veckor i andra städer, inte än

Jahaja, nu sitter Pernilla och Frida på flyg mot sina veckor i asien. Även de är alltså borta en stund nu. Precis så som Natalie, Malin, Karolin, Johanna och Lydia spenderar sina veckor på andra ställen runt om i världen. Och om inte ens en månad är även Lisa och Diddi på sitt flyg mot sina veckor. Kul för dem! Min tröst är det snart är min tur, att snart är även jag på min resa, men utöver det känns vardagen rätt seg just nu. Tack för jobb säger jag! Vore dock som vanligt skönt om man kunde få veta lite mer säkert i förväg, men man får ta det som finns! Är ju medveten om att folket inte längre är i denna stad, inte ens i samma land men jag tänker inte på det jämt. Men i de tråkiga stunderna kan man sakna att några av de allra bästa vänner inte går att prata med lika ofta, inte går att åka till bara så där eller möta på en fika eller bio, eller både och och sedan en fika igen. Well well, jag tänkte följa Malins exempel som hon formulerade så fint "nu ska jag börja se färger och bli kär i livet på nytt." Helt klart! Även se till att inte bara klaga utan också ta tiden att träffa de som frotfarande finns kvar i den för tillfället soliga staden Göteborg!

Hällebäck Augusti 10, Buddha till vänster lär ju va coolast?

briggen blue bird av hull

Denna låt går på nytt varm i högtalarna, det tycker jag om. I örvigt har jag jobbat och än en gång fått erfara att världen är liten, eller okej inte så liten kanske men ändå... Folk i fel sammanhang och man blir lite smått förvirrad. En mamma till en föredetta simmare till mig på skolan och en gammal lagkompis, sedan typ 6 år tillbaka i tiden även hon på skolan. Halsen jävlas och jag fryser i vanlig ordning, det är på tok för kallt här! Är dock bara jag som inser det, gör det mig smart eller betyder det bara att jag kanske borde äta mer frukt som någon sa? Hm... Ska i i vilket fall plinga iväg till ica och köpa just frukt. Hej!


tillräckligt nöjd

Måndag morgon, saxofonljud i bakgrunden, lön på kontot och ett fortfarande varmt täcke... Jag har dessutom fått inbokat jobb resten av veckan vilket känns otroligt skönt. Inget jobb idag dock så vi får väl se vad dagen bjuder på.

26 september

Söndag och tröthet, för lite sömn och iskallt - precis som vanligt. Svängt runt några timmar på bokmässan tillsammans med mor far och mormor. Signerat de tre böcker jag lyckades få sålda på de 30 minutrar jag stod där. Samlat en massa reseinformation och fått lite tips kring kameror, tips som dock lär utveckals en aning men en början! Lyssnat på lite folk och tja, vandrat runt helt enkelt. Malin, håret blev bra, ingen större skillnad. Mindre slitna toppar och lite ordning på de olika längderna bara:)



you were a child

Igår mötte jag en av mina fasor, frisören. Det är ingen fasa för att det kan gå så fel, utan för att jag helt enkelt hatar att sitta i den där stolen, framför spgelen och stå ut med kallprat och väntan, fruktansvärt och tråkigt är det. I-lands... Mormor är även på besök, det är trevligt! Ett besök hos käre bror och Camilla gjordes även igår, de hade trollat ihop gudomlig mat, så det gillar vi också. Sedan smet jag iväg till Pernilla där det fanns en massa glad människor, rätt kul fest. Nu är dte bokmässan som gäller.

you are needed here

Nu tänkte jag åka och hälsa på de här två fina krabaterna en stund!

Victoria & Tindra

hagalen?

Oj vad jag blev sugen på att köpa mig en kompakt systemkamera nu, kanske kanske om det blir mycket mycket jobb nu och framöver! Alldeles för mycket kanske nu dock... Hade vart skönt med en bra kamera som man orkar ha med sig och plocka upp ur väskan så att det kanske kan bli några bra bilder bara menmen.. Drömma går ju!

Häromdagen sprang jag på tigrar och lejon, försökte berätta detta för Irma idag, men jag är inte så säker på att hon förstod...

små överdrifter

Det här med att ha flyttat, och plötsligt bo så nära inpå människor verkar ha fått min kära mor att förvandlas. Nog för att vi bodde rätt nära folk innan med, radhus är ju inte precis ett hus i skogen. Men nu har vi i alla fall en fin liten innergård, med hus runtomkring med ganska många lägenheter i. Det är spännande. Man kan ha koll på när grannen går ut och när denne kommer hem igen, man kan se om denne cyklar eller går, hämtar sin post eller tvättar. Man kan se när denne slänger soporna... Och ja, min mor har blivit skvallertanten nr1, hon har stenkoll på allt och alla. Haha okej, så illa är det inte, inte ens i närheten... Men lite roligt är det ändå, att driva med folk, att driva med mamma!

Jobbat idag, med Irma, kul! Packat post, öppnat post, skrivit in kvittonummer.... mindre kul, fast ändå - helt okej! Godkväll

this mountain I must climb

Ja, sömn verkar ju fungera rätt bra som botmedel annars. Får bli en vråltidig kväll även idag, så att jag orkar jobba i morgon också! Godkväll och godnatt

jag fryser jämt

Vet inte om det är så att jag fryser för att jag är sjuk eller om jag blir sjuk för att jag fryser?

Vi får se hur lång denna jobbdagen blir, var småförkyld igår och det kan man väl leva med, men på eftermiddagen/kvällen när jag väl var hemma utvecklades det till något mer och jag somnade innan 10. Då jag öppnar idag får jag ju åka dit ändå och ta emot barnen som kommer till fritids innan skolan, så får jag se hur jag mår sedan. Har inte hunnit vakna tillräckligt för att känna efter...

är det val så är det

Vallokalen och malmska valen på naturhistoriska, sedan gick vi och åt, inte val dock :)

Jag var inne i den där valen för väldigt många år sedan, då jag som man kan räkna ut var väldigt mycket mindre än jag är idag, i både storlek och sinne. Redan då fick jag mindre klaustrofobikänslor när jag klev in i munnen på den uppstoppade blåvalsungen som bara är dryga 16 meter lång. Så ni kan ju gissa hur det kändes denna gång, känns rätt sjukt att kliva in i munnen och sedan magen på en val som dessutom nästa är 145 år gammal, men ja - det ska man väl ha gjort också. Att få den på bild var mindre lätt så det här får duga.



ihop-spikat-blå-vals-skinn

Plug me in and flip some switches

Jag tror det kan vara dax att pallra sig in i duschen och sedan ta sig en liten promenad till vallokalen, och kanske bestämma vad som ska röstas på någonstans därimellan. Jag är snabb mina vänner, vet dock åt vilket håll det blir men det står mellan två partier, krångligt det där. Förövrigt är jag för stunden sängliggande med halsont och en näsa som inte vill sluta rinna. Det går liksom inte att missa när hösten börjar i mitt fall, nu lär det hålla på så här till och från. I vanliga fall fram till April, men i år borde det gå någon gång i Januari, någonstans runt 11e till och med? Höhö.

en skål från helgen kanske

It rains a lot this time of year

Fråga mig inte varför men jag gillar flytt, jag gillar att delta i konkandet och släpandet på möbler lådor och all skit man lyckas samla på sig. Helt enkelt är det så. Antar att jag gillar att ta i och samtidigt prata med kul folk. Idag var jag hur som helst delaktig i Christers flytt, en person som är far till min första bästa vän, i större delen av mitt liv vart min granne och alltid funnits som en tredje förälder. Kul! Sedan blev det middag med släkt här hemma, alltid trevligt!



Drygt en halv kusinliga och sällskapsspel på golvet


just be, and be happy

Okej, jag blev övertalad, det blev utgång ändå... Men bara en ytterst liten liten stund, det var dock rätt bra ändå!

Det är något med att bara knäppa lika dan bild på bild och sedan ta bort alla färger.




black blac black

Det spelar verkligen ingen roll hur mycket jag än försöker, det känns alltid bäst i svarta kläder, alltid. Speciellt på benen. Nu ska jag i alla fall strax iväg till Pernilla en sväng, vi får se vad kvällen bjuder på. Om de lyckas övertala mig till utgång eller ej, förmodligen inte haha. Trevlig kväll i alla fall! Veckan har för övrigt mest inneburit jobb, men även få nöjen som middag hos Johanna som flyger iväg till San Diego i morgon, en runda på stan innehållandes mat på thaien och en springrunda! På tiden... Svejsanhejsan!

ge oss sverige tillbaka

Kul låt tycker jag :)


Och det värsta som kan hända är väl det som redan händer?
Att massa nya svenskar härstammar från andra länder


Svenskhet förändras ständigt och jämt
Och har gjort så, enda sen den dagen Sverige fick en gräns.

too good?

Det är nog inte ofta jag klagar på att allt flyter på för bra, men just nu gör det de. Så bra att det nästan blir dåligt då det inte går ihop. Jobbet på skolan har utökats med en skola till vilket är bra, nackdelen är dock att de hittills bara velat ha mig på båda skolorna samma dagar. Fick dessutom ett jobb från och med Oktober som förhoppningsvis och förmodligen håller framåt jul, vilket är kanon! Däremot ringde de från ett av alla de tusen jobben jag sökt och ville erbjuda mig en heltid, vilket ju också är kanon om jag nu kunndat jobba dubbelt! En lägenhet på det, möjligheten finns men ändå inte. Egen lägenhet 3 månader innan 3månadersresan är kanske inte jättevärt. Summan av kardemumman är att man väl kunde få splitta upp allt det där som går bra nu, så att jag tillexempel kan få det där heltidsjobbet och lägenheten när jag kommer hem i vår istället och hålla mig till det jag har nu! Eller om man inte behövde sova, hade ju vart strålande, då kunde man hålla på dygnet runt.

Jag är för övrigt väldigt sugen på ett vinteräventyr nu till vintern (när annars?). En skidbacke hade nästan vart tillräckligt.

Norge

den försvunna diamanten

Jag sitter och letar information om visum till de länderna i södra Asien vi ska besöka om några månader. Det är som att spela Den försvunna diamanten. När någon hittat diamanten och man själv försöker hitta sig ett visa någonstans för att ändå kunna vinna, men bara får upp massa brickor med svart natt! Hemsidorna är helt hopplösa att lokalisera sig på, känner även att jag kanske borde jobba upp min engelska lite inför resan, eh.

logik, Vad är det?

Jag önskar än en gång att jag kunde skriva ett vettigt inlägg om detta ämne som är det enda vi pratar om nu i dagarna, politiken. Ni kan ju gissa vilka partier, vilka frågor, åsikter och resonemang som får mig att blossa upp som mest... Mitt problem är dock att jag blir så fly förbannad, irriterad och ledsen över en del folks sätt att uttrycka sig på så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vill vräka ur mig allt men det blir bara en enda smet av det hela.

Men hur som helst vill jag än en gång fråga vem som bestämmer vart man hör hemma om inte alla delar av jorden är en plats för alla? Har någon rätt att bestämma? Jag hade tur, eller otur att födas i detta land, vi får nog kalla det tur. Jag hör hemma här, jag accepteras. Jag är ljus i hyn och har blondt hår, pratar i folks öron för det mesta oklanderlig svenska och har rätt att göra det, jag kallas kristen och har rätt att gå till kyrkan även om jag inte ger mycket för det. Jag har som sagt rätt att vara här. Men eftersom att jag hade turen att födas som västerlänning har även privilegiet att få besöka andra länder i relativt stor utsträckning utan några problem. Jag har också rätt att döma andra människor, bestämma deras värde beroende på hur de ser ut och var de kommer ifrån, hur de klär sig och vilken gud de tror på, hur deras kultur ser ut. Jag har rätt att stödja soldater som åker till andra länder och för sitt krig.

Jag är ledsen, men jag kan inte ens komma till någon slutsats av detta. För jag mår så illa av tanken på att jag kan ha det så här bra när andra får lida och kämpa som bara den för rätten att prata sitt hemspråk. För rätten att behålla sin kultur, be till sin gud, klä sig som man vill, resa vart man vill. Dessutom på grund av vårt välstånd i västvärlden. Löjligt är det att dela upp människorna som vi och dem. Vi alla är människor, ingen är den andra lik - so what?

Jag blir ledsen när jag hör folk säga att man borde förbjuda hemspråk. Det känns för min del bara väldigt korkat. Vi bor på en plats där jag vet faktiskt inte hur många olika språk pratas. Jag skulle vilja påstå att kommunikation är nyckeln till det mesta, då är språkundervisning i mina ögon en självklarhet. Inte bara sitt eget hemspråk utan även andra av planeten jordens talade språk.

Jag vill ha rätt att åka till vilket land jag vill för arbete, jag som västerlänning tar det som en självklarhet att kunna göra det. Men jag tänker absolut inte tillåta att människor från andra nationaliteter gör det samma. Jag tänker kräva att få klä mig hur jag vill i ett annat land, vadå? Alla har väl själva rätt att själva bestämma hur man ska se ut? Men ändå vill jag sätta upp regler för hur människor ska få klä sig i mitt land och min del av världen. Om jag åker till ett annat land tänker jag ta med mig min tro, eller icke befintliga tro och tala mitt språk obegränsat. Men kommer någon till min del av världen får de fan lära sig att fria jul och prata som mig!

Jag är ledsen men jag ser inte logiken.

Jag är trött på hur folk delar upp människor i oss och dem och hur man delar jordens ytor som dina och mina. Jag är trött på att inte förstå, snälla få mig att förstå? Berätta för mig, ge mig hållbara argument och vettiga skäl till varför vi inte ska dela och hjälpas åt?

Turn off the lights and the telephone

Ny årstid, ny header

Har hur som helst befunnit mig hos min bror Linus och hans Linda, där även bror Kim och hans Camilla befann sig. Mycket trevligt tycker jag!


just nu

Bildörrar som öppnas och stängs, människor som tar sig mot sina mål med förmodligen för mycket alkohol i blodet, spårvagnar som rusar fram i natten... Mycket skönt ljud att somna till, godnatt.

look at the stars, look how they shine for you

Jag sitter och kikar på bilder från de senaste månaderna. Trots mycket klagomål på att väder, vind och för få saker att göra ser vi ut att haft rätt kul, det gör mig glad. Det spåret tänker jag fortsätta på i alla fall! Nu borde jag dock börja ta mig till en spårvagn, Trevlig fortsatt helg gott folk.

Det där armbandet har jag snickrat ihop själv, supersvårt, speciellt att få det sådär skevt och fint

svartvitt, igen

Efter maten igår skulle mina kära föräldrar tända en brasa i kakelugnen för första gången, det resulterade i rök i hela rummet och lite till. Brandlarmet gick och jag tror vi alla tänkte en tanke - sprinklern! (Vi bor numer i ett trähus och de sitter sprinklers i både trappuppgång och kök som man inte gärna vill utlösa) Jag som vart så sjukt trött bara stod och skrattade åt kaoset, mamma sprang runt och pappa svor, lite som en scen ur Sunes sommar. Fönster öppna och sedan lyckades de nog lösa det. Det blev en liten brasa där röken for åt rätt håll, det ville säga uppåt! Nu luktar det dock smått av skogsbrand här hemma, undrar om det ska vara så? I vilket fall tog jag och Louise oss till Park Lane sedan där vi träffade på Pernilla Lisa och Diddi med flera som var mycket glada. En lyckad kväll och natt, igen. Perfekt! Idag blir det mat säkerligen skratt och mycket tjat med fler vänner.

Just det, dörrvakten undrade om jag är släkt med Sven Melander, det är jag inte. Undrar om folk tycker det är bra eller dåligt?

den kära kakelugnen

det är nästintill omöjligt att
inte få en liknande bild på Pernilla om kameran är framme

perfekt vinkel? haha



skål!

Som sagt, nu ser vi vart natten tar oss! Fullt seriösa bilder för övrigt.


o ja, jag var en vinnare runt vattnet

Det här med jobb känns bra nu, framtiden likaså, inte för den vart obra men! Snart vankas hemmagrejad pizza och besök av Louise. Sedan får vi se vart Göteborg och kvällen tar oss :)

Norge 10

i want to guard your dreams and visions

Hej och hå vilken sjukt seg dag. Men nu finns i alla fall min fina bok i en av göteborgs bokhandlar, Aniara på Linnégatan. Jag behöver för övrigt boka in ett äventyr, inte för att jag inte redan har ett på gång men... Ett lite mindre och ett lite billigare. Eller bara en tågresa ner till skåne eller upp till uppsala. Helgen blir nog bra i alla fall, skönt med helg då man slipper ha ångest över att det inte blev något jobb. Å andra sidan hade det varit ännu skönare med helg om man fått jobba en hel vecka men så är det.. Börjar förövrigt undra vad tusan det är jag är allergisk mot så som jag nyser hela tiden, något lär det ju vara, fy.
Något sådant här hade ju annars suttit fint, från sommaren 2009.




någonstans mellan kärlek och hat

Jag och min schizofrena musiksmak fick precis nys om en låt. Här den lär spelas sönder. Varför spelar man alltid sönder de låtarna man gillar? Känns ju oerhört dumt, korkat rent ut sagt.

allt det där jag fick

Inget jobb idag resulterade i för lång sovmorgon och en lång lång promenad på Göteborgs soliga gator. Ett litet framsteg med boken också, det är alltid något. Nu ska jag pallra mig mot de centralare delarna igen och möta vänner jag inte sett på länge, varför bli det alltid så?

helgen

min lördag

Min lördag har vart en seg dagen efter. Lång sovmorgon, dusch, städ och sådant kul. Sedan gyllene prag och god mat med far, spel (Cluedo) med Pernilla och Lisa, sedan hem och film... Lär väl fortsätta i den stilen.

mobilbilder gillar vi

Miljoner ord förvinner ner i förrgårs svarta hål

Med trött huvud efter jobb igår tog jag mig till Lisa där en massa folk befann sig, det blev en trevlig kväll med inte så mycket kul bilder, igen. Idag verkar det som att det till en början blir panerad ost på Gyllene Prag, och det tackar man ju inte nej till?





fredagskänslan

Någon dag ska jag berätta om tandläkarbesök, inte väldigt intressant, men svart på vitt ska det för det. Om inte annat så för mig. Nu ska jag dock sova, i morgon är det jobb igen. Jag älskar att få jobba med förskolaklassen, klass 1-3 och fritids, det är helt enkelt kul att gå dit varje dag. Det är nästan så att jag kommit in i vanliga rutiner igen och kan se fram emot att det är fredag i morgon, men bara nästan. Lite mer bestämt jobb och hela veckor så är jag där. För ni anar inte vad jag längtar efter den där fredagskänslan. Känna att man jobbat på och sedan få vara ledig. På gymnasiet infann den sig vissa veckor, men inte alla och sedan dess inte alls, så jag väntar med förväntan! Godnatt

RSS 2.0