13

Har forstat pa min moder att vissa blivit oroliga med tanke pa olyckan i Vietnam, och det tillsammans med att min telefon vagrat fungera sedan vi lamnade Thailand (Nu har jag ett Balinummer, gar alltsa inte att na mig pa mitt svenska nummer for tillfallet) och att jag trottnat lite pa datorn ar kanske ingen jattehitt! Men vi befinner oss alltsa inte i Vietnam, har inte ens korsat den gransen an. Vi ar sedan igarkvall i Bali och innan dess har vi befunnit oss i Singapore och Malaysia. Kuala Lumpur skrev jag ju lite om, en helt okej storstad (med den obligatoriska sop och avloppslukten som verkar vara gemensam for alla lander har nere) och kontrasten nar vi kom till lugna bergsbyn Cameron Highlands var enorm! Det var hogt uppe i bergen och faktiskt kallt, relativt kallt. Om dagarna kunde man som vanligt knalla runt i shorts och tshirt medans man sa fort solen gick ner fick dra till med strumpor, langbyxor tjocktroja och en varm kopp te. Otroligt vackra vyer fick vi se dar och de enorma teodlingarna, det var sa att jag skulle kunna bygga mig ett hus dar, mitt i odlingarna och bara sitta och titta ut over bergen. Utover det hann vi med jordgubbsfarm, fjarilar, rose garden osv... Men mest var det lugn och ro.

Singapore befann vi oss i tre natter, en otorligt ren stad med enorma byggnader och helt sanslost trevliga manniskor! En dag i osregnet (som tillsammans med aska och blixtar varade i tva timmar varje dag) kom en kvinna fram till oss och erbjod oss att sta under hennes paraply, bara den lilla gesten! Trots ren stad bodde vi dock i ett jakla ratthal, en sovsal med 20 sangar, vilket i sig inte ar nagot problem (om alla inte vart forkylda och snarkat sa forbannat) men toaletten och badrummet vanner, jag vill inte ens tanka pa det. Jag har aldrig njutit sa av ett toabesok som det pa flygplatsen nar vi tagit oss dariofran! Ar man bortskamd sa... Men trots det trivdes vi och turistade oss sa mycket det bara gick med hop-on-hop-off sightseeingbuss, liknande fast i batform pa floden, akte upp i hjulet (typ sant kul som de satt upp i goteborg, bara en aning storre, varldens storsta), besokte botaniska tradgarden, singapore art museum (som forvisso var under ombyggnad och nastintill tomt), tittade i skyltfonstrena pa alla de dyraste markesvaror jag ens kan namnet pa osv...

Nu Bali, vi hoppas att vi med varan blotta narvaro kan driva bort regnet som tydligen hangt over on pa sistone, idag har det vart kanon sa det borjar ju bra! Ikvall kanske vi testar pa utelivet efter nagra lugna veckor, och nagon dag lar vi val ge oss pa surfbradorna med, hehe.

Om nagon fragar mig nagon dag nar jag har tid sa ska jag beratta om den spannande massageupplevelsen vi vart med om i detalj. Vi gick bada darifran med mer ont an innan och med en kansla av att ha kastat pengar i sjon och blivit totalt lurade.

Dessutom lovar jag bilder nagon dag, jag ska forsoka! Men som tidigare sagt, dator+text+tid och pengar som tickar ger mig en aning av panik. Det gar minst en timme efter varje datorbesok for mig att fa ordning pa pulsen igen haha, lojligt men! Antar Malin ar duktig som vanligt!

12

Jag tankte bara kila in och lova framforallt mig sjalv att skriva battre nar jag kommer hem, om en sisadar 7 veckor. Finns ingen tjusning med att skriva i stress, finns inget att skriva i stress heller for den delen. Kan ju dock bjuda pa en bild fran gardagskvallen som blev helt fantastisk, kvallen alltsa. Tank er ett stort torg, pa torget star fullt med bord och stolar, runt om hela torget star sma matstand med det mesta i matvag man kan tanka sig har i krokarna. Valj ett bord, bestall dricka och ta sedan en promenad runt torget och bestall alla ratter du vill, sag vilket bord du sitter vid och maten hamnar dar! Och tank er inte en enda turist, forutom oss da som lyser med vara ljusa huvuden. Vet inte hur mycket mat det blev till slut men gott var det! Oppet 21.00-03.00, nagot for sverige att lara? Efter det fick vi lite privat sightseeing genom staden mycket trevligt! I morgon lamnar vi storstaden for Cameron Highlands. Och ja, bilden som sagt, som kan tankas bli finare efter lite kontraster.

Kuala Lumpurs twin towers

nr 11

Tjenixen!
Nu svettas vi bort i Kuala Lumpur, hej storstad! Rejal kontrast efter de senaste veckorna som vi har spenderat pa paradisoar runt om i Thailand. Stillastaende biltrafik, avgaser i luften, hogre hus, mer forsaljning osv... Vi har bosatt oss i Chinatown pa ett typ vandrarhem dar vi natten till idag delat rum med 6 andra tjejer, nu ar dock nagra sangar tomma sa vi far val se om vi far nya rooimes i natt, spannande! Innan vi for hit sag vi till att aka upp med "The cable cars" i langkawi, en upplevelse vill jag lova. Det ar en sandar typisk grej jag bara kastar mig in i utan att tanka forst. Hogt berg, typ linbana ratt upp galet manga meter over tradtopparna och min tanke ar - Varfor inte?! Tills jag val sitter i den jakla linbanan och bara vill spola tillbaka tiden. Inte nog med det, drygt 700 meter over havet kunde man ratt och slatt traska ut pa en hangbro, fantstsikt! Men det gick bra, vi lever fortfarande och trots darrande ben och nara till sammanbrott hade jag latt gjort om det. Skracken var som bortblast sa fort vi var nere igen. Ar ju det dar adrenalinkickarna jag tranar efter ;) Idag har vi besokt ett av de stora kopcentren har, bara en sisadar 10 vaningar hogt, nastan samma svindel dar! Men bortsatt fran det var det lite av en besvikelse, forutom att de lyckats klamma in ett litet nojesfallt mitt i huset, med bergochdalbana och andra sma karuseller... Ikvall ar vi medbjudna till riktigt Malaysisk stalle av Malins bekanta dar vi formodligen kommer ata annu mer god mat. (Malin med bilder)

I den dar lilla grejen sitter allt fast, inte undra pa att man knappt vagar aka ner igen nar man som jag sitter och till ingen nytta forsoker forsta mig pa hur maskinen fungerar.

varldens trakigaste 10

Tillbaka i Aonang, Krabi och jag ar som vanligt stressad vid datorn... Datorn ar inget bra moment under denna resa, lika bra det! Darfor tanker jag vara sa trakig och bara saga som sa har, i morgon bitti aker vi mot Langkawi, Malaysia efter nastan exakt en manad har i Thailand. Sedan far vi se vad som sker. Och i ovrigt har Malin skrivit nagra fler rader an mig och gissa vad, hon har bilder med!

Sanna har badade vi med forut idag :)

nummer niiiiio

Phi Phi befinner vi oss pa nu och har ar vi val lite pa vag ur vara nya pensionarsrutiner efter lugna dykveckan pa Lanta. Dock har vi bada vart mer eller mindre komatiserade sista tiden pa grund av varme, noll aptit, ickerutiner osv... Men idag hamnade vi pa en strand dar skugga fanns, tack och lov och vi har dessutom lyckats ata ratt bra an sa lange. Vi som annars borde klassas som matvrak, som sagt, livet ar inte latt alla ganger. For att det ska namnas ocksa sa tror jag inte jag overdriver nar jag sager att det maste vart upp mot 40 grader de senaste dagarna, helt sanslost. Annars ar det kanon, en harlig o full av turister, aven har fran alla varldens horn, men manga procent svenskar, sa klart. Inga bilar och inte ens en tuktuk har vi sett till, daremot cyklar folk som galningar kors och tvars mellan manniskor och stora vagnar som anvands till i porincip allt har. Mat, dricka, baggage, manniskor, you name it! I morgon aker vi tillbaka till Krabi nagra dagar for att ta igten nagra oar vi missade dar i narheten och sedan blir det malaysia. Det verkar aven som vi andrat planer och knott in aven i Bali i resplanen, vi far se! Nu ska jag avsluta har och spraya kroppen full med antimygga! Galet mycket mygg ikvall... Hej! (Och ja, som om det behover namnas, Malin = Bilder ;)


number 8

Hej mina vanner!

Idag var det sa varmt att man inte ens han reagera pa varmen forran bade solkramen och svetten drop om en... Livet ar allt bra jobbigt ibland. Jaja i vilket fall ar vi nu bada certifierade dykare! Dykare som dessutom haft turen att se bade skoldpadda och haj pa 2a respektive 4e dyket nagonsin, hajen var cirkus 2,5 meter och inte ens Malin stack ivag, det ni! En enorm upplevelse att simma runt dar nere aven om vi bada hade lite problem med tryckutjamningen, 1a dyken for min del gick i alla fall stralande bada dagarna, de andra gick ju dem med men var lite krangligare att ta sig ner mot botten men det gick som sagt till slut! Roligaste var nar jag och en till (+ instruktor sa klart) i gruppen skulle gora tredje dyket och jag faktiskt fick avbryta for att jag absolut inte kom ner, och vi simmade upp for att ta oss till baten. Da var baten inte dar och inte en annan sjal syntes nagonstans. Mitt i det bla lag vi alltsa dar och de bada herrarna fick for sig att borja prata om filmer dar batfolket glomt sina dykare osv, kanonn! Efter ca 30 minuter runtpaddlandes i vattnet over ett djup jag inte ens vill tanka pa kom tillslut baten och plockade upp oss, helt klart en upplevelse det med. Nu ska vi bege oss mot staden, eller byn kanske ar mer korrekt och at a middag med ett par tyrevliga sjalar vi traffat genom dykningen! I morgon blir det formodligen Phi Phi! Hejsansvejsan!

Malin har bilder som vanligt!

RSS 2.0