30 Augusti, 2008. n

Det värsta är när det inte finns något man kan göra eller säga som gör det bättre. Det är omöjligt, man är hjälplös och det är så sjukt overkligt. Men för varje minut som går så blir det bara verkligare och verkligare och jag önskar innerligt att kunde göra något som gör det bättre, som gör det som skett annorlunda eller till en ond mardröm, men det går inte.
Vi är med mig, hela tiden.

21.07

Matematik. Jag har aldrig förståt mig på det, har altid önskat att jag kunnat, men det verkar vara omöjligt. Har i alla fall hittat en mycket bra sida som mer eller mindre förklarar hur man räknar ut talen man skriver in. Den fungerar som en miniräknare men den visar hela uträkningen. Den har självklart sina brister, men en bra hjälp är den onekligen. http://www.mathway.com/ är adressen dit om någon annan med bristande hjärnceller för matte vill lära sig :) Okej alltid så illa är det inte, och jag har väl en viss inställning till matte som försvårar det hela, men det är inte lätt.

Hur som helst, jag har försökt vara positiv till skolan och dess förändringar, och har lyckats hålla skenet upp i några dagar nu, men nu har jag tröttnat rejält! Så lite måste jag få avreagera mig. Mitt batteri till datorn är förjävla värdelöst, håller inte mer än fem tio minuter och jag får inte ett nytt för garantin på datorerna gick precis ut. Mycket bra lösning där, garanti i två år på arbetsmedlet när gymnasietiden är 3 år. De flesta grupprum är borttagna och det finns nu mer öpnna ytor där meningen är att det ska vara tyst och lugnt för att man ska kunna plugga, jo men tjena! Dessutom finns det inga strömuttag på de öppna ytorna så ännu mindre chans är det att man sitter där när batteriet är dött. Sofforna får vi inte använda, för de är till för besökare. Okej? Busskorten har vi inte fått än. Skolan är som vanligt inte färdigbyggd. Inte heller i arenorna finns det några strömuttag. Matsalen som byggts är alldeles för liten, och resten av skolan är alldels för trång den med. Maten var dock helt okej idag så håller den sig så ska man väl kunna uthärda skolan i alla fall, ett litet fik har vi också fått så det är också positivt. Det är ju inte värre än att det går att uthärda, men det känns inte speciellt kul, just nu i alla fall.

Anna Ternheim fortfarande, glömt att det är så bra som det är!
Katri

27 Augusti, 2008

Hej, det ösregnar ute och jag är så glad att jag får vara inne just nu.

26 Augusti, 2008

Anna Ternheim idag, det var ett tag sen.
Första gången jag hörde henne var på premiären av
kents turné 19 då hon var förband, mycket bra var det.


26 Augusti, 2008

Jag bara älskar tisdagar, speciellt när det är blött och regnigt. Mitt schema ser ut så att jag har mattelektion halv 9 till kvart över. Sen är min nästa lektion, som råkar vara älsklingsämnet engelska, inte förän kvart över 3! Mina två favoritämnen på en och samma dag. Ironi för övrigt. 6 timmar hål alltså, säkert jättebra senare i terminen när man har miljoner saker att göra, men just idag har jag ingneting att göra, tack och lov dock. Nu har jag i alla fall tagit mig hem efter 45 minuters matte B introduktion med vår nya lärare och nästan bara 2or. Ska få på mig torra varma kläder och lägga mig och läsa en bra bok i några timmar, för att sedan ta mig tillbaka till skolan för 45minuters, säkert lika onödig, engelska introduktion, med endast 2or.
För övrigt gick springturen igår mycket bra. 4,2 km blev det.

Katri

25 Augusti, 2088 - Skolstart

Sådär! Skolan igång igen. Känns inte jättebra, inte så mycket med tanke på plugg och sånna saker, utan mest med tanke på att våran skola är ombyggd och nu mer har en bamba, och att antalet elever i princip har dubblats, och att de kurser jag valt inte finns med på schemat, och tydligen knappt går att få in på schemat vilket innebär att jag har 100/150 poäng för lite! Men vi får väl se hur det löser sig. Ingen bra skolstart alls med andra ord, maten såg för övrigt inte lockande alls ut. Men jag antar att det bara är att göra det bästa av situationen, det är ju trots allt bara ett år kvar!!! Positivt är bland annat att våra loggböcker/kalendrar är svarta, vilket är mycket snyggare än förra årets, och året innan dess, röd/oranga fula saker. Även arenorna, våra större föreläsningssalar ser mycket mycket bättre ut. De är byggda som en trappa (som i en biosallonng) med stolar som till synes var mycket mycket sköna, har inte provsuttit än. Jag hade dock bara en lektion, som i princip var ett upprop och lite information, för nästa lektion blev inställd, därav fick jag inte provsitta de till synes sköna stolarna! Sammanfattningsvis var skolan lite av en besvikelse och en kass start då man inte ens lyckas lösa första lektionen, för vi vill väl alla ha så mycket lektioner som möjligt!
Efter detta missöde var det däremot så att jag slutade, och det innebar stan för min del. Skulle fixa så att jag kommer åt mitt sparkonto nu när jag fyllt 18, men det blev även en del handlat! Efter detta har jag även spikat lite på väggen i mitt rum och snart ska jag cykla upp till Natalie och hjälpa henne att riva tapeter, efter det ska vi vara duktiga och springa! Så ja, det var min första måndag efter sommarn.
För att göra en riktigt fräsh start ska jag nu även bjuda på vad jag innhandlat och min spikade på vägg. Hör och häpna. (För övrigt känner jag inte alls igen min stil att skriva idag, men ni kanske inte märker någon skillnad :)


Väska, Tshirt, Tygpåse, Linne, Tights, Coldplay - Parachutes & The essential Johnny Cash..
Väggen ser dock mycket finare ut i verkligeheten om jag får säga det själv, då vinylspelaren och förstärkaren står under ser det inte så tomt ur som på bilden. Johnny Cash och Bob Marley är det som är uppspikade för stunden, det lär ändras och gitarren borde få nya strängar någon gån också! Och någon gång kanske jag till och med lär mig spela på den :) ..

Katri


23 Augusti, 2008

Idag får Bob Marley vara min kung! Sjukt sjukt sjukt helvetes bra är det! Och jag menar vartenda ord jag säger! Har trots detta inte jättemånga låtar av honom i datorn så det blev till att sitta på youtube att lyssna. Men, sen mina damer och herrar, sen slog det mig att jag har en ganska ny-inköppt vinylspelare, så det vara bara att springa ner de 13 trappstegen i trappan och plocka fram pappas gamla skivor, för att sedan ta de 13 trappstegen upp igen. Nu går skivorna varma vill jag lova!

Jag är på märkligt underbart bra humör. Idag gillar jag! Får se vad kvällen bjuder på, nu ska jag i alla fall klä på mig lite anständiga kläder till Bob Marleys mästerverk!

Måste förövrigt erkänna att jag länge länge velat se honom live. Så om någon skulle fråga mig just i denna stund "Vem skulle du vilja göra odöd?" eller nåt sånt så skulle svaret just nu i denna stund bli Bob Marley :) (Men bara i några sekunder för det finns andra, nära folk man så klart hellre velat träffa nu.) Hur som helst, poängen är, det är sjukt synd att han inte längre lever och därför är också chansen att se honom live, NOLL! Tyvärr.

Katri!

00.30

Malin var nyss här och hälsade på i mitt nya finfina rum. Film och godis var det som gällde, man får ju ta vara på slappheten nu såhär innan skolan börjar. I morgon är det tydligen dax för träningar igen, men jag känner att jag nog får lägga av med det på lördagar, bortsett från när det riktigt krisar och de behöver min hjälp. Läger är så klart också ett undantag! Har ju slutit en pakt med Pernilla om att vi ska träna gärnet och tävla i början av nästa år! På den lilla tävlingen i töreboda, helt perfekt för oss avdankade simmare. Men i morgon får jag allt pallra mig dit och se vad som är nytt inför hösten osv,. Även träffa folket så klart!

Ska snart gå och lägga mig och sova i mitt "nya" rum som jag verkligen är helnöjd med, för tillfället! Sånt brukar ändra sig i min hjärna efter ett tag. Men nu är jag nöjd och glad! Hoppas även att dispyten med min vän innan inte var alltför allvarlig? Det vill jag inte.

Katri

22 Augusti, 2008

Jag har trampat på en glasbit och får inte ut den. Illa.

21 Augusti, 2008

Rum färdigmålat trots att det tog ett antal timmar längre tid 'än vad jag tänkt mig. När far min kommer hem ska jag påbörja övertalning "kör mig till ikea, snälla!" Får se om det är min dag eller inte idag. Hade vart grymt skönt att kunna ställa i ordning rummet helt klart idag så att jag kan slappna av sen, för det går inte när det ser ut som att bomben har slagit ner vart man än vänder blicken. Nu är det bara en ynka helg mellan idag och skolstarten, suck. Lite intressant lär det väl bli att se vad skolan blivit under lovet. (Jag hoppas innerligt att de denna sommar har hunnit bli klara! Förra året var det trappan som inte var klar, den tog cirkus ett halvår att få klart och när det väl var klart så började de att bygga på övervåningen, under nationella prov och allt vad det är i slutet av vårterminen. Så vi får hoppas, men troligt?) Även att träffa nya lärarna kan vara trevligt, och självklart klassen, men efter en vecka har man gjort allt det, och då börjas det......
Nu ska jag måla mina naglar och vara allmänt glad!

Katri

18.33

okej tar tillbaka föregående inlägg, mindre utbrott. Nu är jag på bättre humör. Haha

20 augusti, 2008

Helvetes jävla skitdag vändes den här dagen till. Jag stör mig på allt och alla och orkar inte prata med någon så gör er inte besväret. Jag kommer tillbaka när jag själv vill så låt mig vara!

19 Augusti, 2008

Mina käkar är värre än någonsin, kan knappt öppna munnen. Har ännu inte slipat klart efter spacklingen i mitt sovrum. Skolan börjar om 6 dagar, knappt! Det regnar ute, sommaren är slut. Min rygg värker och mitt rum nr2 ser ut som ett bombnedslag. Men jag är på rätt gott humör ändå. Bara jag får lite mat så ska det nog hålla i sig en stund till.

18 Augusti, 2008 .Fail

Ni vet när man inte är riktigt nöjd med frisyren på sitt hår, och börjar klippa lite här, och lite där tills man inser att man aldrig ens borde ha tittat på saxen! Eller när man vill ändra lite på sitt favoritklädesplagg, och börjar klippa lite och sy lite, tills man ännu en gång inser att man aldrig borde ha börjat. Eller när man helt enkelt gjort sig klar för att lämna huset och bara ska göra allt lite, lite bättre genom att ändra lite här och lite där och man då inser att enda lösningen är att börja om, bara för att bli missnöjd och behöva lämna huset i stress och missmod. Eller när man ska göra om rummet och börjar dra i tapeterna för att man vill ha skarvfria och perfekta väggar innan man sölar på färgen och då inser att man aldrig borde börjat dra i ena änden.
Allt detta, eller något av det känner säkert någon igen sig i, jag har lyckats med alltihop, dock inte idag. Idag är det bara det sistnämda jag lyckats göra i ren frustration över förra renoveringens misslyckade tapetserande, som dock inte jag står för. Däremot är känslan densamma för alla, likvärdiga ovan, situationer. "Det kanske inte var så illa innan ändå?"
REWIND!

Inte nog med det är jag full av spackel och min plan att kunna måla både en och två gånger i morgon är nog dömd att falla. Nu ska jag sova på saken och förhoppningsvis vara duktig och komma upp i anständig tid i morgon. Vi vet väl alla hur det brukar sluta, men försöka och hoppas får man väl göra ändå!

20:58

Ikväll är det collegefilm innehållande festande, alkohol, sex och en hopplöst förälskad kille som dessutom sjunger. Kan varken blir bättre eller sämre än så. Förutsägbart som det är. Slappt!

17 Augusti, 2008

Skriver inte här så mycket, men 18år har jag hunnit bli i dagarna. Den dagen firades inte mycket mer än frukost på sängen, presenter och middag på Gyllene Prag med familjen och mormor. Tråkigt enligt vissa, underbart enligt mig. Var helt slut så hade inte orkat gå ut ändå. Igår var det middag med tjejkompisarna, min och Nattas, den var väl rätt lyckad tycker jag. Vissa drack lite mer än andra och lite mer än vanligt, nämner inga namn men vi har bild och filmbevis, detta gjorde kvällen och även dagen efter. - Vi älskar dig ändå! :)
Natta åkte till Tyskland i natt och lämnade mig med all disk och städning så jag har spenderat morgonen och förmiddagen med att diska och städa, fick lite hjälp av min snälla Malin också! Nu var det ju inte så att Natta lämnade mig bara så där, utan allt var redan bestämt, så att det inte blir några missförstånd. Nu sitter jag här med mitt pulver-is-kaffe som nattas mamma köppte i Tyskland. Förmodligen är det inget kaffe alls i glaset utan mest socker och annat konstigt, men gott är det! OS är på i bakgrunden, nu har ju friidrotten börjat, det som är mest värt att kolla på under de olympiska spelen. Stefan Holm tog sig precis över 2,29 och de säger att det börjar lukta final, intressting intressting. Ska få ordning på mitt rum som på två dagar, på något sätt, lyckas se värre ut än vad resten av huset gör efter en fest all night long. Sen ska jag kasta i mig de goda resterna från igår! Idag är en dag av endast städ och slapp, det är skönt, och det behövs. För snart börjar efterlängtade skolan igen, som jag förmodligen inte kommer känna igen då den är utbyggd och ombyggd, full av flera nya lärare, och antalet elever kommer vara det dubbla från förra året, INTE kul. Vi började på en liten skola, nu är skolan inte liten. Bara ett år kvar dock, skål på det.

Hej!

00:57

Sitter hemma hos Irma nu, eller jag ligger egentligen i hennes säng. Cyklat hit mellan regnperioderna som nått vårat boskap. Kollat på film och spelat lite tv-spel har vi gjort. Ska snart gå ner och ta oss en nattamacka, om hon inte somnar på toan.
Igår åkte jag in för en fika med Natalie, såg även en del på Moneybrother, rätt bra var han, trots regnet och inte så myket stämning. Känner att detta blir jätteintressant så jag lämnar bloggen för stunden.

Katri

10 Augusti, 2008 - 5 dagar kvar! -18

Lars Winnerbäck, Thåström, kent, Håkan Hellström, Neil Young, Broder Daniel och en massa andra bra band som spelade på way out west har jag missat, och detta bara sen Juli. På sista månaden bara har jag missat allt detta, illa. Känns förjävligt. Här bor vi i göteborg, det är festival och det är bra band, vi pratar om att köpa biljetter när vi kommer hem från alla ställen vi vart på, men gör vi det? -Nej. Varför inte? Inte den blekaste, idiotiskt. För då fanns det ju biljetter kvar. Vi åkte i alla fall in till slottskogen igår, för att lyssna lite, se om det gick att höra Håkan, och visst gick det. Men det var mest en taskig upplevelse, - dom är där, vi är här, i princip. Tur som vår vän Irma lyckas ha i tid och otid, kom det förbi ett gäng och frågade om hon ville in, de hade en VIPbiljett till övers, sen såg vi inte henne mer den kvällen. Camillas 18års fest fick jag hoppa över, tyvärr. Mådde inte alls bra på morgonen när jag vaknade och inte toppen senare heller. Kan berott på den lyckade kvällen hos Natalie kvällen därinnan. Idag kommer i alla fall Farmor och bröder och firar mig och Linus. Mig i förtid och Linus i eftertid. Så det är väl dax att hoppa in i duschen antar jag.

Korkade saker har jag lyckats göra, igen, och nu vill det inte lämna mitt huvud.
Men, jag borde väl vara van vid det här laget antar jag.

Katri

8 Augusti, 2008 - Glädje

Häromdagen klickade jag hem en vinylspelare från netonnet, nu står den i mitt rum och spelar de gammla lpskivorna, jag är glad! Ikväll blir det lite folk hos nath och säkert trevligt, i morgon 18årsfest/middag för camilla och på söndag kalas för mig och bror, som för övrigt fyller år idag, grattis till honom! Nu ska jag städa lite i mitt rum och göra mig i ordning för kvällen till lpskivornas knaster och musik! Bilder som jag lovade kommer kanske, tappade orken med redigeringen bara, ursäkta mig.

lycka
Katri

2 Augusti, 2008

Bra vecka.
Kom hem från hälldebäck och har sen dess badat i både sjö och hav, slösat pengar på stan, vart på liseberg, grillning och träffat alla osv. Idag har jag hjälpt mor min med bullbak! Ska snart cykla upp till irma och spela poker eller nåt som förr, haha. Ska bara hoppa in i duschen en sväng först.
Tänkte även bjuda på lite bilder för ovanlighetens skull. Men det får bli vid ett senare tillfälle.
Om cirkus två veckor är det 18årsdagar som ska firas, inkl min egen :)

Katri

RSS 2.0