lite, lite snö (enligt Camilla små, små snöbollar) ur himlen när jag var på väg till skolan. Men framförallt är det när man hör de små barnen skrika, gråta och vara "allmänt jobbiga" som man tänker på det, för det är då man hör de välbekanta orden ur föräldrarnas munnar; "Om du inte är snäll nu så får tomten reda på det, då får du inga julklappar av honom!" Stackars barn säger jag bara. Visst för att jultomten finns, det vet ju alla? Men inte är det han som köper julklapparna? Nej fy, fy, stackars barn. Blir de snällare då? Jag vet inte, jag tror jag lärde mig ganska snabbt vem det var julklapparna kom från. Så på mig hade nog en replik som "Är du inte snäll nu så skickar vi iväg din julklappar till andra snällare barn istället!" bitit mer. När jag tänker efter har jag nog föresten hört något sånt i min tidiga år, det är något typiskt min pappa skulle kunna säga, med lite andra ord dock. Men som sagt, jag lärde mig gansk fort, bortsett från en gång som jag faktiskt fortfarande går och grunnar på...

Skogsmänniskor, det är min familj, eller mina föräldrar är. Detta betyder i sin tur att även jag och mina två äldre bröder var detta i våra små-år, jag menar, vilken människa under 13 år har rätt att själv bestämma om man ska med föräldrarna eller inte? Inte vi i alla fall! Skogsmänniskor alltså, detta innebär också en hel del täljande, då behöver man en kniv. Mina bröder hade varsinn, och mina föräldrar med, men jag  fick ingen, jag var trots allt liten. Men åter till ämnet! En jul fick jag en julklapp där det stod något i stil med "Godjul Katri önskar julbocken", och till min förtjusning låg där min alldeles egen kniv! Den var inte från mina föräldrar, och ingen annan vill heller kännas vid det, så jag klurar fortfarande på denna julbock...

Nu låter det ju lite som att vi är en någon skum familj som springer runt med knivar dag ut och dag in, men så är alltså inte fallet! Testa att vara i skogen, tälta laga mat, göra grillpinnar osv utan en kniv, Lycka till! Så är fallet, dessutom om ni inte blev övertygade av det så, hur ofta använder du en kniv hemma? Minst en gång om dagen antar jag, och det är förmodligen rätt lågt räknat.

Ja, nu spårade detta ur lite känner jag, och meningsbyggnaden i sista stycket hade nog min svenskalärare gråtit floder av.. Så jag avslutar här.

cykel cykel och sol, 16 november

Sitter hem hos bror Kim just nu, är hungrig som bara den och han har ingen mat hemma. Får hitta något på vägen till  bror Linus, fast han kanske har lite mer mat hemma, får väl äta kattmat i värsta fall. Denna brorrundan är för mormors skull eftersom hon gärna ville se hur de bor, och jag orkar inte sitta hemma, så ja -här är jag nu.

Nu verkar det som att vi ska röra på oss igen, Jag måste ha maaaaat!

life is a flower?


Cirkus 1 år gammal bild på mig och min Malin från jul på liseberg :)

Gårdagskvällen var väl bra, man kan väl ha roligare men det var långt ifrån tråkigt! För vissa slutade kvällen lite väl bra kanske? För andra inte bra någonstans, förjävligt är det. För oss slutade det med världens segaste promenad från Trädgår'n till centralstationen där vi väntade på vagnen, halv 5 var vi hemma och i morse vaknade jag än en gång med Natalie vid min sida. Efter det har jag spenderat dagen hos min älskade vän Louise tillsammans med Lina. Nu är jag hemma, kikar lite på Grey´s och i morgon blir det till att åka hem till mina bröder för en gångs skull:)


Människor som kan göra en människa så illa, och inte ha en tanke på att det är fel och förjävligt och fullständigt vedervärdigt som du borde sitta inspärrad på livstid, och jag menar det med varenda centimeter av min kropp. Det är förjävligt och jag är så jävla förbannad!

world is such a wonderful place

Skola, inte kul någonstans. Satt ett antal timmar med endast naturboken, skrivhäftet och en penna, pluggade till provet som ägde rum på eftermiddagen som inte alls var som vi trode så det gick väl inte super bra, inte ens lite bra tror jag. Ikväll blir det i alla fall utgång!

Mormor är här nu föresten, trevligt trevligt :)

Tusen mot en, 13 November, 2008

Sådär, Torsdag igen och i morgon är veckan slut. Skönt!

Det är helt sjukt vad golvet kan försvinna fort där jag befinner mig. Några dagar brukar räcka (knappt två!) så är golvet fyllt av skolböcker, papper, halvuppaackade väskor och ungefär halva garderoben. Dagen var en rätt lång sådan i skolan, inte roligaste men det känns helt okej ändå. På hemväg ringde Irma och precis när jag kommit in knackade hon på dörren. Hon förvsann dock rätt snabbt igen, men en liten fika och lite prat hann vi med. Gått nästan två veckor sedan jag såg henne! Även det är rätt sjukt, då vi i normala tider "förr" sågs nästan varje dag, vem skulle inte sakna det? Ändring på det med!

Sista bilden på fotouppgiften blev klar igår med, finally, seg som jag är!
Personlighet

whatever it takes..

Hemma från träning och fått i mig lite mat. Tror dock jag behöver lite ombyte vad gäller sällskapet vid matbordet, är så sjukt less på prat om jobb, jobb och mer jobb. Helt okej träning var det i alla fall, Helena var där, var ett tag sen. Även Pernilla var där för en gångs skull, alltid lika roligt! Jag har haft lock i mitt vänsteröra sen två dygn tillbaka, ger det sig inte snart så vet jag inte vad jag tar mig till. Jag ska återgå till min kära musik, ta den sista bilden som jag tjatat om i år känns det som, och sen kanske plugga? Kan vara på tiden. Eller så tar jag det i morgon, man skulle kunna tro att det är mitt motto nuförtiden, "varför göra något idag som du kan göra i morgon?". However, sista bilden till fotouppdraget var det som gällde ja!

Hej

you tell me secrets i actually keep

Allsång i skolan. Rickard sitter och spelar gittarr och de andra sjunger lite fint.
Redovisade fotouppdraget förut idag, gick väl bra, trots att jag inte är helt nöjd med bilderna och det fattas en men.. Här är de iallafall. Uppdraget var att fotografera till 10 ord.

Glädje


Sorg (clownen från tidigare inlägg)


Kontrast


Tristess


Skratt & Vänskap


Konst


Sport (spänning?)



12 November, 2008

Skola! Gud vad vi bara älskar det. Sitter i en soffa som för en gångs skull är ledig. Skolkatalogen har kommit, nu när Camilla stirrat sig blind i den försöker vi plugga till naturprovet som är på fredag, har ingen lust alls. Senaste mornarna har det varit lättare att komma upp ur sängen än vanligt, brabra. Nu är jag däremot trött som vanligt, och dagen har knappt börjat. Hål till halv 2, sedan lektion i 2 och en halv timme i sträck och efter det träning, som nu har sina normala tider igen, bra.

Inget vettigt alls att skriva.
Hej!


Många av våra lärare har gått och fått barn, och därför blivit föräldralediga. Nu är dock de flesta tillbaka och allt de pratar om är bebisar och om de kan somna eller ej osv. Haha lite komiskt är det ändå, speciellt med tanke på att vissa av dem är människor vi inte i vår vildaste fantasi kunnat se med barn. Så ja, här sitter jag och Camilla och småskrattar åt våra lärare som plötsligt (i vissas ögon, inte våra) gått och blivit mindre män.

Fall into place

Hemma hemma hemma, och trött som bara den! Tränade barnen, gick bättre än sist i alla fall, tränade även mig själv lite efteråt (inte innan som jag först tänkte). Dock blev det världens mjuk och seg start så här efter en (eller två?) dryg veckas uppehåll (innan uppehåll var det dock inte speciellt hårt eller osegt, så ja ni kan ju tänka er tempot). Kände även när jag låg i vattnet och simmade på att det kanske är kört, jag hade min chans och sumpade den, förjävligt. Däremot kände jag mig rätt peppad på att se till att träna upp mig till anständig nivå igen efter att jag duschat osv. Så ja, mera träning! Blött hår och kallt ute = inte bra, så jag fick på mig en mössa för första gången på ÅR (bortsett från i skidbacken), det var skönt. Dessutom var det den jag gjort alldeles själv, haha. Nu ska jag sova, och sedan upp tidigt i morgon och klara av värsta dagen på hela veckan.

Katri

11 November, 2008 -081111

Någon träning igår blev det inte av, trots att jag släpade runt på träningsväskan hela dagen i stan med malin, kände att det var dumt att starta för hårt med tanke på att jag ska träna idag också, dessutom lockade hemmet mycket. Nu sitter jag och väntar på att Gossip Girl ska trilla ner i datorn och efter det ska jag väl försöka plugga lite som vanligt för att sedan åka och träna mig själv och sedan barnen, hoppas det går bättre än sist idag! Jag är inne i en Lars Winnerbäck period, jag tror inte att jag kan få nog! Därför älskar jag denna sak mer än någonsin :)



vi bara lallar runt...

För en stund sedan åkte Natalie härifrån. Hon var snäll och kom hit efter både skola och träning och lät mig spöka ut henne till en förjävlig clown för att sedan fota. Detta är dock inte bilden som kommer att användas till syftet, syftet kommer en annan dag.
Ha överseende med att redigeringen nästan är lika kass som sminkningen...



 Förövrigt, ännu en bra låt med winnerbäck http://www.youtube.com/watch?v=nF9t1YfH-xM


för dig för dig för dig

När allt känns på rutin och redan gjort ..

Ja, det tar vi då för nu ska jag sova, och i morgon är det skola för första gången på två veckor, dock bara en halvtimmes meningslös lektion men. Och efter det blir det en sväng på stan med malin och sedan lite träning.

Ja, nu var det ju inte denna verisionen av låten jag skulle ha, men det lät rätt intressant, bortsett från alla skrikande små fans som förstör. Håkan och Winnerbäck hade jag nog inte tackat nej till, vet dock inte om det är de två jag helst vill se tillsammans, ingen åsikt faktiskt, men detta lät ju i alla fall bra, tror jag.
För Dig


9 November, 2008 åter!

Sådär! nu är jag på mycket bättre humör, nästan frisk! Börjar dock få träningsabstinens så får ta tag i det i morgon. Gårdagskvällen var inte så händelserik men trevlig, sen och lång lång fika, lång promenad, massa skitnsack, och ja, ni vet sånt som man gör med sina vänner. Det slutade med att jag fick med mig Natalie hem tillslut, trötta var vi dock inte förän runt 4 då vi somnade, men ja. Trevligt var det. Känner mig nästan lockad med att komma igång med livet igen, träning och skola och allt som gör att man får lite rutiner i livet. Har ju inte gjort något vettigt på två veckor så. Höstmörkret känns rätt skönt, och regnet är helt underbart - så länge man är inne vill säga. Ska snart ta mig ut och fota, så fort det blir lite mörkare bara.

"Jag önskar jag hade mer tid, men tid är det ända vi har"
Jag vet inte om det är skrämmande eller inte.

Söndag!

so I'll go, before I fall to pieces

Jag mår illa, tryckt i mig mat som pappa tillslut lagade, såpas bortskämd är jag, jag orkar inte göra min egen mat, inte idag i alla fall. Ska snart orka klä på mig lite anständiga kläder för att sedan möta upp Natalie och gå och ta en sen fika eller nåt, trevligt trevligt. Någonting väldigt roligt hände med mitt itunes, teknisk som jag är får jag inte ordning på det.

Den här låten var längesen, jag mår lite illa av den också, fast den är ändå bra.

Now I'm just waiting for something that might never come
If it's a million-to-one shot I'll make sure I'm the one
Seems that nothing is safe, except the truth turns to lies
Never figured it out, or found out why
Before I fall to pieces Razorlight


8 November Det är ett skönt liv

Dagarna bara går sådär underbart fort igen, snart jul osv, like it!
Jag är officielt trött på skolan. Okej, ingen nyhet kanske, men nu menar jag skolan jag går på, inte bara principen skola. Vi har ett system där lärare ska skriva i hur det går för oss, fylla i och kommentera olika uppgifter, betygsätta olika uppgifter. Sen vi började har jag fått ungeför tre kommentarer på detta system, det är över 2 månader och jag vill lova att vi gjort mycket, mycket mer än TRE uppgifter. Dessutom har vi ännu ett system som inte kan stämma? Ogiltig frånvaro får vi när vi sjukanmäler oss, och jag som vart borta mer än malin har mindre frånvaro över lag. Jag kanske har en dubbelgångare?

Ännu en uppgift håller jag nu på att slutföra, bara 4 dagar för sent. Jag har även nästan slutfört min mössa jag började sticka på för ett antal veckor sedan, dock vet jag inte exakt hur jag fästa trådarna så får vänta på mamma som ännu en gång är i stockholm, suck. Men ni hör ju vilken underbar helg jag har, fylld av skola skola skola yey! Känner mig inte alltför deppig dock, är ju ändå inte frisk än (!!!) så finns inte mycket annat att göra. Jag tror jag ska hoppa in i duchen och även ta tag i mitt rum som som vanligt är i kaos.

Sången ekar från himmelen sänd
Det är ett stort liv
Hur den fadda massan skriker: Kom med oss
Det är ett tufft liv
Så jag lovar dig inget, min käraste vän
Det är ett kort liv
Jag har gått dom vägar ingen visat mig
Det är ett högt liv
Men deras klockor gick lika fort
Det är ett snabbt liv
och allt såg plötsligt lite bättre ut
Det är ett gott liv
Man fattar lätt varför mänskor flyr
Det är ett hårt liv
Jag gick min väg och kom aldrig igen
Det är ett fritt liv
Men svindeln skälvde genom ben och märg
Det är ett farligt liv
Det är det jag har fått mina drömmar från
Det är ett skönt liv
så jag satsade den med, för jag fick blodad tand
Det är ett djärvt liv
Djupet är vackert men gränsen tunn
Det är ett svårt liv
Men solen går upp över kåk och gränd

Våren är ung och oanvänd
Sången ekar från himmelen sänd
Det är ett stort liv

Lite ihopklistrat från Lars Winnerbäcks stort liv



När tiden är rätt ska jag plocka upp dig. I wish, i realy do

Inga sidor vill riktigt fungera och här sitter jag en fredagkväll och är stressad och mest förbannad över det mesta som sker just nu. Blev på fruktansvärt dåligt humör från ingenstans. Fredag som sagt, stressad över plugg och allt annat som har med skolan att göra, känns bara allmänt surt. Verkar inte bli något friskare heller så allt är finnemang. Jag tror jag ska fortsätta min fredagkväll/natt med sömn faktiskt. Hoppas eran dag och kväll vart bättre än min!

bara för att jag älskar att skiva så mycket vettigt här och inte har något bättre för mig

mor & far har köppt pepparkakor, såg burken, tog en kaka och redan innan jag hade fört den till munnen kunde jag känna hur den juvliga smaken skulle få göra entré i min mun. Men icke! Vilken chock jag fick när jag insåg att jag inte kände en endaste liten smak av den hjärtformade kakan, fy vilken besvikelse! Jag som ville..... Jävla förkylning eller vad det nu är som bosatt sig i min kropp!

Ja okej, jag vet, jag är jätteintressant.

killing me softly

Jag lovar härmed att när skolan är slut, vid någon tidpunkt ska jag i princip dagen innan boka in en sistaminutenresa och bara åka dit jag känner för. Ja, det låter som en dröm "aldrig att du kommer ha både pengar och tid" Men jo, jag ska ha det, jag skiter i hur, men det ska gå. Ni kanske har förståt att, jag vill inte gå i skolan mer.................. Hjälp mig därifrån! Spola fram tiden, ta bort mitt skolarbete eller vad som helst, jag orkar inte. Inget mot själva skola och folket där, bara själva principen som gör mig galen och trött och stressad och grinig och snurrig och gör att jag känner mig hopplös. Det hade varit alldeles lagom att bara gå gymnasiet 2 och ett halvt år, i så fall hade vi haft studenten att vänta nu i jul, och det hade suttit så in i helvetes bra!

6 November och fortfarande sjuk

Fortfarande inte frisk, börjar bli rätt segt nu. Vaknade sent och fick sedan ett sms av Natta som fårgade om hon fick komma hit, visst sa jag! Men på egen risk. Hoppas jag inte smittat ner henne... Vi åt pizza, drack lite te, såg på one tree hill och Gosip Girl, sånt som vi alltid gör. Suckade lite åt att vi är så grymt bra på att plugga också. Började känna mig bättre idag fakitkst, mycket bra, bortsett från att jag nu känner mig sämre igen och huvudet bara dunkar. Vet ni vad? Jag är så otorligt skoltrött så jag tror inte att det finns! Jag vill bara ha detta avklarat nu! Betyg satta, vit mössa på huvudet, en skylt, blommor, champagne, glädje, ett flak... Det är vad jag vill, men jag orkar inte vänta på det mer.

Jag sökte ett jobb igår, jag är så bra så bra. Borde kanske söka lite praktik också? Eller leta rätt på en fotograf som kan hjälpa mig med projektarbetet, eller så att jag i alla fall kan säga till min lärare att jag börjat lite. Suck, jag orkar faktiskt inte. Varenda ljud idag låter 10 gånger värre än det borde. Jag tror egentligen att det bara är att ta tag i allt som ska göras, svårare än så är det väl inte? Egentligen alltså, i teorin. I praktiken är det en annan sak.

I wish i could fly, faktiskt - det hade varit tufft. Då skulle jag ha med mig kameran upp i himlen.

Åt samma håll

Det var presidentval i USA i natt. Kan kanske vara dax att slå på tv:n eller slå upp en tidning och försöka hänga med i vad som sker runt om i världen. Inte bara för att hänga med i vad som händer i USA, utan hela omvärlden, jag är rätt jävla kass på det. Jag vet iallafall att Barack Obama vann, han är från Kenya och hans släkt där borta är jätteglad. Det var vad första raderna på GP:s hemsida meddelade mig. Med min oinsatta hjärna tror jag ändå att det var bra att han vann, det lär ju vara bättre än Bush i alla fall?

Det är för övrigt alltid lika roligt när telefonen ringer, ett nummer man inte känner igen och en röst som knappt håller, men men, det gick bra. Lars Winnerbäck för hela slanten idag.
Föresten, mina usb-kontakter i datorn ger mig stötar, ska det vara så?

Utkast

Att beställa studentmössa är tydligen en hel vetenskap. Vilken kvalié? Läder eller plast inuti? Rött, svart, vitt, gulblått? Linje eller inte, och vilken färg? Bokstäver, siffror eller ingenting alls? Brodyr eller ej? Vilken diamant? Något mer än bara mössan? Kläder, glas, pennor och ja... det tar aldrig slut.

Vissa skulle säga att jag är kass, jag med, eftersom jag stannar hemma från skolan och sedan ändå åker och håller i träningen. Och så kanske det är, men jag tycker ändå att jag är rätt snäll som åker dit och tar hand om de små söta simmarna så att de får sin träning, trots att jag mår som en runtkastad påse skräp. Om jag inte smittar dem vill säga... då är det nog inte så snällt ändå, hm. Inte får jag pluggat något heller.

En lten panodildos och ett rejält fokus på vad jag borde ägna mig åt så ska det nog lösa sig, hoppas jag. Nu faller dock ögonen ihop igen....

Gammal musik från Brolle som väcker minnen är vad jag lyssnar på idag.

3 November

Foto - ta resterande 6 bilder
Foto - redigera bilder
Svenska - studenttal
Matte - steg 1 igen
Matte - jobba på steg 2
Engelska - bok/film jämförelse
Samhäll - Politiska system uppgift
Natur - prov
Natur - missad kemidel + en massa annat missat

Sådär, var bara tvungen att få lite koll. Patetiskt att jag får min koll genom bloggen. Det såg inte lika mycket ut nu när det var lite mer välsorterat än kaoset i mitt huvud. Kändes nästan lite bra, hursomhelst så är det endel och jag har dragit på mig en inte alltför oväntad förkylning eller något annat jobbigt som gör att jag knappt orkar hålla huvudet uppe. Om någon bara ville vara snäll att ta bort alla deadlines och lektioner denna veckan så kunde jag jobba i egen takt och med gott samvete. Nu gör jag ingenting istället. Jag brukar hantera saker så, allt eller inget. Rätt korkat. Idag går det i alla fall inte, ska faktiskt lägga mig strax igen och förhoppningsvis sova bort det trötta. I morgon ska vi testa studentmössor, jag önskar att det hade vart en annan dag.

Önska går ju! Men det brukar inte hjälpa, så nu ska jag ta tag i det. Efter en natts sömn i och för sig :)


22.31

Mitt ansikte är svullet och rött som bara den och halsen gör fortfarande ont. Jag ska strax bädda ner mig i min underbara säng under mina dubbla duntäcken, för vet ni? Det är hur kallt som helst i mitt sovrum när jag ska sova, inatt var det värre än nåsin och elementet får jag inte igång. När vi ändå håller på att klaga så kan jag även nämna att jag fick ett brev häromdagen, där det stod att jag nu står i kö till odontologen och att det är tre månaders väntetid, och då jar jag väntat över en månad redan. Jag får helt enkelt vara snäll och dras med mina idiotiska käkar som inte går att öppna helt ett tag till, kul :)

Det har i alla fall varit en bra helg, och bortsett från det svullna anisktet, den onda halsen och de idiotiska käkarna är allt utmärkt. Jag försöker förgäves komma på en bra låt att tipsa om, men det står helt still så en annan gång. Sovgott

20.40 en himelsk drog

Okej vänner, det här är fakta: Jag är äckligt trött på skolan och har insett att jag med gott samvete inte kommer kunna ta de lugnt förrän betygen är satta i vår, och nog för att det inte är jättelångt dit så är det ändå drygt 7 månader utan andrum vi talar om. Så jo, det är allt ett tag kvar. När det väl är lov så är det ändå saker att göra, och efter nästa lov är det praktik, och om jag väl lyckas hitta någonstans att vara så har jag ett projektarbete som inte går framåt alls att fixa med. Men ja, jag antar att det bara är att stå ut. Just nu känner jag dock att jag bara vill ge upp.

Nu har jag försökt avsluta detta inlägg i över 10 minuter. Jag ger upp med det nu. Jag har ont i halsen som bara den och skolan blir utan Katri i morgon. Även dessa rader har skrivits och suddats och gudarna vet vad. Jag ska inte skriva förän jag har något att skriva igen.

Jag är inte negativ idag, jag känner mig bara allmänt stressad, trött och seg!

2 November, 2008

Gårdagskvällen blev faktiskt bra, nu mår jag dock som jag förtjänar. Dessutom blöder min näsa och det smakar blod i hela munnen, kan inte  för mitt liv förstå varför. Kusiner har åkt hem och lämnat kvar någon typ av smitta i huset, förkylning, feber osv, hoppas inte de drog med den tredje familjemedlemens körtelfeber hit bara. Jag orkar inte skriva, jag borde plugga och nu vill jag ha JUL, iaf lovet och tiden innan julafton. Jag råkade kliva sönder ett stativ i natt dessutom, hur bra som helst, sepciellt eftersom det inte var mitt. illa, men det löser sig. Nu måste jag dricka vatten

Hej!

1 November Grattis Irma!

Irmas 18årsdag, grattis älskling! Ikväll blir det party!
Kusiner är här, ska strax ut och fota lite så att jag kommer någon vart med fotouppdraget. Seg på att uppdatera som sagt men det lär bli bättring när skolan börjar igen då jag kan ha massor att klaga på :)

Ut i kylan nu! Föresten är det minusgrader ute just nu, shcok!
Kul låt bytheway :) bombay dreams


RSS 2.0