glasklar

Efter dagens stökiga jobb har jag haft en fin eftermiddag med Vicki och lilla Tindra. En kort promenad i iskylan, ett besök eller två i tvättstugan, lagat och ätit middag och häng framför tvn. Vardag helt enkelt, inte helt fel det heller. Så kul det är med vänner man haft sedan man var en liten skit, som man inte umgåtts med de senaste åren och sedan bara slår ihop med igen, och har precis lika kul som när man var de där små skitarna för hundra år sedan, mitt i vardagens tråkigheter som sagt. Strålande!

Stal en bild på den Tindrande stjärnan

håna oss. vi rör oss, ni står still

Jag borde verkligen redan ligga och sova, men jag har en massa saker jag tycker att jag måste göra innan dess. Förmodligen är ingenting av det speciellt viktigt för stunden men jag har tydligen lite svårt att varva ner trots att jag är helt slut efter jobb och träning. Jag har fått något julfnatt, jag vill ställa mig och baka julgodis i mängder, pyssla en julkalender till min minsta kusin, köpa julklappar nu nu nu, sticka en ny halsduk av garnet jag hittade igår... Känner precis som när jag gick i skolan och väl fick mina idéer till de arbeten som skulle skrivas, det skedde alltid på kvällen dagen innan jag började tidigt så klart, gärna söndagkvällar. I morgon börjar jag 06.00 (= vakna 04.20) så det är kanske inte riktigt läge att sitta uppe halva natten med detta. Tror att det hela kan bero på att jag insett att jag från och med nästa vecka har lite knappt om tid då jag kommer köra dubbeljobb drygt två veckor framöver, inte dubbel heltid, knappt heltid + halvtid heller men ändå, på tok för lite tid över! (Desto mer pengar dock höhö) Godnatt!

gammal kreativitet

1a advent

Igår eftermiddag/kväll vart det middag hos mormor med föräldrar moster kusin osv, alltid lika trevligt. Denna söndag startade med att jag följde med mormor till kyrkan (kyrkan 2 gånger på tre dagar nu, vet inte vart jag är på väg haha) och adventsfirande. Gillar kyrkor, de är maffiga och låter psalmerna blir minst lika maffiga! Innehållet i dem är ju en annan femma. Även kören faccinerar mig, alla dessa röster tillsammans och inte minst dirrigenten med alla sina rörelser! Så ja, kyrkan absolut, men psalmernas och predikans innehåll lyckas inte fånga mig. Lite julmarknad och lunch hann vi med innan hemresa i snölandskapet också. Nu blir det väl kvällsmat och första ljuset tänt? Mycket händelserik helg, typ inte.

get rythm

Igår... Hm, början av kvällen var fin i alla fall. Satt och umgicks lite med cider och drinkar sedan var det dax att ta sig vidare i kylan. Satan vad kallt det var, och vilken kö... Det slutade med att vi lyckades komma in gratis på parken? Men var då så jävla otaggade och nedfrusna att vi gick hem, strålande! Nu vänder jag blicken mot skåne och mormor ett dygn istället, trevligt.

Jag är lite sugen på värme och att ge det här ett nytt försök, inte för att det var särskilt varmt denna dagen men ändå!

eller detta?



ut i kylan

Lite otippat att min mor ber mig spela Sara Löfgren från spotify, inte vad jag hade gissat var hennes musik! Men men, nu väntar en förhoppningsvis fin kväll! Synd på minusgraderna och vinterjackan bara... Hejsvejs

dinosaurier och eldklot

Idag var vi i kyrkan med förskoleklassen och lågstadiebarnen och sjöng lite adventssånger. Eller barnen gjorde, jag hade helt missat att det kanske är något man borde lära sig inför ett sådant besök? Blev dock lite mycket Gud i sammanhanget för min del men var rätt trevligt ändå. Efter det hela fick barnen ställa frågor till den kvinnliga prästen (mycket viktigt att påpeka kvinnlig, annars hade ni tagit för givet det var en man? viiisst?). Frågor som "hur vet du att gud finns, vem är det på bilden i taget, varför är det så, varför sjunger vi om David, hur kan det vara så osv..." dök upp och efter ett tag kom vi in på dinosaurier, missade ingången till detta intressanta ämne då lillkillen bredvid mig hade mycket svårt att låta de andra barnen sitta och lyssna ifred. Hur som! Var inne på diskussionen om hur de försvann från jorden, de flesta tyckte att teorin om ett elklot som landade (bara) på dinosaurierna lät mest troligt, det gillar jag!
Nu bör jag göra mig klar för en kväll med vänner!


nyårseftermiddagen i skogen förra året var trevlig

kommande

Helgen - mot mormor
1 vecka - mot uppsala, Nillan & co kommer från asien?
2 veckor - nytt/ett till jobb
3 veckor - Malin kommer hem
4 veckor - jul, Nath kommer hem
5 veckor - nyår
6 veckor - mot Asien (drygt)

Känns rätt bra, fast inser nu att det knappt är något ovan som stämmer helt men äsh, ungefär så ser framtiden ut i alla fall.

I morgon jobb 06.00 igen, heja! Godnatt

gaaaaalen

Åå vad jag blir galen, hur dum kan man vara? Våren 2009 satt jag ju och jobbade på mitt kära projektarbete, det som även slutade i en utgiven kokbok. Kan ju tala om för de som inte vet att det var ett rätt omfattande projekt med mycket ändringar och många olika utkast och olika redigeringar. Eftersom att jag gärna ville spara processen har jag inte slängt undan de utkast som borde vara kasserade och bilder som används (och de versioner som inte används) slänger jag självklart aldrig vilket ju i sig enligt mig är en bra idé. Det mindre bra är att jag inte lyckats sortera det hela, eller det har jag förmodligen, för 1,5 år sedan på något väldigt smart sätt som jag nu glömt bort. Dessutom har det sparats olika på dator och extern hårddisk och då jag inte orkat se efter vad som är det som ska sparas har jag nu dubbelt kaos. Och tja, nu så här i efterhand kan jag verkligen påstå att jag har noll koll. Super!

Nu är tanken att jag ska fixa nya reklambilder, till det behövs bilder från boken... bilder till boken jag inte kan hitta i rätt version. Dessutom har min hårddisk fått fnatt och är segare än jag vet inte vad, ny sådan kanske är dax?! Wish me luck


UPDATE: Hittade vad jag skulle, heja mig! Nu ska det bara laddas över och när lönen kommer är det jag som köper en ny jävla liten snabb hårddisk!!!

kreativitet tack?

Jag är ute efter min kreativa sida, det går inte så bra vill jag lova! Är ute efter skinnbitar, vill sy jonglerbollar - julklapp till en liten. Where to find? Och ja, justdet, en ny kamera kanske kan hjälpa till där med, eh... Snart lön, och sedan snart lön igen. We´ll seeee... Kanske mer jobb på gång med. Kan det gå för bra ibland?

allt går kanske inte bra dock? haha

webcam är alltid kul

Idag har jag haft det hur slappt som helst och under förmiddagen i princip gjort ingenting. På eftermiddagen kom de två små trollen hit en stund och sedan mötte vi upp Louise för bio. Harry Potter så klart, helt klart värt!
Folk brukar säga vi är lika, jag vet inte riktigt?






Tramp, tramp, tramp gå på och trampa

Jag och dessa bilder alltså! Men tänkte hur som heslt denna lördag kväll ta mig till Jenny i gamlestaden och se vad kvällen bjuder på, kan nog bli väldigt bra det här! :)


det ni!



Det är lite roligt att Malins nedräkning ligger före min då vi åker tillsammans, hm...

03.12

Det vita pudret faller sakta över den i natt väldigt lugna staden, hur fint som helst. Lugnt skönt och lagom upplyst en natt som denna. Jag och Lydia delade vår fascination över detta ting på väg hem från en rätt slapp, trött och flamsig kväll hos Irma. Tröttheten som infunnit sig hos mig hela eftermiddagen och kvällen är nu som bortblåst, det kanske var den kortare promenaden från spårvagnen som gjorde det? Borde dock lägga mig och vänta John Blund ändå, och hoppas på att snön ligger kvar även när jag vaknar i morgon (och att skolbarnen har tillräckligt med snöollskrig i helgen så att de är extremt trötta på det på måndag!) Godnatt

don carlos

Så var det där med operan då...

Det är ju helt ärligt inte min favorit konstform men det går ju inte att inte säga att det är maffigt, riktigt maffigt. Rösterna, instrumnenten och för att inte tala om lokalen? Jaja, det var spännande men mot slutet var jag på tok för trött för att förstå någonting alls. Sen kan jag ju inte säga att jag hängde med hela tiden ändå då jag blir minst lika faccinerad av musikerna, kulliserna och de osynliga scenarbetarna som skymtar i bakgrunden. Har inget emot att göra om det någon gång, men gärna då en dag som inte bestått av drygt 8 timmar på skolan! Och nej Malin, jag somnade inte haha, men var väldigt nära... Det berodde nog dock mest på jobbdagen som pågått innan i kombination med sköna stolar, mörker och musik... höhö. Well well, idag har det vart jobb och sedan träning, skönt!


sa du opera?

En dag för några veckor sedan när min mor kom hem så lät det ungefär så här:

M - Katri, jag har en vän som kan fixa billiga biljetter till musikaler och så (sista genrep), vill du jag ska göra det så att vi kan gå på det tillsammans?
K - Javisst, jag är på

Nån vecka senare...
M - Nu Katri, har jag köppt biljetter, Onsdag 17 november. Okej?
K - Kanon!
M - Fast... eh, det blev till en opera.

Så ja, thats it, ikväll blir det opera. Vi får väl se, är inget stort fan och har ingen större erfarenhet heller. Första, senaste och enda gången jag vart på just opera somnade jag liksom halva klassen, vi gick i åttan och var där med skolan... Spännande!


123456789

Jag hittade mössan jag stickade förra (förrförra?) året, det tycker jag var bra. Ikväll hittar ni mig tydligen på operan... Lurad. Jag alltså, jag berättar sen! :)

Grattis Felicia

Min fina lilla Flis fyller idag 14 hela år, så nu tänkte jag åka dit och bli bjuden på tårta, perfekt!

Where dreams are born and truly became real

Hej goddag godkväll, jag vet inte vad det är för tråkig seghet som dragit över för stunden. Men det kan ju vara så enkelt att det är höstmörkret och vägen mot vinter som gör det. Med andra ord har ännu en seg helg seglat förbi. Men ny vecka väntar, fylld med i alla fall jobb och träning resten får väl tiden utvisa. Om någon undrar sitter jag just nu och väntar på en falafelrulle som är på väg hem till mig denna söndagkväll. En kväll som också förmodligen kommer att sluta med parlamentet, Beck (en av de jag inte sett, tror jag, för ovanlighetens skull) och tja, sömn på det, förmodligen innan vi fått reda på vem mördaren är då jag inte på väldigt länge lyckats se klart på någon film alls! :)

min

trode aldrig jag skulle stanna så länge

Halsont, för långa dygn, bråkiga barn, tidig morgon... Men å andra sidan dör man inte av halsont, de långa dygnen visar ju bara att man lever, och vad skulle jag annars hitta på för stunden? Bråkiga barn har också en motsats som helt klart väger upp, och tidiga mornar.. tja, jag tjänar ju pengar inte sant? Så ja, jag är nog rätt nöjd ändå. Bror är nu på besök, bra musik i mina högtalare och nu väntar snart mat och öl för de som tror att de är vuxna. Men först handling! Mor min skriver en oerhört detaljerad handlingslista nu då jag verkar vara på tok för trött för att koncentrera mig på vad hon säger. Vi får väl se.

bara en sisådär 5,5års gammal bild på mig och bröder

101110

Ni vet väl hur kul det är att rastvakta på lunchrasten (eller vilken rast som helst) med 2or och 3or när det snöat? På en skola där de äldre också gärna vill busa med snön... Det är ju snarare en regel än ett undantag att det slutar i tårar och slagsmål. Utöver det älskar jag snön, hade gärna sett stora drivor av den, så vitt och ljust. Men den verkar vara på väg bort lika snabbt som den kom den här gången och det verkar dessutom som den bara lagt sig i Angered?

the say we're young and we don't know

Idag är jag sugen på att åka lågnt ut på landet och göra ingenting, bara känna den rena luften och naturen eller havet... Ja jag vet inte riktigt vad som flög i mig men det hade varit skönt. Nu är det i alla fall jobb en tid framöver som gäller, med planerade tider - fantastiskt! Synd att inte barn alltid kan vara änglar bara, men å andra sidan, hur kul hade det vart? :)

sail away with me

Söndag alltså. Fick ett samtal i förmiddags om att följa med till Famor & Åke vilket var bra! Fikade en del, tände ett ljus hos farfar och hamnade sedan på en restaurang med god mat dit även faster och kusin kom. Mycket trevligt. Vi hann även med en tripp ner i farmors källare där min kära farbror gjorde en nostalgisk picknickresa till 60-talet...



Sometimes we pretend to be normal but then it gets boring so we go back to being our selves... är ju tjejernas egna ord på det hela så!



20101106

Jag har ännu en seg och tråkig lördag, suck. Mina föräldrar har gäster hemma, det är i och för sig väldigt väldigt trevligt! Med enda undantaget att de aldrig vart här innan, vilket i sin tur innebär att hela historien om detta k-märkta hus från 1800-talet vi flyttat till rabblas ännu en gång. Det är förvisso en rätt intressant historia, men en intressant historia jag under 3 månader hört minst en gång i veckan. Nu efterrätt!


i kepp dancing on my own

Kul kväll igår, trots många och långa stunder av extrem seghet haha, men när det växelvis var borta vart det kanon! Känner mig idag dock som 80 år i kroppen och tror inte jag orkar förflytta mig härifrån än på ett tag. Vilken tur att jag som vanligt har serier att glo på! Kvällen har jag som vanligt ingen koll alls på :)

Jag hittade precis mitt renhalsband på nytt, det gjorde mig glad,
dessvärre inte piggare...


ha!

Vet ni vad som är riktigt skönt?

Tänk er att man springer till en spårvagn som ska ta en hem, når ända fram till dörren bara för att få höra "pling" och se vagnen rulla iväg trots att man faktiskt kan hålla handen på dörren. Tillexempel trean från Ullevi norra. Så förbannad man blir! Då får man istället ta ettan som kommer någon minut bakom, till järntorget. När man går av där och går över spåret för att vänta på rätt vagn ser man trean så sakta rulla in, bakom trean. Då den kör längre väg kördes den om av ettan, kördes ikapp. Då vill jag bara skrika Ha! peka på den griniga tanten som kör trean och räcka ut tungen eller något annat barnsligt, så glad blir jag då!

Det är riktigt skönt. 1-0 katri vs spårvagnen :)

68

Min dag började med en helt fantastisk föreläsning på Draken som modern min trollade in mig på, tacksam! Pelle Sandstrak stod på scen och berättade om sitt inte alltför glamorösa men otrlogit intressanta liv, ett liv med tourettes syndrom, fast då odefinerat. En berättelse om livet från barndommens mindre missförstånd till tvång som tar över vardagen och resan därifrån... Ett antal tankeställare väcktes samtidigt som jag i tre timmar satt och log konstant, för så jävla bra var det! Helt klart värt att se. Efter det gick jag och jobbade några timmar, sedan gick jag hem och lagade mat och nu sitter och jag i min säng och lyssnar på Håkan och andas genom munnen då det är stopp och täppt i näsan. En helt lagom bra onsdag! Dessutom verkar den där resan ni vet, den jag pratar om jämt, ha blivit om möjigt än mer verklighet i hjärnan på mig. Vill mest bara springa runt huset och vifta på armarna!

Ska kanske istället ge boken ett nytt försök, har hittills mest känt mig smått galen när jag läst den men kanske lätare nu? haha

ingen tror att dom är nåt där jag kommer från

Denna regniga tisdag sitter jag sjuk fast i soffan med film efter film. Efter panodil och nässpray känns det dock rätt bra. Och något som är positivt är att jag ju verkar passa på att vara sjuk när jag inte missar något jobb! Har ni någonsin tänkt på hur fula taken på de nyaste spårvagnarna i Göteborg är? De ser så ofärdiga ut. Ja alltså, fönstret vid soffan sitter precis så att jag kan se taken och inte mer på vagnarna som dundrar förbi. Kul va? Nu bärjar det dessutom nästan mörkna igen, när klockan knappt slagit 4 märker man detta -Höst!

en fin inte supervarm sommarkväll i skåne

vi har bara ett jordklot, men vi lever som om vi hade två

De offentliga chaufförerna på skiva gör ett himla bra bakgrundsljud denna kväll.

Okej, nu har jag i en evighet försökt att få ihop detta inlägg om kvällens utseende. Men efter att under dagen ha tryckt i en redan icke frisk kropp tre vacciner under loppet av en och en halv minut, och under de senare timmarna suttit och svettats i en mörk lokal och dessutom hällt i mig lagom mängder alkohol verkar varken kroppen eller huvudet fungera som det ska. I brist på annat hängde jag i alla fall under kvällen på mina föräldrars planer. Musik, pub, kollegor...

Musiken innebar proggmusik, sådan musik som får mig att känna mig som en liten flicka mitt i vårens storstädning hemma. Sådan musik som låter som den jag är uppväxt med, sådan musik som jag därför kan lyssna på om och om igen och bara le till. Puben innebar alkohol i lagom mängd och kollegorna som i fråga var min fars (och ibland mina?) innbar fövirring. Hemma är jag Bengts dotter, min pappas dotter, på jobbet är jag hans kollega... Och på fritiden där även folk från jobb infinner sig? Dotter eller kollega? Vad sägs om bara Katri!

Kvällens tuffaste vart hursomhelst lillikillen som sprang runt framör scen, sångrens son, som dansande hängde med i texterna och bara var tvungen att kika efter vad som fanns bakom basisten med sin stora bas och dessutom ensam äga scenen då drapperierna på nytt var fördragna, efter bandets avslut. Kvällens bästa bild blev otippat på toalettväggen.

Trots huvudvärk, värme, förvirring, förkylning och onda armar har jag haft en otroligt fin kväll. I en period då de flesta av mina vänner befinner sig på andra kontinenter hänger jag med mina föräldrar, jag gillar det!
Nu får jag nog sova mig frisk... Godnatt




RSS 2.0