Det är fasen inte lätt att välja förg när det är svårt!

Trevlig kväll och helg folket!

somsagt

freeeeedag

Idag är det valborg har jag hört, en av dessa många anledningar att få festa. För det är väl så? I nutid i alla fall. Nej okej, kanske inte vad vet jag. Hur som helst, varför inte ta tillfället i akt, om det nu ändå är så? Ha ha, jag är så rolig. Suck. Men det blir en kväll hos Johanna i alla fall, det enda jag vet är att den ska börja med god mat och trevligt sällskap så får vi se vad det blir av det helt enkelt. Brukar ju inte slå så fel dock! Idag var det eventuellt jobb som gällde, men de har inte ringt än och passer börjar om mindre än två timmar så jag antar att dte betyder inget jobb? Annars kan det bli jäkligt stressigt! Jag är nämligen typ frisk nu, alltså nästan frisk. Jag räknar mig som frisk, det får vara så. I morgon har jag en helt ledig lördag, det var en stund sedan faktiskt - skönt. Nu ska jag sluta babbla och göra något vettigt!

Update:
Nu blev det jobb ändå, STRESS!

blä

Jag har knappt någon röst denna morgon, känns jättebra med tanke på jobb om några timmar :)

thepastisthepast

Jag säger som Irma, det är skönt att det inte är min student som är på ingång. Stressen vänner! För ett år sedan satt jag här med saker upp över öronen att göra, en bok som skulle in för tryck, en kurs som skulle avslutas varav endast halva hade hunnits med, MATTEjävlaMATIK, och allt annat. Grejen är att det skulle bli värre innan det blev bra, för som jag kände denna stund var bara på vägen upp för en av de längsta uppförsbackarna. Å andra sidan blev det mer än bra på toppen, vilken lycka. Men jag tror att jag är nöjd så här också, får glädjas åt de andras lycka detta året, och glädjas åt att jag slipper deras stress och press höhö. På tal om boken, jag tar tag i det nu, på en gång! Sedan sovdax, för om jag är lite bättre i morgon blir det träning och jobb. Tjingeling!

typ några år sedan, jag har inget minne av att jag sett ut så här.

ordning&reda

Tänkte skapa ett nytt sparkonto för några timmar sedan, ett som bara är till för kommande Asienresan. Så att jag får ordning på sparandet och så att både jag och vissa i min omgivning fattar att det verkligen blir av. Men det gick inte att göra efter 22.00, så det får bli i morgon. Mår inte speciellt mycket bättre nu så lär inte jobba i morgon heller om de skulle ringa, kasst -behöver verkligen jobba men men! Inte mycket att göra gott folk. Känns ju skönt att solen inte lyser starkt när man ändå är inne, hade å andra sidan inte haft något emot det heller. Möblerna i mitt rum har flyttat på sig under dagen, igen. Snacka om att tröttna på tillvaron. I morgon ska jag försöka fixa till alla jeans jag tänkt sy rätt i flera månader nu, vi får väl se vi får väl se. Borde sova, nu. Hej!

Min vägg har även fått tillökning, har ni någon gång sett en bättre tagen bild? resultatet av dator+säng+skakande hand. Ni fattar grejen i alla fall.


rewind

Jahja, och där kom den, förkylningen. Inte så illa som den i mitt fall brukar bli när den legat under ytan och samlat kraft ett bra tag men ändå tillräcklig för att behöva vara sjuk från jobb och inte orka ta sig för någonting. Förvisso känns det som en kort historia, en sådan som bara känns i en eller två dagar och sedan börjar samla kraft igen, för att om ett tag bryta ut orentligt ordentligt. Vi får väl se.

Pys, du kan väl komma hem en stund nu?:)
Sommaren 06 var för övrigt en bra sommar, en sådan vill vi ha igen, värmen, solen.



solbränd och i springform var jag med, man kan ju alltid hoppas på en repris.

vilja

Nu måste jag sova, vare sig jag vill eller ej! Snart är det godmorgon, nästan.
Alltid är det något, och alltid är det en eller sju saker för mycket.


nytt


closer

Back on track, eller ja nästan. Inte för jag vart of the track, officiellt. Men allvarligt talat har jag känt mig rätt borta en tid, och gör fortfarande men just nu är det bra. Det kan vara stress möjligen ehe. Marstrand gjorde sitt! Åkte och jobbade i alla fall, tiden gick undan och vips hamnade jag hos Irma. Nath dök även upp. Jag åt henne ur huset, som vanligt, Irma alltså.

Tja, det är ju rätt bra tycker jag...


flying on two wheels

Läger på marstrand med småsimmarna, det är verkligen en hitt alltså, jag älskar det! Fick dock åka hem några timmar tidigare än de andra idag, tråkigt, på grund av jobb om ett par timmar. Men så är det! Det har vart sol och vind, brännboll, fotboll, simning, promenerandes, mat, utmaningar, lekar... Ja, läger alltså.

Just nu är jag dock sugen på det här och inegnting annat. Men det lär ju få vänta ett tag till. Tjingeling!



traditionellt

I går (torsdag) kväll var det en sväng på sticky som gällde, det var trevligt. Bra musik, bra livemusik, bra vänner. Bra helt enkelt. Men det blev mycket tidig hemgång på grund av mycket tidigt jobb i morse, fritids och förskoleklassen, kul som alltid. När man väl vaknat till liv i alla fall! Lördag - söndag = Läger med småsimmarna på marsstrand, kul! Vi brukar ha tur med vädret men verkar sämre denna gång, sol men kalla grader ser det ut att bli, får hoppas på vindstilla i alla fall! Godnatt

torsdag (Lydias)

words

Jag börjar fundera på om någon liten gubbe i min hjärna har bestämt sig för att jag ska lyssna på varenda låt jag någonsin har hört, en om dagen. För de bara dyker upp som från ingenstans, låtar jag inte lyssnat på på hundra år, ibland till och med låtar jag knappt lyssnat på alls. Idag har jag i alla fall jobbat, för ovanlighetens skull? Gillar det i alla fall, en stund med fyrorna och sedan fritids med förskoleklass till trejdeklass, i morgon blir det babysim igen för 4e gången på 5 dagar. Jag kommer sluta upp som ett russin! Hur som haver, nu är det snart sovdags igen. Tror föresten att jag ska börja presentera mig som Bengts dotter på skolan, det verkar vara min plikt att tala om det. För när folk får reda på det känns det nästan som men varför har du inte sagt det? Det visste jag inte! Fast å andra sidan, om jag sträcker fram handen och säger så istället för mitt namn kanske det blir lite konstigt, kanske bara.

En av de där låtarna då. Förövrigt tycker jag att videon är lite komiskt, i alla fall om man sett filmen.


Todelooo

Todeloo!
Insåg nu att det inte ens gått två veckor sedan jag kom hem från Finland, då var jag ledig och behövde inte tänka på annat än dagens kläder - är det kallt ute, eller jättekallt? Sedan jag kom hem har jag dock jobbat varje dag, inte heldagar, men ändå varje dag. Har mest sprungit mellan jobb och jobb. Därför känns det som längre tid än knappa två veckor. Även denna vecka är det jobb varje dag, sedan kanske det blir lugnt igen. Men jag klagar egentligen inte, jag känner att jag lever, men ibland hade det varit skönt med i alla fall en helt ledig dag så att man faktiskt hinner smälta och inse att man lever. Har lite projekt att ta itu med också, ska trolla fram lite tid bara :)
Borde sova, noll inspiration.
Godnatt folket!



odefinerad

Oh my, sitter och läser i bloggen, ett år tillbaka, eller lite mer för jag läser majmånad. Oj vad jag var stressad! Jag kan känna det än idag, vilket kaos, vilka känslor. En dag beskrev jag det så här:

"Lite, eller ganska mycket panik, och en ganska stor odefinerad känsla. Stress, nervositiet, glädje, förvirring, rädsla, gldäje, stress, glädje, stress, glädje, nervositet, Läskigt. Ja jag vet inte riktigt. Tiden bara försvann. "Fixar det seeeen, det är långt kvar. " Hell no. Hjälp. Det är allt annat än långt kvar, men jag försöker förgäves att förtränga det, bara en liten stund till.

sjutton, ettsju, 17 d a g a r."


Det var alltså 17 dagar innan studenten, men grejen är den att jag även idag kan känna den där odefinerade känslan och då inte bara i minnet. Kanske är det så man mår på våren, ni som vart med förr, är det så? Synd bara att man inte har något som studenten framför sig denna gången.

Är det föresten bara jag som känner mig aningen instängd av vulkanaskan? Inte för att jag hade tänkt flyga någonstans, men det känns lite jobbigt att det ju faktiskt inte går. Haha jaja, kan väl summera det hela genom att jag haft tur då jag ju varit uppe i luften några gånger de senaste veckorna. Väl tajmat!

Nu ska jag återgå till att vara stressad och glad och förvirrad, sedan ska jag sova en blund! :) Om 10 veckor är det midsommar, då har jag slutat jobba och förhoppningsvis börjat jobba någon annanstans, förhoppningsvis har jag även kommit på vart jag ska ta vägen. Vi får se!

Tjingeling

Typ världens snyggaste

intensivt, as usual

Idag har jag spenderat nästan 10 timmar i simhallen, puh. Först var det tidig träning och sedan tävling, däremellan lunch, som även den förtärdes i simhallen. Stressen, kaoset, simmarnas nervositet, ja simtävling helt enkelt. Nu ska jag avnjuta min lördagkväll framför tvn eller serier på datorn med massa gott att äta! Sedan ska jag väl ta igen min sömn då den i natt knappt uppnådde 4 timmar.

Nu ett vänneravsnitt, igen. Älskardet.

louise´s kväll

Jag har haft en mycket bra kväll. Kamera fick jag inte med mig, men det fick Nath så klart. Så bilder från kvällen kommer väl om typ ett år i hennes tempo haha :)

Nu ska jag sova några timmar och sedan ta mig upp igen. Oj vad jag kommer sova skönt lördag kväll!

Godnatt

tjingeling

Gott folk. Välj en låt som är sådär okej bra, eller jäättebra! Så länge det är en låt du kan lyssna på utan att få kväljningar fungerar det. Vrid upp volymen lite för mytcket och det blir bra, det blir mer än bra, bättre än bäst. Ni kan ju gissa vad decibelmätaren skulle säga i mitt vardagsrum för stunden. Nej inte jag heller. Ikväll blir det 20årsfest för Louise, blir bra! Om jag bara kunde sluta vara så jäkla seeeeg! Tempo nu. Hejsvejs!

06.21

Dessa tidiga mornar, så fruktansvärda men samtidigt helt fantastiska.

hard week

Jobbat, tränat barnen, grillat med mina små tjejer och Nath. Ont ont ont i benen nu, jobb i morgon igen. Börjar om mindre än 6 timmar, kul!

Hejsvejs

another one

Ett tredje för kvällen. Fast klockan är i och för sig på andra sidan tolvan, så det är inte ens samma dygn. Nu har jag i alla fall fått klart 7 personliga brev, riktade till varje arbetsplats, puh! Ska bara få iväg allt med, men jag orkar verkligen inte nu, och borde kanske läsa igenom allt vid piggare stund så det får bli i morgon. Sleeping time nu I think. Godnatt

Nu är förövrigt en sådan stund då jag plötsligt inser att jag sitter 10cm från skärmen, tänker snabbt vart är glasögonen?! ser dem 2 meter bort... Andas in andas ut, äsh jag klarar mig en stund till utan dem.

Mina tjejer och Farmor på sparken i Finland


telefon

Jag måste bara tala om att jag verkligen avskyr vår telefonsignal i hemmet. Man hoppar tre meter upp i luften varje gång det ringer och den skär verkligen in i ben och märg. Hemskt.

A hundred miles

Noll inspiration. Men jobbat idag i alla fall, sedan övningskört. Innan dess har jag suttit med Nath och skrivit cvn och grejat, det tar alldeles för lång tid. Ska väl fortsästta med sistnämnda nu typ. Men innan dess packa upp jobbkläder, äta något? och göra allt annat som inte får glömmas när det kommer till de jobb jag redan har. Tjingeling!

Vår Louise fyllde 20 igår föresten, grattis vännen! På fredag blir det firande!

Kim; Dina argument duger, men jag vill ändå ha en cab och gamla bilar är snyggare. Dessutom är jag optimist, det ska inte regna i sommar. Eller, jag hade varit det om jag nu skulle köppt mig en bil :)


augustikväll

frågetecken

Kimson Du får ta och utveckla din kommentar om bilarna lite tack!

bilar!

Sitter och kikar på bilar på blocket, jag vill köpa en bil! Men nej vänner, ni kan vara lugna - speciellt du malin - för jag ska inte köpa en bil, men jag vill vill vill. Hade varit mycket roligt, gärna en cab. Fyller 20 snart gott folk, nu vet ni vad som står högst på min önskelista höhö. Snart var väl kanske en överdrift dock, men några månader. Nu strax ut i solen.



suspicious mind

Ännu en gång slagit mig ner på sängen med gitarren i knät. Det går inte så bra, och jag inser snart att det beror på att jag totalt saknar taktkänsla. Känns lagom kul. Men det löser sig nog det med. Hohojaja. Ska snart ta tag i viktigheter istället, kanske.

i detta nu

I believe the grass is no more greener on the other side

Gårdagskvällen spenderades med vänner. Många timmar. Jag försöker minnas vad vi prtatade om så länge, men det är tomt, lite planer inför vår och sommar men mer specifikt än så minns jag ej. Det är inget negativt, det är i mina ögon fin vänskap. Nonsens, planer och skratt. Å andra sidan kan minnesluckan bero på den lilla, lilla gästen som var med. 2 åriga Ella som sprang runt och var glad och tjattrig. Jag kanske var så upptagen av hennes upptåg att jag inte hörde de andra? Vem vet haha Nu är det i alla fall jobb som gäller, det är sol idag med, jag är nöjd. Fast egentligen hade jag velat ha jobbfria helger men snart så, snart. Tur att man har roliga jobb i alla fall. Tjingeling

i miss you ♥
och min klocka.

var ska vi sova inatt?

Mest för att den suttit på huvudet hela kvällen av någon anledning. Vi planerar och planerar jag och mina vänner, förhoppningsvis lyckas vi sätta våra mindre planer i verket och ha en supervår. Våren är helt klart min favoritårstid även om sommaren (riktig sommar då) kommer precis efter.


justenjoylife

Under de sju dagarna jag nu varit borta har jag varit med om något som väldigt många är med om dagligen, men som för mig aldrig hänt. Nämligen att någon nämner ens namn men syftar på någon helt annan med samma namn. Jag har aldrig stött på någon med mitt namn, förutom diskrimineringsombudsmannen (som är kvinna) som dyker upp i tv lite då och då. Men nu alltså, jag har fortfarande inte träffat någon som delar namnet. Men med tanke på att jag fått mitt namn från släktträdet på finska sidan är det ju inte konstigt att man pratar om tanten som i livet hette Katri och är min farmors farmor när man mer eller mindre befinner sig på en släktträff. Jag skulle i alla fall få en bild på henne av Farmors äldre bror. Det jag ville komma fram till är att det kändes lite konstigt att höra sitt namn på andra sidan bordet utan att det syftade på mig, har som sagt aldirg hänt.

Nu ska jag strax svälja några panodil, åka och träna barnen, träffa mina vänner över en fika och sedan får vi se. Klarblå himmel, och sol. Varför man oftast lägger till och sol förstår jag inte riktigt, vad skulle det annars vara om inga moln syns till?


finland till norge till finland

Vi tog en dagstripp över gränsen, mot Kirkenes. Underbar natur och snöhotel osv...
Den enorma kvalitéskillnaden kan väl helt enkelt ses om ett exempel på gränsen mellan inspiration och hejdlöst knäppande. Bilderna kommer i alla fall att användas för ett mindre och icke offentligt projekt så vi kan väl helt enkelt bara se det mesta som ett första utkast i trötthetens trötta? Godnatt

Bild ovan gör sig inte rättvisa här och bilden gör inte verkligheten rättvisa.

Snöhotellets enorma skönhet var i princip omöjlig att fånga för min del
jag frös som en idiot och häll just då på att bygga upp förkylningen jag sitter på i skrivande stund. Som synes hade jag även mina två favorit objekt nära till hands.















Homefromfinland

Om jag haft det bra? OM jag haft det bra, hejdundrans bra! Helt jäkla fantastiskt har det varit. Är väl medveten om att många inte förstår hur det gått till när jag åkt till vintern. Men jäklar vänner och ovänner, vilket snöparadis. Vilken miljö, vilken omgivning, vilket lugn, vilka upplevelser, vilken släkt, vilken frukost, vilken middag, vilken snö, vilka bilder, vilken resa. Jag är nöjd och det känns faktiskt mycket tråkigt att vara hemma igen. Flygens bästa: Kameror vid start och landning - faccinerade mig mycket haha! Något norrsken fick vi dock inte se, attans!

Promenader, sparkåkande, samemuseum, släkt, skratt, god mat, längdskidor, fiske genom isen (vad det nu heter?), meterdjup snö, grill i kylan, barnsligheter, 50årskalas, hundsläde, snöskoteråkande och körande, dagsutflykt till norge och Kirkenes, snöhotell.. Ja you name it, det har varit intensivt och underbart bra.

Snöskoterutflykt


Far min fick börja köra, men jag körde bättre - utom den enda gången jag inte hann med i svängen, fick panik och gasade ännu mer, i vanlig ordning och hamnade lite för långt från det tänkta spåret.

De är aningen större än man tror, scootrarna. Rena monstren - dessa är små i jämförelse med många andra. Bella på bild.

Om jag trivs vid styret? Ohja!

Flis

Katri & Far

Mindre bra bild på heliga ön.



winterland

Jo jag lever fortfarande! Intenstivt men kul.

Igår kände jag mig som 5 för en stund, vi var på utflykt till en stor (frusen) sjö. Det var meterhög snö och ja, det är inte många gånger jag kunnat slänga mig i snö som är upp till midjan, eller fastnat i. Mycket kul hade jag Felicia mamma och Susanne när vi valde ut enbacke att springa ner i för att sedan slänga oss på en trädtom yta. Släkten stod mest och undrade vad vi gjorde tror jag. Jag hade hysteriskt kul i alla fall. Det har även varit lite fiske för vissa, grill, busat med små sylssingar, bastu och "simmat" i snön osv… 50års kalas har det även varit för farbror, mycket trevligt och en jäkla massa snapsvisor har det sjungits, är ju trots allt i Finland haha.

Idag har vi åkt hundsläde, herre min gud och alla ni andra vilken upplevelse! När vi kom dit och mannen som höll i det hela började berätta om hur man gjorde och det långsamt gick upp för mig att vi skulle köra släden och inte bara åka fick jag och farmor mindre panik. När jag sedan kom in på hundgården fick jag panik på allvar. Det var hundar överallt, och som de lät! 110 hundar som sprang runt runt runt och bara skällde. De satt förvisso fast så det gick att gå. Sedan hade alla plötsligt parat ihop sig två och två, haffat sig en släde och gjort sig redo, och där stod Felicia lämnad åt mig och min hysteri tillsammans med 6 otroligt starka hundar! Jag kan lova att jag inte hade långt från tårar, jag hade panik på allvar. De två männen som höll i det hela kan man ju inte heller kalla för ödmjuka, hjälp var det ända jag kunde tänka. Men det var ju bara att bita ihop, Felicia fick sitta i släden och jag skulle stå bakom och styra den jäkeln. Så fort vi släppte bromsen flög vi fram och sedan var det igång. Hysterin lämnade jag bakom mig men nerverna var med och snackade på, fråga bra Felicia -jag var nog inte tyst i mer än 10 sekunder åt gången, men kul var det! Som sagt, vilken upplevelse. Jag är glad att jag inte grävde ner mig i snön vilket jag kände att ville några minuter.


Korv och pirakka över elden



snö som sagt


kalas

Farmor med sina bröder

Flis & Katri

Så snygga kläder är det som gäller inför hundslädsfärden, supercoola farmor och Åke.




Mys, ungefär här, på vägen tillbaks, hade väl halva hysterin släppt.


Gladpåsk

Har helt glömt bort det här med påsken i år. Blev lite ställd i torsdags när min kollega sa trevlig påsk till mig. Men påskafton alltså. Vi har kikat på närområdet, näromdråde är väl det enda som finns i denna lilla by, kul jag är va? Åkt längdskidor har vi åkt med, det var intressant vill jag lova, är ju inte riktigt så lätt som det ser ut på tv - för det brukar man ju tro, eller hur? Nej men, sälskapet har fördubblats och det är en match bara att veta vilket språk man ska använda. Det går i cirklar med svenska, finska och engelska och är mycket intressant då ingen kan alla spårk. Jag kan ju förstå och göra mig förstådd på två av tre så jag känner mig rätt duktig haha. Vidare nu, fortsätt trevlig kväll!

Och vänner, sms har jag icke svarat på helt glömt och det är dyrt, och så vet jag ju att ni alla läser här så. Hade gärna vart med er och tagit ett glas ikväll, men å andra sidan trivs jag rätt bra här med och kommer ju hem snart igen så! Glas med mor, far och halva släkten funkar det med!

Sitter på rummet med tjejerna nu men kilade tillbaka till de äldre för att hämta en kamera och då satt de och lekte Hello Bob leken... på finska. Mycket intressant!

Jag och Susanne på upptärktsfärden i närområdet.


Inari Ivalo Finland

Tjopp, nu har vi landat, tagit oss till hotellet, ätit, hemstadgat osv osv... Vi är i en liten by med 3000 invånare, centrum består av en bensinmack och en affär typ. Sjukhus och Polis har de med har vi fått höra. Nej men okej, lite mer kanske, mysigt är det i alla fall. Vinter är det men knappt kallt ändå, snön droppar från taken så det är ju inte minusgrader i alla fall. Farmor, Åke, farmors bror och fru (?) bor i byggnaden 70meter bort. I morgon antar jag mer släkt kommer, sådanna jag aldrig träffat. Spännande. Vi får väl se vad mer. Så ja, här är jag och med två små tokstollar ska jag bo i en vecka. Granne med deras och mina föräldrar. Glad påsk!

Som sagt, vi känner oss hemma.


Och där har ni mig







golden gate

Jag tror att jag bör ta mig ut på en resa vigd åt kameran och dess konst. Nog för att jag tar mycket bilder (eller det går i perioder!!) när jag väl åker någonstans men det blir ju aldrig riktigt ordentligt. Det är inte många som orkar vänta när jag vill lägga platt på asfalten för att få med så mycket som möjligt från ett överdrivet grodperspektiv. Inte heller på att kameran ska ställas om för att fota i alla möjliga och omöjliga ljus. Men det är än så länge bara dröm, allt kostar ju pengar i denna värld. "Man kan inte vara lycklig utan pengar" Var det någon som sa, jag håller inte med det minsta! Men jag kan förstå tanken...

Här hade ju inte varit fel att börja?


minns dessvärre inte fotografens namn

RSS 2.0