fight the break of dawn

Okej, nu är  jag uppe, har duschat och är nu på matsäcksfixandet. Känns som när man var liten och skulle iväg på skolresa, upp tidigt och fixa matsäck. Med skillnaden att det oftast var min kära mor och inte jag själv som gjorde i ordning maten. Trött är jag, 8 timmars bussresa lockar inte hysteriskt mycket, målet lockar desto mer! Ha en fin helg, det ska jag ha. Borlänge, Peace & Love.... !

pigg, glad... snart i alla fall!

free falling

Jahajaha, här är det fullt ståhej. I morgon kommer mäklarn med fotografen i släptåg så varenda liten onödig pryl ska väck... Och tja, i detta hem är det inget som görs på en timme. Ni som vart här kan ju tänka er. Jag vill mest ta fram väskan och packa festival, men det får vänta. I morgon väntar förmodligen picknic med Nath, någon mer kanske? Solsken. "Katri har vart guld idag tycker jag" Hörde jag nyligen nerifrån. Jag sitter nu och funderar på exakt vad jag gjort, känns som jag mest bara tagit tag i mitt egna rum och sedan sprungit runt som en 5åring kring julstädningen. Tittat, pratat, suttit. Jag kanske hörde fel? Eller har städat i omedvetenhet, vem vet! För övrigt cirklar en hellikopter över endast vårt område denna kväll, spännande. Kanske att man borde känna något annat?

Dagens fråga; Picknic och Hellikopter, stavas det så? Hjärnsläpp.

Undrar vad som händer om man drar lite i varje färg, kontrast och exponeringsspak?

hör och häpna!

I morse gick jag upp 07.30 trots att det inte var tidigt jobb, dessutom var jag pigg och utvilad! Så ni kan förstå vilken vild lördag jag hade. Kändes i alla fall jäkligt bra, men lär ju vart första och sista gången det här året, halvåret i alla fall. Nu ska jag snart åka hem igen och hålla mig härifrån en vecka. Göteborg och Borlänge som sagt. Jag tror att mitt ansikte är rosa, jag vet inte säkert, men det känns så.
Får nöjas med en gammal men fin midsommarbild. Nath Irma & Katri

26juni

Ja det blev en helt okej midsommar ändå, med tanke på omständigheterna... Färsk pasta, god sås och bra film. Idag vart det jobb igen, inte så mycket att göra. Hann simma några längder bra bra. Bjöd över mormor på sen middag idag, nu sitter vi och kikar på film. Daniel var över och klagade en stund med, alltid trevligt. I morgon är det jobb en gång till sedan är jag ledig en vecka, då blir det borlänge, glädje, musik, tält ja osv... Ser jag fram emot det? J a. Bra uppdatering, trevlig lördagkväll folket!

Siesta 08, asbra, superpigga!

midsommar tydligen

Jag är förvirrad nu, Nath är du hemma?! Trode du skulle komma hem nu på tisdag, noll koll ju. Malin, jag var i Göteborg tisdag sen kväll-fredag morgon, nu är jag i skåneland igen. Ja, jag når ju er inte på annat sätt för tillfället så envägskommunikation it is! Eller förlängd tvåvägskommunikation kanske? Whatever!

Nu skriker grannbarnen på jordgubbar, jag vill också ha. På tal om barn, minkärajävlagud vilka barn som var på badet idag, eller ja, de har varit där hela veckan. De är hemska! De lyssnar inte på ett ord av vad man säger, de är på ställen de inte får vara, de tar med sig treåriga småsykon och skiter sedan dem, de förstör, klättrar in över staketet och idag vägrade de ännu en gång gå när jag skulle stänga. Sprang runt och jävades och hoppade på bassängtäckena och gud vet vad. Föräldrarna då, tja dem satt på campingen och tittade på… (hela veckan!) när jag tillslut fick skrika på dem för att de skulle gå och sluta förstöra hade de fortfarande inte lyft ett finger.

Så, nu är det ur mitt system. Tack. Glad midsommar på er :)

moonlight

Blä, om 5 timmar ska jag upp, mindre bra. Sen ska jag åka tåg, mer bra. Sömn nu nu nu!

But I kept breaking free

Hann jag med dagens hinna med? Ja! Och änu mer höhö. Skräptv och falafel fick det bli till middag efter dagens stadsrunda. Nu ska jag och den finska renen förflytta oss från det iskalla elementet och damsuga golvet här. The hives i högtalarna för övrigt, längesedan, bra. Om man vill kan man även skymta min nya studentklocka. Den jag fick för drygt ett år sedan lyckades jag ju bli av med. Tur för mig att mina syskon insåg att en försäkring på klockan kunde vara en god idé. Det tog en stund men nu har jag i alla fall en ny och är nöjd igen. Försäkringar är smidiga påhitt. Kanske borde jag haft en ny på denna? smart Katri.

here comes the summer

Hoho, känns som sommarlov... Fast utan lov. Spenderat eftermiddagen/kvällen med Irma. Testat tältet, ätit jordgubbar, snackat skit och ja allt och ingenting. Morgondagens hinna med borde bli träffa Louise, apoteket, till Kim och hämta klockpapper, fixa ny klocka, bestämma och boka tillbakaresa, hämta ut biljett till P&L, se lönen som förhoppningsvis trillar in... Nu tänkte jag sova, godnatt. Föresten, vilken Elin är det som kommenterat föregående, någon jag känner? :)

och ja, att redigera bilder är bland det roligaste. Irmas som vanligt

let's delay our misery

Jag är hemma och gör absolut ingenitng och jag gillar det. Vet inte vad det är med mig men det känns som om jag inte vart här på flera veckor, det rör sig bara om knappt två veckor. Det är i vilket fall ovanligt mycket ordning här, och det lär ju blir mer. Huset görs i ordning för försäljning nämligen, inte fattat det riktigt, men ska bli så otroligt skönt att inte bo här till hösten! Skönt att det händer någonting nytt finally. Ja okejdå, det händer saker hela tiden men ändå. Nu ska jag väl vakna till liv osv. Ha en fin dag

jag tror för övrigt att mitt hår kan behöva en dusch?

enjoy the moment

Efter ännu en natt i mormors lägenhet ska jag nu uträtta lite ärenden, åka och jobba och sedan, vet ni vad? Göteborg för en dag eller två. Där jag också ska uträtta några ärenden, sova i min egen säng och framförallt fixa mina bankkort till rätta höhö. Malin, tröjan är från frk inhandlad på åhlens. Det är strålande väder, så var det även igår, mitt ansikte är lite rött, men bara lite. Ut i solen, tjingeling!

gaaaaaaaaaaalen

Bra Katri, lägg alla dina betalkort och legget i någons plånbok, glöm sedan bort det och låt personen med plånboken åka 20 mil härifrån. Smidigt alltså, fan vad trött jag blir på mig själv!

with every heartbeat

Nu har Irma åkt hem igen och paniken kommer smygandes så smått, fast den lägger sig rätt fort med. Se det som en berg och dalbana. Det är nämligen inte är så jäkla kul det här. Finns inte mycket att göra när ingen annan är här. Men men, det är jobb i alla fall. Jobb idag till exempel, så jag kanske borde göra mig i ordning och hitta på frukost och lunch att ta med. Kanske klämma in lite träning där med.. hm. Det är för övrigt helt blå himmel, skönt!

Vi satt vid vattnet i soliga Helsingborg en stund, det var mycket skönt.

so far away

Min vän är mycker social idag. Kanske borde väcka henne med en hink vatten? Och Nath föresten, kan du inte köpa nytt solskydd? Annars kan du komma hem, vi saknar dig! Det kan ni andra som befinner er i fel stad och land också göra tycker jag! Jag med i så fall kanske... hm.

vart jag än går

Nu i ordning sedan hoppa på tåget där Irma förhopningsvis befinner sig. Mot helsingborg. Hejsasvejsan!

Katri Patricia & Linus. Karros student. Mormor fotgraf.


tjuvlyssnat

Gröna linjen mot Odenplan


Två tjejer ∼15 är på väg till skolan.
Tjej 1 (uppgivet): Alltså Guuud. Vi har förhör på neandertalarna idag och jag kan ingenting!
Tjej 2: Va? Vad är neandertalare?
Tjej 1: Alltså, typ som avatarer, fast på riktigt.

 

Så kul har jag! Nu ska jag orka bli klar här och så småningom ta och hälsa på kära mormor! Föresten, vart är sommaren?

iamnothomeandtheyaregone

Nu har jag jobbat färdigt för veckan, snabbt gjort! Familjen har lämnat huset och till helgen kommer Irma, och kanske Louise? Skopat i mig lite glass och är pigg igen efter cykelturen hem. Funderar på att cykla dit i morgon med för att simma och sedan cykla hem, hade behövts men vem orkar? Nu ska jag i alla fall smälta känslan av att vara ensam i en stor knaknade villa och seda fixa lite mat och leka vuxen. Ha en fin torsdag gott folk!

det går inte alltid som man tänkt sig

Min kusin på 13 år kom precis in i mitt rum med ögon döljda av sömnens slöja och började fråga ut mig om Tibia, datorspelet han lägger halva sin fritid på. Mycket roligt tycker jag. Vet inte om han vaknade till eller bara gav upp när jag såg ut som ett frågetecken, får se om han minns det i morgon. Nu ska jag med sova...

Bytheway, jag kollade tokfel på mitt schema igår. Trode jag började jobba 12.30 idag och inte 08.00 som min chef ringde och upplyste mig om kvart över.... Lagom pinsamt, bra Katri! Fattas bara att jag försover mig i morgon, men det skall icke ske. Ordning och reda för tusan! Godnatt

happyface

Nu har jag äntligen orkat packa upp min egna lilla dator, extremt seg är jag. Det är egentligen ingen större process men ibland är jag riktigt lat. I vilket fall är det en jäkla befirelse då man hinner laga en hel middag innan Karros dator har laddat en enda sida, nästan faktikst.

Karolinfotograf

Utkast: Juni 13, 2010

Detta skulle tydligen publiceras igår. Nu är det sent och godnatt som vanligt.

Idag har jag:
Jobbat. Under de 6 timmar jag var där hade vi två gäster, varav en bara var i bastun och den andra simmade i 30 minuter. Lätta pengar, men rätt tråkiga. Fast en kortlek och ett genispel kan ju lätta upp det hela lite. Följde även med till stallet och red en sväng, eller ja, skrittade haha. Jag är ju inget vrak precis (mer än i hagen med alla stora hästar som omringar än) men helt naturlig på hästryggen skulle jag ju inte heller påstå att jag är. Fast jag travade några meter med, faktiskt. Cyklat min uppdelade mil har jag ju gjort med, det är skönt. Inget jobb förrän onsdag igen så ska väl spendera morgondagen med Karolin och diverse pengaslukande aktiviteter. För övrigt tycker jag att hon är lite dum. Hon skäller på en katt för att den hoppas in i hennes garderob, lyfter ut den och går iväg. Sen är nästa katt där och ska testa på samma busigheter... Att hon inte stänger garderoben?



simply the best

Student, mottagning, människor, mat, bus med småkusin, halvdan utgång, massa bilåkande. Och just det, en lägenhet har mina föräldrar lyckats köpa, det ni. Så jag är lite förvirrad, bo kvar "hemma" för att bo i stan, flytta till Malmö och på något sätt spara pengar eller egen lägenhet i Göteborg... ? Skitsamma. Nu är det sommar, jag och Karolin åker nu mot en större håla i skåne. Det ser dock ut som höst ute, storm och regn men vi är glada för det. Hejsansvejsan!

sjung om studentens lyckliga da...

Jahja, ändrade planer. Skulle ju enligt ursprungsplanen befinna mig i skåne nu igen då Karolinkusin tar studenten i morgon men jag sitter hemma i min säng istället. Vi åker i morgon bitti istället. Mindre kul. Men vet ni vad? Jag har plcokat fram myskläder och köppt chips, jag tänker sitta uppe tills ögonen inte orkar längre och bara se film film film och när klockan ringer på morgonen tänker jag bara dra på mig världens skönaste kläder och parkera mig i bilen för fortsatt sömn. Så jag är rätt nöjd ändå. Jag har jobbat min sista dag idag. Nu väntar nästa jobb istället! Men det är skönt med lite nytt ibland, även om det är nygammalt. Efter Karros student, utspring, mottagning, studentfest, ska jag ta mig en riktig funderar över min höstplan, någon sådan måste utformas! Men nu; film som sagt. Godnatt!

Bildregn från Pernillas student igår och Fridas idag, aningen mer bilder från Pernillas då jag orkade ha med mig en ordentlig kamera och dessutom var med hela dagen.



man kan ju inte inte se likheten?

lyckad gruppbild




nog för det tråkiga regnet men paraplyna satte i alla fall lite färg på himmlen!






finsång, studentsången!







Tänk vilken lycka, en visselpipa!


Man kan väl sammanfatta det hela genom att säga att de båda var mycket nöjda!

one, two, three.... bags

Nu har jag nästan packat färdigt, att packa är verkligen inte min grej! Men tillslut gav jag efter, insåg att jag inte kan packa lagom så jag packade allt. Lär ångra mig om det inte blir bil hem med allt, utan tåg, vilket det förmodligen blir. Men det är en mycket senare fråga! Till peace & love kommer jag i alla fall kunna packa bra, det har jag lovat mig, och då blir det ju så? Nu ska jag sova, komma upp i tid (lovar detta också!) för att sedan äta frukost med Louise, sedan drar dagen igång med full kraft. Orkar inte ens tänka. Godnatt

i scream you scream we all scream for icecream

Ja jag borde kanske packa mig en väska med lite förnödönheter så som kläder osv? Nu ska jag ju inte flytta till London som Malin, eller åka och hälsa på en syster i USA som Nath, eller flytta till Tyskland som även det är Naths äventyr om  några månader, eller semestra i Grekland som Louise, eller flytta till England som förmodligen Karro gör snart... Men skåne blir det, känns lagom lamt i sammanhanget vil jag lova! Men, det är ett jobb, det är inte alltför länge och där finns människor jag tycker om. Sen kan man ju även se långsiktigt på det och då är det vinterresan till Asien som spikas i och med detta. Så ja, helt dumt är det väl kanske inte ändå? Men packa alltså, för en månad, i sverige - vi testar! Hejsvejs

varför jag och mina små damer åt glass framför kameran häromveckan är ju en annan fråga...

There's a whole generation with a new explanation

Stan, studentpresentinhandling, bio - Sex and the city 2. Rundan på stan var trevlig trots regnet, presenterna blev bra - tror vi och filmen, ja den var rolig. Allt i sällskap med Irma.
så här snygga var vi när vi slutade nian för hundra år sedan


Juni hittills

Det är måndag. Det blev inget samtal om jobb i morse. Jag har absolut ingenting att göra, hur länge sedan hände detta? Ingen aning. Skönt är det i alla fall, fast lite segt. Tur för mig att jag har en hel massa serier att ta ikapp.

Juni hittills i bortglömda bilder..

2 Juni, bad med tjejerna -iskallt







3 juni, Malin var på besök, grill spel osv... Slutatde med att Naths far skötte grillen åt oss, snällt. Eller det kanske var så det började?





4 Juni, studentmottagning, sedan sprang jag till tåget, hann dock köpa en bok först.




nedan; Min idyll


6 Juni, kikade på ännu en lägenhet med mor och far, sedan käk.


sociala klubben






gudomligt!


5 juni är missat, då var det ju jobb som sagt, ännu en tågresa och utgång med de bästa. Kanske dyker upp bilder, vet inte vems kamera som var igång?

the riddle

Klockan är efter 04.00, solen är på väg upp. Jag är precis hemkommen, i gryningen. Hemväg tillsammans med bästa vän, det var ett antal månader sedan vill jag lova. Det senaste 1,5 dygnen har bestått av en mycket trevlig studentmottagning hos barndomsvän Victor, fick dock lämna den alldeles för tidigt eniligt min smak på grund av väntande jobb. Människorna som var där är människor jag saknar, mycket. En andra familj som alltid funnits i närheten men som nu flyttat, tråkigt. Efter det var det i alla fall iväg och på tåget till skåne där superkusin och somnande till film väntade, som vanligt. Morgonen innebar cykeltur i solen till jobb, och solen... Ja den höll i sig. Kan säga som så att jag glömde solkräm och jobbade utomhus i 9 timmar =röd bonnebränna. Sedan var det en ordentlig cykeltur hem till mitt nuvarande andra hem och iväg igen, tåget tillbaka till göteborg. Där väntade de allra bästa vännerna och ja, jag hade trevligt. Dricka, tjat, dans, promenad genom stan, velandes, skratt, mer prat, tjat om dans, mat, hemgång. Nu är jag hemma, har skilts från vän som åker tillbaka till England i morgon. Men nu gott folk, nu ska jag sova. Om några timmar ska jag vakna, då är det söndag (nu med?). Söndag, söndag, söndag... Ännu en söndag utan jobb, helt fantastiskt. 04.29 -gå och sov!

det är solsken överallt

Känslan va att vara sådär äckligt klibbig och svettig i solen, lukten av solkrämen som halkar runt på kroppen, vätskebristen och önskan om direkt anslutning till badvatten är inte jättemysig. Men det är ändå nog visst med det, speciellt i början. Nu har det ju varit fint väder ett tag men jag har bara jobbat och vart upptagen. Men inte idag, en timme i solen har jag hunnit med, och ja, ovan beskrivd känsla infinner sig och jag känner sommaren med full kraft. Igår vart vi hos Nath, grill, spel ja ni vet. Mycket trevligt. Malin infann sig även, det var ju en stund sedan hon var med. Hemvägen var rätt intressant den med. Jag kan säga som så att Malin körde, och denna dam har bott ett antal månader i ett land där de har vänstertrafik... Hur som, idag blir det studentmottagning och sedan skåne igen. Min hals är svullen, min underläpp är svullen och jag blir antingen gul eller rosa/röd i solen, men tja, det kunde varit värre. Hejsansvejsan!




mycket svartvitt nu

Igår var det sommar, typ. Då åkte vi till Liseberg och kikade på Salem som sagt, åkte bergochdalbanan med, en gång. Kul. Nu: Bilder utan färg.

en spårvagnsresa blir vad man gör den till


ser ni sommaren?


att sitta på marken är något utav det bättre, och då är jag seriös!

Salem Al Fakir, mycket nöjsamt att se en person som honom på scen. Sen sjunger han ju bra med.


Lika som bär?

Irma innan Lisebergsbanan

Irma efter Lisebergsbanan


20100601

en dag som denna

Jobbat, vart mer eller mindre överflödig, det är inte ofta det är för mycket personal, på tok för mycket dessutom. Ska snart kila in till stan och se på Salem tillsammans med vänner. En borste genom håret och gömma det fula röda som solen kallat fram i ansiktet först kanske?

20100529

RSS 2.0