en typisk söndag?

En seg söndag som denna är jag glad att jag har en massa serier på datorn att titta på. Igår vart ännu en seg men mycket trevlig dag och kväll. Började det hela med att åka till simhallen på morgonen för att träna men stod plötsligt och tränade en egen grupp med gammla simmare igen, det var kul! Efter det blev det träning, skön sådan och promenad hemåt. Sedan blev det hem till kusiner med familj där bland annat bastubad och ost fondue stod på schemat! Jag kan ju säga att jag inte lider av att de två tjejerna tycker det är så otroligt kul att pyssla om, massage, ansiktsmasker osv...

friday

Jag är lite kluven, hade gärna haft både en superlugn kväll och en helt galen sådan. Men efter en rätt så hård jobbdag och inga större planer att smida sitter jag hemma i soffan och trivs himla bra. Ska hjälp min moder att slänga ihop lite god mat, sedan blire nog mys med film eller något :)

St Johanneskyrkan

igen

Igår satt jag med förskolebarnen och gjorde igelkottar i lera, helt jäkla omöjligt! Var ju inte där på morgonen när de såg på film om djuren så jag hade ju ingen aning om hur de såg ut. Okej inte riktigt men haha frustrerande i alla fall, leran gör ju inte som man vill? Barnen lyckades i alla fall göra riktiga mästerverk! Till kvällen lurade jag med mig mamma och pappa ut till närmsta bästa krogen för att fira lön med god mat, deras lön då inte min höhö. Nu är det helg, igen. Sjukt. Veckan går jättesegt fram till torsdag och sedan, trots det sega, känns det som att det precis var helg. Skönt i alla fall, vet dock inte vad den bjuder på då alla har lämnat det regniga landet.... Bio kanske?


Kimson, bilden finns i rätt god upplösning vill jag minnas :)

Hej!

Men älskling, vi var alla en gång små

Idag har det vart sånt där riktigit mysigt väder, ösregn hela dagen i princip, väldigt mysigt. I alla fall om man kunde suttit hemma framför kakelugnen hela dagen, men icke! Jobb har det vart, varit tidig tre dagar i rad och försovit mig varje dag (kommit i tid ändå), känns mycket lyckat. I morgon börjar jag lite senare och slutar senare och förhoppningsvis hinner jag då ta igen min förlorade sömn, lite yrsel och så skadar ju inte men kan vara skönt att slippa höhö. Tränat idag med, visst är jag duktig? Alldeles för sällan dock! Irma har åkt och sitter förmodligen nu på flyget mot San Diego, lyckost. Är dock lite nyfiken på hur det går för henne, ute i vida världen ensam med den nervositeten haha, tvivlar dock inte en sekund på att hon klarar det alldels utmärkt. En sak till bara, de finns ju de där låtarna man kan välja en textrad ur för att just den raden är bra, och så finns det de där låtarna det inte går att välja bara en rad. Mannen i den vita hatten är helt klart en sådan låt och fråga mig inte varför, jag ryser :)

autumn

En trött dag, såndär helt tom i huvudet dag + plus en klass förskolebarn hoho. Far min frågade om jag skulle med på fotboll för ett tag sedan, efter en stunds tvekande blev det ett nej men kanske borde valt ett annat beslut. Suck. Nu ligger i alla fall ica farligt nära för min 4e (eller är det bara 3e?) "nyttiga" vecka haha... Kanske helt enkelt borde hålla mig till läsning i höstmörkret istället.

Living in a rhythm where the minutes working overtime

Denna helg har inneburit god mat och gott sällskap! Fredagen var det ju som sagt middag hos Irma, mycket trevligt med god mat... potatis, rotftukter, kyckling och grejer. Lördagen var hur slapp som helst, fikade med Louise en stund och åt sedan falafel hemma, köppt och hämtad förvisso men ändå! Och idag höll Kim och Camilla förlovningsmiddag, bussade ihop familijerna och så... Även det väldigt trevligt och som vanligt där, god mat! Låter jag som ett matvrak idag? Hoho. I morgon är det för ovanlighetens skull jobb igen, vilket jag bugar och bockar för, börjar dock 06.00 men what the hell, det går det med! Läsa sova vakna jobba...

asbra, typ

ilandsproblem

Plötsligt dök en bild upp i huvudet av en del drös kläder jag gjort mig av med under senaste året, kläder jag gärna haft på mig idag, framförallt en stickad tröja. Därför kommer jag aldrig mer göra mig av med ett helt klädesplagg igen... Fast det kanske inte heller håller i längden? Ska i vilket fall snart dra på mig gummistövlarna och traska ut i regnet för att träffa Louise.

03.17

Okej, hur skönt är det inte att få ställa om väckarklockan från 05.45 till något väldigt mycket senare eller ingenting alls? Och sedan bara krypa ner under ett skönt täcke. Godnatt

saknade te havs

Jobbat klart för veckan check
Gjort Tzatsiki check
Dusch check
Målade naglar check
Kläder check
Hår (nästan)check


Snart väntar en förhoppningsvis och förmodligen trevlig kväll hos Irma som bjuder på middag (och uppenbarligen min tzatsiki :) Att några minuter innan man ska gå lägga sig i sängen på den grå kudden är kanske ingen jättehitt om man ska hålla sig någolunda pigg, men äsh det ordnar sig.

one good one bad

Alltså, det är så fruktansvärt kallt nu. Blir man lika förundrad varje år det blir kallt? Det ska ju dessutom bli kallare, detta är bara början av vintern, hur är det möjligt? Varje morgon bestämmer jag att nu är det faktiskt dax för långkalsonger och vinterjacka, eller i alla fall något av det. Och varje morgon ångrar jag att jag inte hämtade jackan på vinden kvällen innan och att jag ändå av någon anledning struntade i långkalsongerna. Idag snöade det dessutom en liten stund, hjälp. Fast jag vill ju ha snö? Nu har jag i alla fall placerat mig på golvet så att jag kan ha det varma elementet som ryggstöd, det hjälper! Ska strax våga mig ut i kylan igen, gå några meter och handla för att sedan laga mat.

Allt det där om att va på väg nånstans

Godkväll.

Idag har jag spelat fotboll i lera med helt fel skor
Blivit utklassad av en 6åring
Suttit i en simhall och inte gjort speciellt mycket alls
Skrattat åt ingenting med min älskade barndomsvän
Busat med hennes underbara dotter
Kört från poliser i bilspel
Gett bort en bok och fått mycket bra respons på den
Skällt lite på bråkiga barn
Uppskattat regnet, musiken och en molnig himmel med öppning för månen

Nu ska jag läsa några rader och bädda ner mig, hejsvejs!

Jag är född i en spökstad där alla vet att jorden är platt

Hej!

Idag har jag som vanligt jobbat, det var stressigt och samma rörelse gång på gång i nästan 8 timmar är väl kanske inte drömmen men vad gör man inte! Efter det tog jag mig tll simhallen igen, och det gick kanon i vattnet, igen - skönt! Att inte veta hur jobbläget ligger denna veckan är lite segt, men i morgon är det jobb en stund i alla fall. Sedan hoppas jag få träffa mina fina vänner Victoria med lilla Tindra och kanske Louise med, om jag kan få tag på dem vill säga, inte det lättaste vill jag lova. Nu, ja gissa... sömn. Godnatt


Din spegelbild i fönsterglas

Det där med att fota blev ju ingen hitt, noll inspiration. Tog mig istället snabbt mot hisingen och tittade på andra halvlek av tjejernas fotbollsmatch. Följde sedan med de hem och åt god mat och så, mycket bra. Veckorna går snabbt, helgerna ännu snabbare (såklart). Så, med tanke på att det är söndag kväll igen får jag väl fixa mig en matlåda, läsa lite och sedan vänta på John Blund :)

Klåparen för övrigt, en sång med väl tänkvärd text.

om någon är vatten är du så mycket mer än sprit

Idag är en bra dag, en fin dag. Tänkte ta mig ut i solen och försöka mig på att fotografera lite, även smita förbi tjejernas match en stund kanske? Synd bara att man inte kan dra med sig bergsprängaren med all bra musik ut, för idag är en sådan dag då all musik är bra nämligen, till och med de låtarna man igår var trött på är bra nu, hög volym kan göra mycket. Jag älskar sånna här dagar!


better laugh in 20 years from now

Igår vart de fira Linnéas 18 fyllda år som gällde med trevlig middag (som jag självklart var sen till, jobbtrassel) och sedan utgång i den verkligen iskalla natten. Idag har jag vart hos brodern min som igår fyllde 25, grattis! Han bjöd på lätt lunch och tårta, rena rama kocken den där. Kvällen, tja, film och onyttigheter typ :)

femtiotre

Linus och Linda kom hit i eftermiddags och hjälpte till att fixa lite trevligt kvällsmatsmys till en ovetande pappa som idag fyller hela 53 år, grattis! Kimson och Camilla kunde tyvärr inte komma ifrån jobb, tråkigt men vi lyckades ha det tevligt ändå. Bröd, ostar, choklad, tårta och till min förvåning gott rött vin. Nu har de båda precis gått och te väntar.

Linus & Linda


överraskat födelsedagsbarn


allvarliga miner vid ätande

uppskattat present (i think!)

131010

Jag somnade, drömde, vaknade och var fullständigt obalanserad och förvirrad då tiden var mer än jag tyckte att den borde vart i natt. Och nu är det dax för sömn igen, känns som det enda jag ägnar mig åt för stunden är jobb och sömn, men riktigt så illa är det väl kanske inte. Lite så som på bilden nedan kändes det nog också i natt i förvirringen, mardrömmar alltså, sånna hemska, samma känsla när man vaknar upp som när man var liten och sprang in i mamma och pappas säng så fort det bara gick. Godnatt haha!

Har sprungit ända sen barnsben

"Snart ska vi köpa julklappar, göra pepparkakshus och allt det gamla vanliga igen!" Alltså jo, jag kan ju längta lite till julen faktiskt. Slutade redan runt 3 idag så smet in på en bokahndel för första gången på ett tag och var kvar en aning för länge. Jag har kört fast i läsningen för stunden men blev rätt så inspirerad och ville köpa allt, rätt ovanligt haha. Pride & prejudice fick det tillslut bli i alla fall så att jag kan träna min engelska lite mer:) Tack mormor! (ett visst presentkort fick agra betalning) Väääldigt intressant detta. Nu socialt med sällskapet i köket, sedan dusch, läsning och sömn, hej!

sockervadd

vips

Jag saknar min bästa vän. Jag undrar dock hur det kommer låta om ett antal månader, när vi är på vår 10e (av 13) vecka i asien... haha ♥

Liseberg Augusti 2010

idag är igår imorgon

(Till att börja med, Grattis till Linnéa som fyller 18 idag :)

Jobb har det vart idag, sedan har jag simmat med mor min, det var mycket skönt! Så längesedan jag sparkade runt i vattnet, tror jag behövde det. Efter det blev det 40 minuters promenad hem, skönt det med men är rätt slut, ska sova tidigt, igen :)

Liseberg föresten, jag tappade fattningen lite -har blivit en sådan jäkla mes mes mes! Jag fick göra tjejerna besvikna och skippa uppskjutet och när vi åkte uppsvinget försvann min själ någonstans i luften, galet var det. Nog för att jag är sjukt höjdrädd, och lite läskigt ska det ju vara men detta var extremt, inte kul! När jag dock insåg att det bara var att gilla läget blev det lugnt igen haha. Nästa gång med de två töserna har jag lovat att jag ska åka allt, har man kunnat så kan man väl igen? Kanske kan det vara så att hjärnan blivit lite mer medveten om allt som kan gå fel? Eller så är det bara att sluta skylla ifrån sig och sluta vara en mes, punkt slut. Nu sömn!


Höjdskräck och skratt i parisehjulet :)

perfection

Jag har haft världens slappaste helg, jag har i princip gjort ingenting. Vart en vända i affärerna och sedan mest sett på film och tagit det hur lugnt som helst, skönt. Denna söndagsmorgon började dock med en springrunda längs med älven som gick hyfsat, synd att jag alltid ska missa när stena båtarna lägger till bara haha är väldigt faccinerad av de där gigantiska vidundren. Kom hem till nybakt bröd och nu väntar duschen. Sedan är det Liseberg för hela slanten som gäller, sista öppna dagen och svinkallt! Men det blir nog kanon ändå. Tjejerna och Louise får jag som sällskap (inte för att Louise inte är någon tjej men :)

last year

Nu lyfter man båtarna ur kanalen

Är det bara jag som har så otroligt mycket kort i min plånbok? De får inte ens plats. Klubbkort i mängder, diverse inträdeskort, betalkort, leg, lånekort (som säkert inte ens funkar längre) och gud vet vad... Nu ska jag i alla fall ta tag i mig själv (har världens segaste förmiddag) genom att städa lite, duscha, åka och lämna tillbaka en jacka, hitta jeans? osv.. Vi får sedan se vad kvällen bjuder på, om ens någonting alls. För övrigt har jag nu bokat en liten vintertripp till Uppsala för att hälsa på moster med familj, där lilla pärlan Patricia ju också befinner sig :) Inte förrän december dock men ändå! Känns bra.

En glad Patricia, en knäpp Katri och en lugn Lisa(?) hemma hos mormor i somras :)

vi blir vad vi väljer

Jahaja jobb har det vart idag och jobb har jag planerat en tid framöver, sedan någon oplanerad vecka som förhoppningsvis fylls den med och sen är det en del jobb inplanerat igen. Jag gillar att veta. När jag skulle gå från jobb förut hade Irma redan smitit iväg så jag fick hämta cykeln vi gömt i något cykelrum på morgonen själv. Att det skulle vara så svårt! En såndär lagom stor lagerhiss och mörka tomma rum och korridorer, jag hittade inte ut. Ett antal filmer man inte borde sett smög just då runt i bakhuvudet, men tillslut hittade jag ut, med lite hjälp haha. Så kass man kan vara. Men nu ska jag sova, drömma fina drömmar och vakna upp utvilad för att än en gång ta cykeln till jobbet, hur skönt som helst! Synd att jag har svårt för det där med att cykla i trafiken bara, då det är svårt att undvika. Imorse var jag förmodligen den där idiotiska cyklisten som alla bilister sitter och svär åt, hon som tror att hon äger gatorna och får göra som hon vill bara för att hon cyklar! Men jag är miljövänligare i alla fall, får nöja mig med det och träna på det där lite till :) Godnatt

river en vacker dröm

Jag har en himla bra dag idag. Morgonen började med två snoozningar för mycket men sedan har det vart fint. Idag skulle jag ha ettorna halva dagen. Började jobbmorgonen med att kila förbi fritids för att hämta tofflorna mina som jag placerat där, och där möttes jag av glada leenden, några spridda "Katri" och vinkande små händer. Inte ett spår av trötthet hos barnen, vad får dem all sin energi från? Fast lite spår av trötthet kanske det finns ändå, så lugna som då är de bara under just frukosten, när jag får vara med i alla fall. Min poäng: man blir ju otroligt glad av ett så glatt välkommande. Jag älskar det jobbet, trots vissa jobbiga dagar och stunder och trots ovissheten om att inte veta när man ska jobba, det är värt. (Så länge ekonomin går ihop) Sedan åkte jag i alla fall hem, drog mig själv i öronen när jag var på väg att somna i soffan och kilade ut på en mindre lyckad springrunda. Dusch, handling, och sedan matlagning. Nu lyssnar jag på Håkan, ny låt! Nog för att man kan klaga på Göteborg, och vara enormt trött på staden och allt annat här, och jag ska härifrån, ganska många och långa gånger kan jag tänka mig, men tja... Göteborg kommer ju alltid att vara Göteborg... Så även Håkan även om hysterin och den enorma entasuiasmen (stavning?) sedan länge är bortblåst :)


leka mera!

Att stå och titta på matchen var svinkallt, men ändå kul att se dem spela, de är duktiga. Sedan följde jag med tjejerna hem och spelade spel, åt mat och lekte blindbock haha, det resulterade i svullet sår och blåmärke på låret, men helt klart värt! Man borde leka oftare. På hemväg träffade jag min barndomsvän Victor, honom har jag bott nästan bredvid sedan 2 års ålder. Men för drygt ett år sedan (tror jag?) flyttade han... Sedan flyttade vi, och nu har vi hamnat inte riktigt grannar, men inte så många gator ifrån varandra i alla fall, det tycker jag är lite kul :)

Ett dåligt foto av ett bra fotografi från någon dagisutflykt




söndag

Idag tänkte jag ge mig ut och springa, men ändrade planer. Jag tar spårvagnen och åker och tittar på när andra springer, mycket bättre! Felicia och Isabella spelar match :)

Ett meningslöst bildregn från gårdagens stadspromenad (som självklart avslutades på Gyllene Prag, igen)

okända damer












Klassiskt?


en stor liten

Lugn kväll, förkylningen går upp och ner, moster med man och son Simon är här. Simon är en såndär som är liten, fast som blivit så jäkla stor, varför ska alla små bli stora? haha Han är i alla fall längre än mig nu (är väl dcok inte så svårt), 13 år, varje gång jag träffar honom känns det som om han växt 5 cm, och då har jag ändå träffat honom ganska ofta på sistone. Men men, sånt är det! Nu ska vi i alla fall se film, vi får se om jag lyckas hålla mig vaken, känns som det var länge sedan jag såg en hel film nu. Det var förvörigt bra på jobbet idag, mestadels glada och snälla barn och en glad och snäll Katri, då är allt så mycket roligare :) Inte för att jag brukar vara osnäll men..... Trevlig helg i alla fall

Snygg är man dock


RSS 2.0